Otto von der Gablentz-scriptieprijs 2017

Otto von der Gablentz-scriptieprijs 2017
© Kim Krijnen
Kok, Menger, Nijhuis

De Otto von der Gablentz-scriptieprijs 2017 is gewonnen door Tom Menger voor zijn scriptie 'The origins of colonial violence: The perpetrator’s view. A study of colonial soldiers and their ego-documents in German East Africa, 1890-1908'. Hij schreef zijn scriptie voor de master Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Menger ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Wim Kok en Ton Nijhuis, directeur van het Duitsland Instituut.

De andere genomineerden waren Vincent Bijman (Geschiedenis, UvA) met zijn masterscriptie 'Oskar von Niedermayr. Diplomaat tussen wetenschap, Wehrgeopgraphie en Wehrmacht'; en Luuc Brans (MSc Nationalism Studies, University of Edinburgh) met zijn masterscriptie '“Wer ist das Volk?” Investigating the post-reunification boundaries of German nationhood in former East Germany'.

De Stichting Otto von der Gablentz-prijs en het Duitsland Instituut Amsterdam loven sinds 2014 eens in de twee jaar samen een prijs uit voor de beste masterscriptie met een onderwerp dat direct gerelateerd is aan Duitsland of het Europese integratieproces en de rol van Duitsland daarin. In het voorjaar van 2017 wordt de prijs wederom uitgereikt. De winnaar ontvangt €2500,- aan prijzengeld. Masterstudenten en alumni uit alle disciplines kunnen deelnemen.

Digan en Nijhuis. Afb.: Rebke KlokkeIn 2014 was de winnaar Katie Digan (VU) met haar scriptie 'Place of Memory / Memory of Place. Space, Place and Authenticity in the developments of Sites of Memory: The Case of the Haus der Wannsee Konferenz'.

Alle informatie en de voorwaarden kun je vinden in het reglement scriptieprijs 2017.

Meer informatie via drs. Denise Gehla (d.gehla@uva.nl, 020-5253698) 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger