Discussie | De Asielloterij
Met Ruud Koopmans, Thea Hilhorst, Evelyn Ersanilli en Femke de Vries

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: vrijdag 22 september 2023 om 16:00 uur
Locatie: Universiteit van Amsterdam, REC B2.03, Roeterseiland campus, Nieuwe Achtergracht 166, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Nederlands
Toegang: Gratis. Aanmelden via e-mail aan f.f.vermeulen@uva.nl
Discussie  | De Asielloterij
© Prometheus

Het Europese asielrecht heeft het dodelijkste migratiesysteem ter wereld in het leven geroepen. Dat schrijft Ruud Koopmans in zijn recent verschenen boek 'De Asielloterij'. Op 22 september gaat hij in gesprek met Thea Hilhorst, Evelyn Ersanilli en Femke de Vries over de problemen van het Europese asielbeleid en manieren om daar verbeteringen in aan te brengen. De bijeenkomst vindt plaats bij de Universiteit van Amsterdam (Roeterseiland). 

In de afgelopen jaar zijn meer dan twintigduizend mensen op hun vlucht naar Europa om het leven gekomen. Velen wagen desondanks de tocht, want wie binnen is, kan meestal blijven. De beste kansen in deze loterij hebben jonge mannen die zich de diensten van mensensmokkelaars kunnen veroorloven; velen die onze hulp harder nodig hebben blijven achter, stelt Ruud Koopmans. Hij gaat in gesprek met Thea Hilhorst, Evelyn Ersanilli en Femke de Vries over de problemen van het Europese asielbeleid. Ze vragen zich af hoe het beter zou kunnen, als we daarvoor de politieke moed hebben.

Over de sprekers

Ruud Koopmans is hoogleraar sociologie en migratie aan de Humboldt Universität Berlin en onderzoeksdirecteur aan het Wissenschaftszentrum Berlin (WZB). Zijn nieuwste boek 'De Asielloterij' is verschenen bij Prometheus.

Thea Hilhorst is hoogleraar humanitaire studies aan het International Institute of Social Studies van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Evelyn Ersanilli is senior onderzoeker bij de afdeling politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Femke de Vries is beleidsmedewerker EU & Internationaal bij VluchtelingenWerk.

Aanmelden is mogelijk via e-mail aan f.f.vermeulen@uva.nl.

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Amsterdam Centre for Migration Research (ACMR) en het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA).


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger