DIA-Akademie: Excursie Keulen

DIA-Akademie: Excursie Keulen

Op woensdag 10 en donderdag 11 oktober 2018 organiseert het Duitsland Instituut Amsterdam, in het kader van de DIA-Akademie, een seminar in de Duitse stad Keulen. De DIA-Akademie richt zich op beginnende docenten Duits in het voortgezet onderwijs in de eerste vijf jaar van hun leraarschap. De DIA-Akademie is een jaarlijkse reis met vakinhoudelijke en vakdidactische seminars, met een focus op intervisie en uitwisseling.

Tijdens dit seminar staan leerlingmotivatie en differentiatie centraal. Onder andere brengen we een bezoek aan de Universität zu Köln, waar de deelnemers in gesprek gaan met vakdidactici Neerlandistiek.

Daarnaast gaan de deelnemers een kijkje nemen in de lespraktijk van een Duitse middelbare school: De Europaschule Köln. Hoe wordt er in Duitsland op leerlingmotivatie ingespeeld? Welke afspraken worden er omtrent doeltaal=voertaal gemaakt? Op welke manier gaan de Duitse docenten met de verschillende niveaus van leerlingen om?

Tevens zullen de deelnemers kennismaken met de stad Keulen, een workshop volgen over filmdidactiek aan de hand van de film "Tschick" en opdrachten ontwikkelen voor een excursie met leerlingen.

Datum en tijd: woensdag 10 oktober 08:00u (vertrek Amsterdam) – donderdag 11 oktober 20:00u (terug in Amsterdam)
Overnachting: Hotel ‘Esplanade‘, Hohenstaufenring 56, 50674 Köln
Doelgroep: beginnende docenten Duits in het voortgezet onderwijs (0-5 jaar leservaring)
Kosten: €175,- (incl. treinreis retour, overnachting in eenpersoonskamer met ontbijt, 1x lunch, 1x diner en de programmakosten)

 

Meer informatie bij Trixie Hölsgens: b.d.l.m.holsgens2@uva.nl

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger