Eerdere persberichten

Nationaal kenniscentrum over Duitsland viert lustrum

DIA
AMSTERDAM, 3 oktober 2016 – Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) viert zijn 20-jarige bestaan. Tijdens de viering op 6 oktober in Amsterdam spreekt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, over het vak Duits in het Nederlandse onderwijs. Peter Altmaier, minister van Angela Merkels’ kanselarij, schetst live vanuit Berlijn zijn perspectief van Duitslands rol in Europa.

Lees meer

Samenleven in de schaduw van de Holocaust

© Maja Brouwer, http://www.majabrouwer.nl/
AMSTERDAM, 16 juni 2015 – Froukje Demant, promovenda van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA), verdedigt op 19 juni aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) haar proefschrift waarin zij onderzocht hoe de alledaagse relaties van joodse en niet-joodse buren en bekenden veranderden na de machtsovername van de nazi’s in 1933. Centraal staat de vraag: Wat is normaal wanneer de wereld om je heen zich steeds abnormaler gaat gedragen?

Lees meer

Duitse Hiphop-Battle in de Melkweg

Christiaan Krop
AMSTERDAM, 3 november 2014 - Scholieren van twaalf scholen uit heel Nederland staan op vrijdag 14 november 2014 met hun zelfgeschreven Duitse rap op het podium van de Melkweg in Amsterdam. Het Duitsland Instituut organiseert dan de 10e editie van de Hiphop-battle.

Lees meer

FestiWALL rond 25 jaar val van de Muur

Rebke Klokke
AMSTERDAM, 23 oktober 2014 – Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Het Duitsland Instituut Amsterdam organiseert daarom in samenwerking met partners op zondag 9 november in de Melkweg het culturele evenement FestiWALL over dit belangrijke jubileum. Tijdens deze middag kunnen bezoekers in verschillende zalen genieten van muziek, lezingen, filmvertoningen, discussierondes en Zeitzeugengespräche rondom de Duitse deling en hereniging, de betekenis van vrijheid en de erfenis van de DDR.

Lees meer

Sven Ratzke trekt alles uit de kast voor laatste Duits-Nederlandse Nacht

Dennis Veldmann
AMSTERDAM, 24 april 2014 - Sven Ratzke, entertainer en enfant terrible, viert op 5 mei 2014 voor de vijfde en laatste keer de Duits-Nederlandse Nacht in het Bimhuis in Amsterdam. Voor deze gelegenheid trekt gastheer en organisator Sven Ratzke nog één keer alles uit de kast met een avondprogramma dat gevuld is met feest, muziek, verhalen en een bijzondere mix van Duits en Nederlands.

Lees meer

Jens Weidmann spreekt in Amsterdam over Europese Monetaire Unie

Rebke Klokke
AMSTERDAM, 2 april 2014 - Jens Weidmann, president van de Deutsche Bundesbank, spreekt maandag 7 april in Amsterdam en gaat aansluitend met Klaas Knot van De Nederlandsche Bank in gesprek.

Lees meer

Duitse taal verdwijnt uit de wetenschap

AMSTERDAM, 4 februari 2014 –Duits als wetenschapstaal verliest steeds meer terrein, nu Engels de standaard is door internationalisering in het hoger onderwijs. Moet deze ontwikkeling niet een halt worden toegeroepen, en hoe kan dit worden gerealiseerd? Hierover praten op 6 en 7 februari universiteitsmanagement en experts uit de wetenschap op een internationale conferentie in Amsterdam.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger