#Duitslandkiest2021
Wahlabend & Wahlnachlese op 26 en 27 september

#Duitslandkiest2021
© andrews.degen

Op zondag 26 september 2021 kiest Duitsland een nieuw parlement. Na een kleine 16 jaar neemt bondskanselier Angela Merkel afscheid en staat het land voor een nieuw begin. De uitslag van deze verkiezingen wordt door velen in Nederland, Europa en de rest van de wereld op de voet gevolgd. Want politiek en economisch is Duitsland van groot belang voor vele landen. En voor Nederland in het bijzonder - alleen al vanwege het feit dat Duitsland onze grootste handelspartner is.

Ter gelegenheid van deze Bondsdagverkiezingen organiseren de Duitse Ambassade Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en Meines Holla & Partners twee boeiende evenementen: de Wahlabend & Wahlnachlese 2021.

 

Wahlabend

Op 26 september organiseren wij vanaf 17.00 uur onze Wahlabend in Sociëteit Nieuwspoort in Den Haag. Wij starten het programma met een gesprek met Ron van het Hof (voorzitter DNHK), Thomas Boom (partner Meines Holla & Partners) en Ton Nijhuis (directeur DIA).

Na de eerste verkiezingsuitslagen bespreken deskundigen uit politiek, bedrijfsleven en media onder leiding van Derk Marseille (BNR Nieuwsradio) welke invloed deze op Nederland hebben. Te gast zijn Manon van Beek (CEO TenneT), Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam), Juurd Eijsvoogel (NRC) en Anna Cavazzini (Europarlementariër Fractie De Groenen).

Vanwege de geldende coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal mensen live aanwezig zijn in Sociëteit Nieuwspoort en is het programma online te volgen.

U kunt zich voor online-deelname aan deze bijeenkomst hier aanmelden. U ontvangt dan de livestream-links in uw mailbox.

 

Wahlnachlese

Op maandag 27 september duiden wij met Rem Korteweg (Clingendael Institute), Carsten Brzeski (ING) en Hanco Jürgens (DIA) de uitkomsten van deze avond en hun betekenis voor Duitsland, Nederland en Europa. De moderatie is in handen van Marja Verburg (DIA). Deze digitale Wahlnachlese begint om 8.30 uur en vormt de ideale inhoudelijke start van uw werkweek. Tijdens de bijeenkomst kunt u vragen via de chat stellen.

U kunt zich voor beide bijeenkomsten online aanmelden. U ontvangt dan de livestream-links in uw mailbox.

Voor alle updates omtrent de verkiezingen in Duitsland abonneer u op de nieuwsbrief van Duitslandweb

 

Kan Duitsland wel zonder Merkel?

Achtergrond - 31 mei 2021 - Auteur: Wiebke Pittlik Kan Duitsland wel zonder Merkel?
Twintigers van nu weten niet beter: Angela Merkel is de kanselier van Duitsland. Rots in de branding in de EU, een Mutti voor partijgenoten, solide leider van stabiliteitsminnend Duitsland. Straks is ze weg en moeten de Duitsers het na 16 jaar zien te rooien zonder de ervaren crisismanager. Wat staat Duitsland te wachten? En wat kan Nederland verwachten van haar opvolger?
Lees meer

Factsheet verkiezingen Duitsland 2021

Achtergrond - 13 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Factsheet verkiezingen Duitsland 2021
Duitsland maakt zich op voor de Bondsdagverkiezingen. Na 16 jaar zwaait Merkel af als kanselier. Wie haar opvolgt en welke partijen de nieuwe Duitse regering gaan vormen, is nog open. Een overzicht van de feiten en cijfers rond de Bondsdagverkiezingen.
Lees meer

Meer achtergrondartikelen en podcasts over de Bondsdagverkiezingen in het verkiezingsdossier van Duitslandweb


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger