Deutschland heute
Gastcolleges voor leraren Duits in opleiding

Deutschland heute
© Duitsland Instituut Amsterdam

Speciaal voor studenten van de HBO-lerarenopleidingen Duits biedt het DIA vanaf 2024 weer gastlessen aan over actuele onderwerpen in Duitsland.

Studenten worden uitgedaagd om vragen te stellen en mee te discussiëren. De sessie wordt afgerond met een workshop waarin ze zelf aan de slag gaan met actuele onderwerpen voor hun eigen lespraktijk.  

De gastlessen bestaan uit een college van Duitslandweb-redacteur en historicus Marja Verburg en een didactiseringsdeel verzorgd door de Onderwijsafdeling van het DIA, aan uw hogeschool. Afhankelijk van het onderwerp kan een gastspreker vanuit zijn/haar eigen expertise het betreffende thema nader toelichten. Onze gastsprekers zijn werkzaam in de wetenschap, politiek, bedrijfsleven of journalistiek. 

Lerarenopleidingen hebben de keuze uit vier thematische gastcolleges, die gebaseerd zijn op de volgende onderwerpen:

  • Nederlands-Duitse betrekkingen
  • Duitsland in Europa
  • Oost- en West-Duitsland
  • Duitse media

Het Duitsland Instituut Amsterdam kan - naast het inhoudelijke programma van het college - ter voorbereiding eventueel ook (Duitstalige) artikelen aanbieden. Na afloop van het college werkt een medewerker van de Onderwijsafdeling met de studenten aan lesmateriaal voor hun eigen lessen op school aan de hand van de besproken thema's.

De gastcolleges zijn gratis. Wel vragen wij een reiskostenvergoeding voor de sprekers. 

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Trixie Hölsgens via onderwijs-dia@uva.nl en 020-525 3688

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger