Olli de pop

De 'große Hollandreise' van Olli gaat ook dit jaar weer van start. Nu aan Olli's zijde: zijn nichtje Emma. 'Ollis große Hollandreise' is een project gericht op de onderbouw. Aan de hand van kant-en-klaar lesmateriaal kun je het vak Duits introduceren, of het project gebruiken om - bijvoorbeeld na de kerst- of zomervakantie - het geleerde weer op te halen. Meestal wordt de pop in het eerste leerjaar Duits ingezet.

Aan de hand van opdrachten laten leerlingen hun leefwereld aan Olli zien. Op Instagram leggen zij na iedere opdracht de gezamenlijke belevenissen vast. Olli blijft twee weken en vertrekt dan weer naar de volgende school. 
De leerlingen verrichten communicatieve handelingen op het niveau A1 en A2 van het Europees Referentiekader. Ze maken daarbij ook kennis met Landeskunde en leren reflecteren op hun eigen omgeving en leefwereld. 

Olli is sinds 2013 op reis door Nederland en heeft al veel beleefd: hij zat in een zweefvliegtuig, gleed in een skipak van een Drentse helling, kookte Nederlandse maaltijden en scheurde op een brommer door de weilanden van de Achterhoek. Deelnemende docenten zijn enthousiast: voor het eerst wordt gedurende de hele les Duits gesproken (want anders is het zo onbeleefd tegenover de Duitse gast).

Wilt u de belevenissen van Olli volgen? Volg dan op Instagram 'ollisgrossehollandreise'.

 

Meer informatie en aanmelden:
Voor het schooljaar 2023/24 kunt u zich nog aanmelden via onze webshop
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. S. Hotje, S.Hotje@uva.nl.

Kosten: € 50,- (inclusief twee weken de poppen Olli en Emma, rugtas met benodigdheden, lespakket met werkbladen voor leerlingen en docentenhandleiding met antwoordmodel)

 

De school heeft na aanmelding twee weken de tijd schriftelijk te annuleren zonder kosten mits het pakket nog niet is verstuurd. De deelnamekosten zullen binnen 20 werkdagen na ontvangstbevestiging van de annulering worden terugbetaald.

Hierbij van toepassing zijn onze algemene leveringsvoorwaarden.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger