Deutsches Kino | Nebenan (Delft)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 21 september 2023 om 20:30 uur
Locatie: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, Delft
Informatie: Meer informatie op www.filmhuis-lumen.nl
Toegang: Normale toegangsprijs: €11,00 | diverse kortingsopties
Deutsches Kino | Nebenan (Delft)
© Amusement Park Film/ WarnerBros/ Reiner Bajo

Daniel is een gevierd acteur en woont samen met zijn familie in een stijlvolle loft in de Berlijnse wijk Prenzlauer Berg. Op een dag ontmoet hij Bruno in een kroeg. Bruno heeft lang op dit moment gewacht. De Duitse hereniging en de daaropvolgende veranderingen in de stad pakten voor hem slecht uit en nu zoekt hij wraak – met Daniel als doelwit. Scherp regiedebuut van de bekende acteur Daniel Brühl, die ook de hoofdrol speelt. Auteur Daniel Kehlmann schreef het script.

Daniel is een gevierd acteur en woont samen met zijn partner, twee kinderen en een Spaanse nanny in een stijlvolle loft in de hippe Berlijnse wijk Prenzlauer Berg. Op weg naar Londen, waar hij een screentest zal doen voor een nieuwe Amerikaanse superheldenfilm waar het publiek nog niets van mag weten, realiseert hij zich veel te vroeg te zijn vertrokken en besluit hij nog wat tijd door te brengen in zijn locale stamcafé om aan zijn voorbereiding te werken. Aan de bar ontmoet hij Bruno, die gelijk een gesprek met hem aanknoopt. Eerst komt hij met provocerende opmerkingen over Daniel’s acteerprestaties, maar al snel blijkt hij ook opvallend goed bekend met details uit Daniels privéleven, en wordt het gesprek onaangenamer… Wie is deze Bruno? Wat wil hij van Daniel?

Daniel Brühl, de bekende Europese acteur met Duitse en Spaanse roots, speelde na zijn doorbraakrol in Good Bye Lenin! (2003) in een imposante serie heel verschillende films en liet daarin zien dat hij niet bang is om risico’s te nemen. Dat doet hij ook met zijn regiedebuut Nebenan. Daarin portretteert hij op satirische wijze een ijdele steracteur die opvallend veel overeenkomsten vertoont met Brühl zelf. Het verbale duel dat zich tussen hem en zijn tegenspeler Bruno (Peter Kurth) ontvouwt laat de sympathie van de kijker steeds weer verschuiven, en doet vergeten dat de film zich grotendeels op één locatie afspeelt. Het scenario voor de film is van de hand van de bekende Duitse schrijver Daniel Kehlmann, die ook tekende voor het scenario van Ich und Kaminski (2015, ook in onze reeks vertoond) waarin Brühl een ijdele kunsthistoricus speelt.

(DE 2021)

Lengte: 94 min.
Regie: Daniel Brühl
Taal: Duits met Engelse ondertiteling


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger