De Staat van Duitsland 2017

Onze collega's van Duitslandweb hebben een verslag geschreven over deze middag. 

Op 24 september gaan de Duitsers naar de stembus voor een nieuw parlement. Krijgen ze een nieuwe kanselier, of blijft Angela Merkel nog vier jaar? Welke koers kiest de SPD met lijsttrekker Martin Schulz aan het roer? Wat kunnen we verwachten van de AfD? Hoe denkt de Duitse kiezer over Europa? En wat betekenen deze verkiezingen voor de EU? Nederlandse en Duitse experts geven tijdens onze speciale bijeenkomst 'De Staat van Duitsland - Die Wahl' op 19 mei 2017 in Amsterdam hun visie op de Duitse verkiezingen.

Luuk van Middelaar, René Cuperus en Hanco Jürgens buigen zich bij deze speciale 'De Staat van Duitsland' ter gelegenheid van de verkiezingen over deze vraagstukken. De Duitse politicoloog en tv-commentator Karl-Rudolf Korte duidt in de keynote-speech de politieke stemming in Duitsland. Social-media-expert Kay Hinz vertelt hoe Duitse politici de sociale media voor hun campagne gebruiken en in hoeverre dit verschilt van andere Europese landen.

Het programma begint om 13 uur. Daarna volgt de presentatie van de DIA-bundel ‘De vleugels van de adelaar – Duitse kwesties in Europees perspectief’. Aansluitend kunt u luisteren naar de keynote, gevolgd door 4 verschillende themasessies. Vanaf 17.45 uur bent u van harte uitgenodigd voor de borrel.

Voor journalisten, studenten en iedereen die met Duitsland te maken heeft.

Datum: vrijdag 19 mei 2017 om 13:00 uur
Locatie: The Royal Ballroom, Herengracht 182, Amsterdam
Toegang: € 10,00 (€ 7,50 met studentenkorting). Bestel uw kaarten


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger