Lezing David Audretsch over The Seven Secrets of Germany
In de reeks Europa en Financiën

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 2 februari 2017 om 17:00 uur tot 18:30 uur
Locatie: Spui25, Amsterdam
Informatie: Voertaal is Engels
Toegang: Toegang is vrij. Aanmelden via Spui25: http://www.spui25.nl
Lezing David Audretsch over The Seven Secrets of Germany
© David Audretsch

De 'zieke man van Europa' was de naam die Duitsland rond de eeuwwisseling kreeg, dit is verleden tijd. Toen een groot deel van de omringende Europese landen met de kwakkelende wereldeconomie kampten, bloeide de Duitse economie juist op. In deze lezing in de reeks Europa en Financiën legt David B. Audretsch het Duitse succes uit. 


Wat is het geheim achter het Duitse succes? In The Seven Secrets of Germany beantwoorden de auteurs David B. Audretsch en Erik E. Lehmann exact deze vraag. Het boek onthult, verklaart en analyseert de zeven kernkrachten van Duitsland, de economie en de maatschappij die de natie voldoende veerkracht gaven in tijden van wereldwijde oproer. De zeven kenmerken van het succes van Duitsland omvatten de volgende elementen: de strategische rol van de kleinere bedrijven die met getrainde en vaardige arbeidskrachten aan de top van de wereld staan, de bekwaamheid om wereldwijd kansen benutten door het exploiteren van hun producten, de publieke infrastructuur, het vermogen om flexibel met veranderingen en uitdagingen om te gaan en het ontstaan van een buitengewoon positief imago en zelfbeeld.

The Seven Secrets of Germany hebben voorkomen dat het land te maken kreeg met een langdurige economische achteruitgang en hebben het land in staat gesteld om de kansen die de globalisatie biedt te grijpen in plaats van slachtoffer hiervan te worden. Deze inzichten kunnen leerzaam zijn voor andere landen en ze ontkrachten het negatieve idee dat globalisatie onherroepelijk leidt tot een verslechtering van onze levensstandaard en onze economische welvaart.

Auteur David B. Audretsch geeft een lezing over zijn boek en gaat in de aansluitende Q&A in op vragen uit het publiek. Gespreksleider is Mark Sanders (Universiteit Utrecht).

David Audretsch is universiteitshoogleraar aan de Indiana University. Hij is hier tevens directeur van het Institute for Development Strategies. Hij is bovendien honorair hoogleraar aan de WHU-Otto Beisheim School of Management en Research Fellow bij het Centre for Economic Policy Research in London. In zijn onderzoek richt hij zich op de verbinding tussen ondernemerschap, politiek, innovatie, economische ontwikkelingen en globaal concurrentievermogen.
Hij is lid van onder meer het bestuur van het Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung Berlin en de Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger