Jens Weidmann spreekt in Amsterdam over Europese Monetaire Unie

Jens Weidmann spreekt in Amsterdam over Europese Monetaire Unie
© Rebke Klokke
Jens Weidmann in Amsterdam

AMSTERDAM, 2 april 2014 - Jens Weidmann, president van de Deutsche Bundesbank, spreekt maandag 7 april in Amsterdam en gaat aansluitend met Klaas Knot van De Nederlandsche Bank in gesprek.

Weidmann geeft in de lezing zijn visie op de ontwikkelingen van de Europese Monetaire Unie. Waar staan wij nu na de maatregelen die zijn genomen vanwege de Eurocrisis? Hoe staat de Deutsche Bundesbank tegenover het beleid van de Europese Centrale Bank en hoe ziet Weidmann de toekomst van de banken in Europa voor zich?
Zijn Nederlandse collega Klaas Knot van De Nederlandsche Bank reageert op de toespraak van Weidmann en gaat aansluitend met hem in gesprek, waarna het publiek is uitgenodigd vragen te stellen.
Jens Weidmann en Klaas Knot zijn sinds 2011 president van respectievelijk de Deutsche Bundesbank en van De Nederlandsche Bank. Beiden zijn qualitate qua lid van de Governing Council en de General Council van de Europese Centrale Bank, lid van de Financial Stability Board en governor van het Internationaal Monetair Fonds.
Reeks Duitsland en de Europese crisis
Weidmann is op uitnodiging van het Duitsland Instituut Amsterdam en de Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland te gast in de reeks ‘Duitsland en de Europese crisis’. Eerder werden Peter Bofinger, één van de Wirtschaftsweisen die de Duitse Bondsregering over economische vraagstukken adviseren, en Paul de Grauwe, hoogleraar aan de London School of Economics and Political Science in deze reeks ontvangen.

Datum: maandag 7 april 2014
Tijd: 12.30 uur (inloop 12.00 uur)
Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam
Organisatie: Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) i.s.m. de Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger