Kort nieuws Duitsland en de wereld

Turkse president Erdogan bezoekt Scholz in Berlijn

Kort nieuws - 17 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Turkse president Erdogan brengt vrijdagmiddag een bezoek aan Berlijn. Hij ontmoet eerst bondspresident Steinmeier en dineert daarna met kanselier Scholz. Het bezoek is omstreden, de verhoudingen zijn zeer gespannen.

Lees meer

Scholz tegen onmiddellijke wapenstilstand in Gaza-oorlog

Kort nieuws - 13 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bondskanselier Scholz heeft zich tegen een onmiddellijke wapenstilstand in de Gaza-oorlog uitgesproken. Hamas mag zich niet herstellen, aldus de kanselier. Hij is wel voor humanitaire pauzes, zodat hulpgoederen Gaza binnen kunnen komen. Minister van Buitenlandse Zaken Baerbock toonde zich maandagochtend pessimistisch na een rondreis door het Midden-Oosten. 

Lees meer

Duitsland vraagt vergeving voor koloniaal geweld in Tanzania

Kort nieuws - 1 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft in Tanzania gevraagd om vergeving van het Duitse koloniale geweld aan het begin van de 20e eeuw. Tussen 1905 en 1907 kwamen naar schatting 300.000 mensen om die in opstand waren gekomen tegen de Duitse koloniale heersers.

Lees meer

Duitse minister naar Marokko voor deal over terugkeer

Kort nieuws - 30 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering wil meer asielzoekers die geen recht op een verblijfsvergunning hebben terugsturen naar het land van herkomst. Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) reist maandag naar Marokko om met dat land afspraken te maken. Update 31-10-2023: Faeser en haar Marokkaanse collega hebben in Marokko intentieverklaring getekend.

Lees meer

Door Hamas ontvoerde Duitse leeft niet meer

Kort nieuws - 30 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duits-Israëlische Shani Louk, die op 7 oktober door Hamas van een muziekfestival in Israël naar Gaza werd ontvoerd, leeft niet meer. Dat heeft het Israëlische leger aan haar moeder laten weten, melden Duitse media. Update 17.30 uur: Inmiddels heeft het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken de dood van Shani Louk officieel bevestigd.

Lees meer

Scholz verdedigt Duitse stemonthouding bij VN

Kort nieuws - 30 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz verdedigt de Duitse stemonthouding bij de VN-resolutie over Gaza. Het lukte niet tot een besluit te komen dat de situatie recht deed, aldus Scholz, en daarom onthield Duitsland zich van stemming.

Lees meer

Kanselier Scholz in Israël en Egypte

Kort nieuws - 18 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz probeert tijdens zijn bezoek aan Israël en Egypte met crisisdiplomatie ervoor te zorgen dat het conflict in het Midden-Oosten niet verder escaleert. Dinsdag sprak hij in Israël met premier Netanyahu, woensdag in Egypte met president al-Sisi. Nu na een aanval op een ziekenhuis in Gaza een ontmoeting van de Amerikaanse president Biden met Arabische leiders in Jordanië is afgezegd, krijgen Scholz' gesprekken met betrokkenen in het Midden-Oosten nog meer gewicht.

Lees meer

Scholz naar Israël voor 'intensieve crisisdiplomatie'

Kort nieuws - 17 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz bezoekt vandaag Israël. Hij is de eerste regeringsleider die het land aandoet sinds de aanvallen van Hamas. Hij wil met zijn bezoek de Duitse solidariteit met Israël tot uitdrukking brengen, zei Scholz maandagavond. Ook wil hij voorkomen dat het conflict verder escaleert. Later vandaag reist hij door naar Egypte.

Lees meer

Baerbock: Geen contact met Duitse gijzelaars

Kort nieuws - 16 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse autoriteiten hebben geen contact met de acht Duitse gijzelaars die in handen van terroristen van Hamas zijn. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock gezegd.

Lees meer

Duitse minister Baerbock bezoekt Israël

Kort nieuws - 13 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock heeft vrijdag haar solidariteit en medeleven overgebracht aan haar Israëlische ambtgenoot Eli Cohen. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger