Dansvoorstelling | Silver (Rotterdam)
Nanine Linning Dance Company | Theater und Orchester Heidelberg

Datum: donderdag 12 januari 2017 om 20:15 uur
Locatie: Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25, Rotterdam
Informatie: Meer informatie via: kassa@rotterdamseschouwburg.nl / +31 10 41 18 110
Toegang: Prijzen variëren van €10,- tot 32,-
Dansvoorstelling | Silver (Rotterdam) © Annemone Taake

Nanine Linning laat zich in haar nieuwste dansvoorstelling Silver leiden door haar persoonlijke fascinatie voor technologie en de kansen die hierdoor gecreëerd worden. Twaalf dansers tonen de technologische toekomst en haar schaduwkant. Een toekomst waar mens en machine nog amper van elkaar te onderscheiden zijn.

Machinaal bewegen de dansers over het podium. Voor de toeschouwer een schouwspel waarin mensen dansende machines worden en technologische voorwerpen een antropomorfische uitwerking krijgen. Dansers creëren middels een combinatie van 'popping' en poëtische bewegingen vervreemdende, veelslachtige wezens, die buiten de grenzen van de verbeelding treden en de waarneming continu in twijfel trekken. Silver laat een schaduwkant van de technologisering van mens en maatschappij zien en trekt de positieve resonanz van deze vooruitgang in twijfel. De Süddeutsche Zeitung vond het "sensationeel", de Stuttgarter Nachrichten "schrikbarend actueel".

Voorafgaand aan de voorstelling is er een voorbeschouwing. 

Theater und Orchester Heidelberg in samenwerking met Octapharma AG, het Bürgerkomitee | Der Förderverein für das Heidelberger Theater e.V. en het Goethe-Institut Niederlande.

Voor meer informatie klik hier.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger