CfP, beurzen en ander aanbod voor promovendi/masterstudenten

CfP, beurzen en ander aanbod voor promovendi/masterstudenten
© fotograaf onbekend

Beurzen voor promovendi en/of masterstudenten


Het DIA-Stipendium van het Duitsland Instituut Amsterdam (gefinancierd door het ministerie van OCW en de DAAD) wordt verstrekt aan gemotiveerde studenten (HBO/WO) en (aanstaande) promovendi die een uitwisseling, master of onderzoek gaan doen in Duitsland. De beurs bestaat uit een financiële bijdrage van 1.800 - 2.550 euro voor maximaal één semester. De deadline is op 1 juli voor het daaropvolgende wintersemester en 1 december voor het daaropvolgende zomersemester.

De DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) heeft meerdere beurzen voor een zomercursus, (deel van) een master of onderzoek in Duitsland. Deze beurzen bestaan uit maandbijdrages van 750 - 1.000 euro per maand of een eenmalige bijdrage tot 2.250 euro, verstrekt voor periodes van een paar weken tot 24 maanden. Kijk op de website van de Duitslanddesk voor alle informatie.

Het DAAD-Network Mobility Fellowship aan het DAAD Centre for German Studies aan de Hebrew Univerity of Jerusalem biedt de mogelijkheid van een geheel verzorgd verblijf en studie in Jeruzalem. Kandidaten moeten wel gelieerd zijn aan een DAAD-instituut, bijvoorbeeld via de master Duitslandstudies aan de UvA. Behaalde studiepunten tellen mee in het Nederlandse onderwijsprogramma.


Het BMW Center for German and European Studies aan Georgetown University in Washington D.C. heeft een tweejarige master voor studenten die in aanmerking willen komen voor een loopbaan in de diplomatie of een andere aantrekkelijke betrekking bij de overheid of NGO’s, zie the Master of Arts in German and European Studies (MAGES). Wie serieus overweegt deze master te volgen en in aanmerking wil komen voor financiering kan contact opnemen met dr. Hanco Jürgens. Goede studenten kunnen worden voorgedragen voor een Flynn Memorial Scholarship waarmee het collegegeld voor Georgetown University wordt gedekt


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger