Kort nieuws Duitsland en de wereld

Minister Özdemir: Steun voor Erdogan niet onschuldig

Kort nieuws - 30 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland klonken zondag gemengde reacties op de herverkiezing van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Aanhangers van Erdogan reden in onder meer Berlijn, Hamburg en Duisburg in luidruchtige autostoeten door de stad. 

Lees meer

Scholz vindt op G7-top in Japan steun voor China-koers

Kort nieuws - 22 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Volgens de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zijn de zeven industrielanden (G7) het erover eens dat China een belangrijke handelspartner moet blijven. Maar ook de zorgen over de koers van China worden breed gedeeld, aldus Scholz.

Lees meer

'Duitsland en Irak maken afspraak over migratie'

Kort nieuws - 17 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en Irak gaan nauwer samenwerken op het gebied van migratie. Regeringsfunctionarissen uit beide landen hebben een overeenkomst hebben getekend, zo melden bronnen aan de regionale omroepen NDR en WDR.

Lees meer

Scholz bezoekt Kenia en Ethiopië

Kort nieuws - 4 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz (SPD) reist donderdag voor een driedaags bezoek naar Afrika. Het is de tweede keer sinds hij anderhalf jaar geleden kanselier werd dat hij het continent bezoekt. Hij is in Ethiopië en Kenia en op het programma staan gesprekken over energie, de oorlog in Oekraïne en regionale Afrikaanse conflicten.

Lees meer

'Scholz plant top met Chinese premier in juni in Berlijn'

Kort nieuws - 26 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz heeft de Chinese minister-president Li Qiang uitgenodigd voor topoverleg in juni in Berlijn. Dat melden Duitse media. De relatie tussen beide landen is gespannen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock uitte eerder deze maand tijdens een bezoek aan China stevige kritiek op onder meer de mensenrechtensituatie in het land.

Lees meer

Duitsland gaat door met evacuaties uit Sudan

Kort nieuws - 25 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bundeswehr, het Duitse leger, heeft inmiddels ruim 500 mensen uit Sudan geëvacueerd. Het gaat om Duitse staatsburgers, maar ook om mensen uit andere Europese landen, waaronder ruim 40 Nederlanders.

Lees meer

Baerbock wil van G7 duidelijk signaal naar China en Rusland

Kort nieuws - 17 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) wil dat van de G7-top, die vandaag in Japan begint, een duidelijk signaal uitgaat naar China en Rusland. Ze dringt ook aan op een ontmoeting tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van China en de Verenigde Staten.

Lees meer

Baerbock spreekt duidelijke taal in China

Kort nieuws - 14 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock heeft in een persconferentie met haar Chinese ambtgenoot Qin Gang een aantal gevoelige thema's aangesneden. Ze riep China op geen wapens te leveren aan Rusland en ook geen dual-use goederen, die zowel civiel als militair gebruikt kunnen worden.

Lees meer

Minister Baerbock brengt heikel bezoek aan China

Kort nieuws - 13 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) is begonnen aan een tweedaags kennismakingsbezoek aan China.

Lees meer

Scholz en kabinetsleden op bezoek in Tokio

Kort nieuws - 20 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en Japan hebben afgesproken om meer te gaan samenwerken, met name op het vlak van defensie en economie. Dat voornemen spraken beide regeringen uit tijdens Duits-Japanse regeringsconsultaties, waarvoor bondskanselier Olaf Scholz afgelopen weekend met zes ministers afreisde naar Tokio.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger