Sander van der Ploeg

Sander van der Ploeg is freelance journalist en werkte van 2008 tot 2009 bij de redactie Duitslandweb. Hij heeft veel ervaring met economische onderwerpen. 

Goodbye Trabant

Achtergrond - 13 maart 2009 - Auteur: Sander van der Ploeg Goodbye Trabant
De Muur nam de Trabant mee in zijn val. Met anderhalf jaar vertraging. In april 1991 legde de Nederlandse fotograaf Martin Roemers in stemmig zwart-wit de productie van de laatste restpartijen vast. De Rotterdamse Kunsthal toont het resultaat – een visuele grafrede in 41 delen.
Lees meer

Goodbye Trabant

Achtergrond - 13 maart 2009 - Auteur: Sander van der Ploeg
(13 maart 2009) De Muur nam de Trabant mee in zijn val. Met anderhalf jaar vertraging. In april 1991 legde de Nederlandse fotograaf Martin Roemers in stemmig zwart-wit de productie van de laatste restpartijen vast. De Rotterdamse Kunsthal toont het resultaat – een visuele grafrede in 41 delen.
Lees meer

Geen stropdas is veilig in het Rijnland

Achtergrond - 19 februari 2009 - Auteur: Sander van der Ploeg
(19 februari 2009) De Duitse bierbrouwers draaien weer overuren. In grote delen van Duitsland is het carnaval weer begonnen. Of is het Fasching? Hoe dan ook, in beide gevallen nemen de feestvierders het er van voordat de vastentijd begint.
Lees meer

'Ik wil een menselijk verhaal vertellen'

Achtergrond - 25 november 2008 - Auteur: Sander van der Ploeg
(25 november 2008) Zijn boek 'Der Baader Meinhof Komplex' wordt beschouwd als het standaardwerk over de Rote Armee Fraktion. De gelijknamige verfilming ervan draait nu in de Nederlandse bioscopen. Een gesprek met journalist Stefan Aust (62) over zijn fascinatie voor politieke terreur. “De daders van de aanslagen in New York hadden RAF-leden kunnen zijn.”
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger