CfP, beurzen en ander aanbod voor promovendi/masterstudenten

CfP, beurzen en ander aanbod voor promovendi/masterstudenten
© fotograaf onbekend

Beurzen voor promovendi en/of masterstudenten

De DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) heeft meerdere beurzen voor een zomercursus, (deel van) een master of onderzoek in Duitsland. Deze beurzen bestaan uit maandbijdrages van 750 - 1.000 euro per maand of een eenmalige bijdrage tot 2.250 euro, verstrekt voor periodes van een paar weken tot 24 maanden. Kijk op de website van de Duitslanddesk voor alle informatie.

Het DAAD-Network Mobility Fellowship aan het DAAD Centre for German Studies aan de Hebrew Univerity of Jerusalem biedt de mogelijkheid van een geheel verzorgd verblijf en studie in Jeruzalem. Kandidaten moeten wel gelieerd zijn aan een DAAD-instituut, bijvoorbeeld via de master Duitslandstudies aan de UvA. Behaalde studiepunten tellen mee in het Nederlandse onderwijsprogramma.


Het BMW Center for German and European Studies aan Georgetown University in Washington D.C. heeft een tweejarige master voor studenten die in aanmerking willen komen voor een loopbaan in de diplomatie of een andere aantrekkelijke betrekking bij de overheid of NGO’s, zie the Master of Arts in German and European Studies (MAGES). Wie serieus overweegt deze master te volgen en in aanmerking wil komen voor financiering kan contact opnemen met dr. Hanco Jürgens. Goede studenten kunnen worden voorgedragen voor een Flynn Memorial Scholarship waarmee het collegegeld voor Georgetown University wordt gedekt.

 

Aankomende conferenties

Van 29 juni 2023 tot 3 juli 2023 vindt in Italië het 28e Transatlantic Doctoral Seminar in German History plaats. Het seminar is gericht op PhD-studenten die in de laatste fase van hun promotietraject zitten en wiens dissertatie over de geschiedenis van Duitsland of Duits-sprekende gebieden in de 19e en 20e eeuw gaat. Verder zijn promovendi welkom die onderzoek doen naar Europese geschiedenis, transnationale of vergelijkende geschiedenis, of in gerelateerde vakgebieden zoals kunstgeschiedenis, rechtsgeschiedenis en wetenschapsgeschiedenis, mits hun onderzoek een sterke Duitse component bevat. Meer informatie is te vinden op de website van het German Historical Institute in Washington. Aanmeldingen moeten uiterlijk 15 januari 2023 worden ingediend via een online portal


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger