Wahlabend 2021

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: zondag 26 september 2021 om 17:00 uur
Locatie: Sociëteit Nieuwspoort in Den Haag / online
Informatie: Livestream via https://www.nieuwspoort.nl/stream/wahlparty-2021/
Toegang: Gratis
Wahlabend 2021
© andrews.degen

Ter gelegenheid van de Bondsdagverkiezingen 2021 organiseren de Duitse Ambassade Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en Meines Holla & Partners op 26 september vanaf 17 uur de Wahlabend 2021 in Sociëteit Nieuwspoort in Den Haag. Het programma is online te volgen.

Op zondag 26 september 2021 kiest Duitsland een nieuw parlement. Na een kleine 16 jaar neemt bondskanselier Angela Merkel afscheid en staat het land voor een nieuw begin. De uitslag van deze verkiezingen wordt door velen in Nederland, Europa en de rest van de wereld op de voet gevolgd. Want politiek en economisch is Duitsland van groot belang voor vele landen. En voor Nederland in het bijzonder - alleen al vanwege het feit dat Duitsland onze grootste handelspartner is.

Ter gelegenheid van deze Bondsdagverkiezingen organiseren de Duitse Ambassade Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en Meines Holla & Partners op 26 september de Wahlabend 2021.

Wij starten het programma met een gesprek met Bas Marteijn (Chief Country Officer Nederland Deutsche Bank & bestuurslid DNHK), Thomas Boom (partner Meines Holla & Partners) en Ton Nijhuis (directeur DIA).

Na de eerste verkiezingsuitslagen bespreken deskundigen uit politiek, bedrijfsleven en media onder leiding van Derk Marseille (BNR Nieuwsradio) welke invloed deze op Nederland hebben. Te gast zijn Manon van Beek (CEO TenneT), Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam), Juurd Eijsvoogel (NRC) en Anna Cavazzini (Europarlementariër Fractie De Groenen).

Vanwege de geldende coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal mensen live aanwezig zijn in Sociëteit Nieuwspoort en is het programma online te volgen op de website van Nieuwspoort.

Op maandagochtend 27 september duiden wij tijdens een digitale Wahlnachlese de uitkomsten van deze avond. De livestream begint om 8.30 uur en is te volgen via het Youtube kanaal van het DIA.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger