Theater | Situation Rooms - ein multi player Videostück
Rimini Protokoll / Brandstichter 2017

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 9 februari 2017 tot 16 februari 2017
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Nederlands, Duits of Engels. Meer informatie via: info@ssba.nl / +31 20 6242311
Toegang: Prijzen: zie website van de Stadsschouwburg Amsterdam
Theater | Situation Rooms - ein multi player Videostück
© Vimeo

Rimini Protokoll brengt met Situation Rooms twintig mensen van over de hele wereld samen, wier leven is bepaald door wapengeweld: van wapenfabrikant tot vredesactivisten.
Van 9 tot 14 februari zijn deze installaties te bezoeken in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De titel van een beroemde foto van journalist Pete Souza is Situation Rooms. Op het moment dat Osama Bin Laden in Pakistan uitgeschakeld werd, fotografeerde hij de dertien aanwezigen in de Situation Room van het Witte Huis. In één beeld vat hij met deze foto de destructieve route van de oorlog samen. Van de wapenfabrikant tot de vluchteling in het asielzoekerscentrum, van de kindsoldaat tot de Arts zonder Grenzen. 

De twintig mensen die in de Situation Rooms van Rimini Protokoll volgen we op een filmset die in verschillende installaties (Situation Rooms) simultaan de wereld van de internationale wapenhandel laat zien. Het publiek loopt er, met een ipad en koptelefoon, middenin en wordt meegenomen door de verhalen van de twintig personages: de wapenfabrikant, de wapenhandelaar, de soldaten, de artsen, de slachtoffers, de vredesactivisten e.a. 

Situation Rooms van het Duitse collectief Rimini Protokoll werd onderscheiden met (onder meer) de Excellence Award van het Japanese Media Arts Festival en geselecteerd door Theatertreffen als een van de tien beste voorstellingen van het seizoen.

Situation Rooms duurt circa 1 uur en 20 minuten en gaat meerdere keren op een dag van start. Klik hier voor een overzicht van alle tijden en om kaarten te bestellen.  

Brandstichter 2017 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Ammodo, Fonds Podiumkunsten, het Goethe-Institut Niederlande en de anonieme gevers.

Voor meer informatie klik hier


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger