Kort nieuws Duitsland en de wereld

Drie mogelijke spionnen opgepakt in Frankfurt

Kort nieuws - 24 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Frankfurt zijn woensdag drie vermeende agenten gearresteerd omdat ze informatie zouden hebben verzameld voor een buitenlandse inlichtingendienst. De federale aanklager maakte vrijdag bekend dat de mannen worden beschuldigd van "spionageactiviteiten". De verdachten zitten momenteel in voorlopige hechtenis.

Lees meer

Macron op staatsbezoek in Duitsland

Kort nieuws - 27 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Franse president Emmanuel Macron is zondag aangekomen in Duitsland voor een driedaags staatsbezoek, waarbij hij meerdere Duitse steden zal bezoeken.

Lees meer

Brusselse kantoor AfD-politicus Krah doorzocht

Kort nieuws - 7 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse Openbaar Ministerie laat kantoorruimtes van de AfD-politicus Maximilian Krah in het Europees Parlement doorzoeken. Een medewerker van Krah, Jian G., wordt ervan verdacht voor China te hebben gespioneerd.

Lees meer

Internationaal gerechtshof: Duitse militaire steun aan Israël geoorloofd

Kort nieuws - 1 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag heeft de eis van Nicaragua dat Duitsland moet stoppen met het leveren van wapens aan Israël, afgewezen. 

Lees meer

Duitsland levert opnieuw wapens aan Oekraïne

Kort nieuws - 30 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft opnieuw een wapenpakket aan Oekraïne geleverd. Het gaat onder meer om pantservoertuigen, munitie en luchtafweergeschut.

Lees meer

President Steinmeier in Turkije voor 'moeilijke gesprekken'

Kort nieuws - 24 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Aan het einde van zijn driedaagse bezoek aan Turkije sprak de Duitse president Steinmeier vandaag met president Erdogan, onder meer over de oorlog tussen Israël en Hamas. De betrekkingen tussen beide landen zijn al langer moeilijk. Ook vandaag bleken de verschillen tussen Duitsland en Turkije groot. (Een eerdere versie van dit artikel werd woensdagochtend gepubliceerd, deze update is van woensdagavond)

Lees meer

AfD-medewerker gearresteerd wegens spionage voor China

Kort nieuws - 23 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie heeft in Dresden een man opgepakt die verdacht wordt van spionage voor China. Het gaat om een medewerker van Maximilian Krah, de AfD-lijsstrekker voor de Europese verkiezingen. Eerder al werd de nummer 2 van de AfD-lijst voor Europa beschuldigd geld te hebben aangenomen van een pro-Russisch internetplatform.

Lees meer

Drie arrestaties in Duitsland wegens spionage voor China

Kort nieuws - 22 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse justitie heeft in Hessen en Noordrijn-Westfalen twee mannen en een vrouw gearresteerd die verdacht worden van spionage voor China. De arrestatie komt enkele dagen nadat twee Duitse Russen zijn vastgezet op verdenking van spionage voor Rusland.

Lees meer

Media: 'Aanvaring tussen Baerbock en Netanyahu'

Kort nieuws - 22 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een bezoek van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Baerbock aan Israël vorige week zou ze een stevige aanvaring met de Israëlische premier Netanyahu hebben gehad over de situatie in Gaza. Van officiële zijde wordt er nauwelijks iets over gezegd, maar Duitse media zeggen genoeg bevestiging te hebben voor hun berichtgeving.

Lees meer

Scholz krijgt van Xi geen toezeggingen over Oekraïne

Kort nieuws - 17 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz en de Chinese president Xi Jinping hebben dinsdag ruim drie uur met elkaar gesproken - ongewoon lang. Maar toezeggingen met betrekking tot Oekraïne kreeg de kanselier niet. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger