Vakoverstijgend programma in Berlijn

Vakoverstijgend programma in Berlijn
© T. Hölsgens / DIA

Van woensdagmiddag 6 november tot en met zaterdagmiddag 9 november 2024 organiseert het Duitsland Instituut Amsterdam een vakoverstijgend seminar voor docenten Duits en geschiedenis in Berlijn. 

Het thema is de Duitse naoorlogse geschiedenis en haar weerslag op het Berlijn van nu. De hoofdstad van de Bondsrepubliek weerspiegelt de spectaculaire geschiedenis van Duitsland. Nadat vanuit hier de Tweede Wereldoorlog was begonnen en de stad enkele jaren later verwoest was, maakte Berlijn de Koude Oorlog in zijn volle omvang mee met de tweedeling van de stad, om uiteindelijk na de Duitse hereniging in 1990 weer zetel van de Duitse regering te mogen zijn. 

 

We bezoeken onder andere de Gedenkstätte Bernauer Straße, de koepel van de Bundestag, het Deutsches Historisches Museum en het Humboldt Forum. Ook is er ruimte voor uitwisseling en het uitproberen van excursiemateriaal.

 

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, het maximum aantal deelnemers is bereikt. 

 

Doelgroep: Docenten Duits en geschiedenis (met passieve kennis van het Duits)
Kosten: € 650,- inclusief treinreis, 3 hotelovernachtingen in 1-persoonskamer in Motel One Mitte inclusief ontbijt, 2x gezamenlijk diner, 1x gezamenlijke lunch en programmakosten. Exclusief kosten voor 1 diner en 1 lunch en eventuele overige uitgaven. 
Data en tijden: Vertrek vanaf Amsterdam CS op 6 november om 7.59 uur. Terugkomst zaterdagavond om 20.22 uur. 

Aanmelden: Tot 1 oktober 2024 (vol is vol)

 

Dit scholingsprogramma is vrijgesteld van BTW door CRKBO-registratie.

De deelnemer heeft na aanmelding twee weken de tijd schriftelijk te annuleren zonder kosten mits de bijeenkomst nog niet is gestart. De deelnamekosten zullen binnen 20 werkdagen na ontvangstbevestiging van de annulering worden terugbetaald.

Hierbij van toepassing zijn onze algemene leveringsvoorwaarden.

De bijeenkomst vindt plaats bij minimaal 10 deelnemers.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger