Marc-Uwe Kling en Erik van Muiswinkel: Die Känguru-Chroniken
Lezing & cabaret

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 17 april 2018 om 20:00 uur tot 21:30 uur
Locatie: Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits en Nederlands. Meer informatie via http://boomchicago.nl
Toegang: Vanaf € 10,00
Marc-Uwe Kling en Erik van Muiswinkel: Die Känguru-Chroniken
© Ramon Kramer

De Duitse kleinkunstenaar en poetryslammer Marc-Uwe Kling leest uit zijn bestseller Die Känguru-Chroniken over een communistische kangoeroe voor en gaat in gesprek met de Nederlandse cabaretier Erik van Muiswinkel. "Een goed gelukte hyperbolische parodie op de zelfgenoegzame linkse activist", zo oordeelt De Volksrant over het boek.

Als op een dag een kangoeroe tegenover Marc-Uwe Kling komt wonen, volgt een interessante kennismaking. De kangoeroe is communist en helemaal into Nirvana. Hij trekt al snel bij Marc-Uwe in. Samen bediscussiëren ze in scherpe dialogen maatschappelijke relevante en minder relevante vragen, zoals: Kun je de complete werken van Hegel samenvatten in één sms-je? Heeft de kangoeoroe echt voor de Vietcong gevochten? En de hamvraag: wie is beter – Bud Spencer of Terence Hill?

Marc-Uwe Kling (1982) is een Duitse kleinkunstenaar en poetryslammer. Van Die Känguru-Chroniken  werden in Duitsland een half miljoen exemplaren verkocht en van het luisterboek nog eens een half miljoen. De filmrechten zijn verkocht en op de verhalen is een toneelstuk gebaseerd dat inmiddels in tien steden werd opgevoerd.

Erik van Muiswinkel (1961) is een van Nederlands bekendste cabaretiers, acteurs en presentatoren. Hij verwerft landelijke bekendheid door zijn bijdrages aan diverse televisieprogramma's als 'Ook dat nog', 'Kopspijkers' en 'Studio Spaan'. Het is een man met vele kwaliteiten, maar hij wordt vooral bekend als imitator van bekende mensen.

In het voorjaar van 2017 werd Van Muiswinkel lid van de ‘Bende van Tien’, een beweging van Nederlandse burgers die 15 maart 2017 op de PvdA stemden.

Hij is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit: een elitaire Koran-knuffelaar dus, die in het Nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken. Hij staat voorjaar 2018 in tientallen theaters in Nederland met zijn programma De Oplossing.

Een samenwerking van het Goethe-Institut NiederlandeUitgeverij De Harmonie (uitgever van de Nederlandse vertaling De kangoeroekronieken) en het Duitsland Instituut Amsterdam.

Meer informatie en tickets via de website van Boom Chicago.

Uit de reeks Krise und Kritik: 200 Jahre nach Karl Marx


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger