DIAloog: Wat brengt Merkel-IV?

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 6 maart 2018 om 17:00 uur tot 18:00 uur
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater, Nieuwe Jonkerstraat 8, 1011 CM, Amsterdam (bij de Nieuwmarkt)
Informatie: Neem voor meer informatie contact op met Denise Gehla (pers en communicatie): 020 - 525 3698 / d.gehla(at)uva.nl
Toegang: Vrij toegang. Aanmelden verplicht via https://duitslandinstituut.nl/webshop/artikel/dialoog-3

Op dinsdag 6 maart organiseren wij een nieuwe Duitsland in DIAloog over Merkel-IV. Duitsland krijgt in de tweede week van maart een nieuwe regering. Wat kunnen wij verwachten? Met Ton Nijhuis en René Cuperus.

Nu de SPD-leden hun fiat aan het regeerakkoord hebben gegeven, kan Merkel op 14 maart in de Bondsdag tot kanselier worden gekozen. Voor het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) aanleiding om vooruit te kijken naar wat wij kunnen verwachten van het nieuwe kabinet. Zal er een frisse wind gaan waaien of is de coalitie al op voorhand gedoemd te mislukken? Wat betekent deze nieuwe regering voor het Europa-beleid? 

Dinsdag 6 maart gaan DIA-directeur Ton Nijhuis en cultuurhistoricus René Cuperus in gesprek. Duitslandweb-redacteur Marja Verburg leidt het gesprek. Heeft u beroepsmatig met de Duitse politiek te maken of bent u geïnteresseerd in het thema, dan is dit de ideale mogelijkheid om in korte tijd meer te weten te komen en met de sprekers van gedachten te wisselen.

Meld u aan via de webshop.

Over de sprekers

Ton Nijhuis is directeur van het DIA en afdelingsvoorzitter politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is lid van (internationale) wetenschaps- en adviesraden, waaronder die van het Institut für die Wissenschaften vom Menschen (IWM) in Wenen en de Beirat Germanistik van de DAAD. Nijhuis is regelmatig te gast bij radio en tv.

René Cuperus werkt als strategisch adviseur voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij was lange tijd werkzaam als wetenschappelijk medewerker en directeur Internationale Betrekkingen van de Wiardi Beckman Stichting, denktank van de PvdA. Als vaste columnist schrijft Cuperus een tweewekelijkse column in de Volkskrant. Hij is daarnaast als gastonderzoeker verbonden aan het DIA.

Moderator Marja Verburg is redacteur Duitslandweb bij het DIA. Zij schrijft over actuele politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in Duitsland en geeft ook lezingen en gastcolleges over deze onderwerpen.

In de actualiteitenreeks Duitsland in DIAloog van het DIA bieden experts verdieping bij onderwerpen uit het nieuws vanuit Duits perspectief. Wij willen met deze bijeenkomsten informeren en discussie aanwakkeren. Welk beeld geven Duitse media, hoe reageert de publieke opinie? Er is volop ruimte voor discussie.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger