Antoine Verbij

Antoine Verbij
© Antoine Verbij

Antoine Verbij (1951-2015) was freelance journalist en Berlijns correspondent van het dagblad Trouw. Op Duitslandweb had hij tot 2008 de televisierubriek Zap, waarin hij Duitse tv-programma's besprak.

Het bureau, de tafel en het bankstel

Columns - 2 december 2008 - Auteur: Antoine Verbij
(2 december 2008) Waar kijken Duitsers naar wanneer Nederlanders naar Pauw & Witteman kijken? Drie 'moderatoren' strijden om de eer van de beste 'late talk': Johannes, Reinhold en Sandra. De middelmatigste wint: Johannes B. Kerner mag twee à drie keer per week, de andere twee maar één keer.

Lees meer

De Club van het Hoogste Woord

Columns - 27 oktober 2008 - Auteur: Antoine Verbij
(27 oktober 2008) Nederlandse mediaprogramma's zoals 'De leugen regeert' gaan over ruzies rond de dorpspomp. Duitse mediaprogramma's zoals 'Presseclub' gaan over wereldbranden. Duitse journalisten nemen zichzelf heel serieus. Misschien wel te serieus.

Lees meer

Laat Hansi en Susanne maar praten

Columns - 24 september 2008 - Auteur: Antoine Verbij
(24 september 2008) Op elke doordeweekse dag zendt de publieke omroep het 'Mittagsmagazin' uit. Een tijdschrift op televisieformaat, met actualiteiten, sport en amusement. Maar waarom zijn daar in vredesnaam twee complete studioploegen voor nodig?

Lees meer

Met het 'Abendbrot' op schoot

Columns - 23 april 2008 - Auteur: Antoine Verbij
(25 april 2008) Nederland gaat volgend seizoen weer met het 'bord op schoot' naar de wekelijkse samenvattingen van het voetbal kijken. Duitsland dreigt die traditie nu juist weer af te schaffen. Het grootkapitaal berooft de voetbalminnende burger van zijn laatste zekerheden.

Lees meer

De 'supernormalo'

Columns - 12 maart 2008 - Auteur: Antoine Verbij
(12 maart 2008) 'Ik wil nog wel na afloop een glas met ze kunnen drinken,' zegt Frank Plasberg over de gasten in zijn wekelijkse politieke praatprogramma 'Hart aber fair'. Hij pakt ze hard aan, met scherpe, confronterende vragen. Daarbij lacht hij schalks en ontwapenend. Zijn gasten worden nooit boos op de gastheer. Maar altijd op elkaar.

Lees meer

Anne Will: hogepriesteres van het politieke woord

Columns - 17 december 2007 - Auteur: Antoine Verbij
(17 december 2007) In Duitsland is nieuws op televisie een bloedserieuze aangelegenheid. Actualiteiten worden gebracht en besproken alsof het heilige boodschappen betreft.  Antoine Verbij belicht Duitse nieuwsprogramma's en hun makers. Vandaag: Anne Will, de nieuwe hogepriesteres van het politieke woord.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger