Kort nieuws Duitsland en de wereld

Drie arrestaties in Duitsland wegens spionage voor China

Kort nieuws - 22 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse justitie heeft in Hessen en Noordrijn-Westfalen twee mannen en een vrouw gearresteerd die verdacht worden van spionage voor China. De arrestatie komt enkele dagen nadat twee Duitse Russen zijn vastgezet op verdenking van spionage voor Rusland.

Lees meer

Media: 'Aanvaring tussen Baerbock en Netanyahu'

Kort nieuws - 22 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een bezoek van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Baerbock aan Israël vorige week zou ze een stevige aanvaring met de Israëlische premier Netanyahu hebben gehad over de situatie in Gaza. Van officiële zijde wordt er nauwelijks iets over gezegd, maar Duitse media zeggen genoeg bevestiging te hebben voor hun berichtgeving.

Lees meer

Scholz krijgt van Xi geen toezeggingen over Oekraïne

Kort nieuws - 17 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz en de Chinese president Xi Jinping hebben dinsdag ruim drie uur met elkaar gesproken - ongewoon lang. Maar toezeggingen met betrekking tot Oekraïne kreeg de kanselier niet. 

Lees meer

Bondskanselier Scholz bezoekt China

Kort nieuws - 15 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bondskanselier Olaf Scholz is zondag begonnen aan een driedaags bezoek aan China. Het is zijn tweede bezoek aan het land. De relatie tussen China en Duitsland staat onder druk omdat Duitsland minder afhankelijk van China wil worden. Scholz reist met een handelsdelegatie en bezoekt verschillende bedrijven. 

Lees meer

Nicaragua eist dat Duitsland wapenexport aan Israël stopt

Kort nieuws - 9 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nicaragua heeft Duitsland bij een zitting van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag opgeroepen militaire hulp aan Israël onmiddellijk stop te zetten en de VN-hulporganisatie UNRWA weer te financieren. Volgens Nicaragua is Duitsland door de steun aan Israël medeplichtig aan genocide op de burgerbevolking in Gaza. 

Lees meer

Kritiek op China-reis van Beierse premier Söder

Kort nieuws - 2 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaatpremier Markus Söder (CDU) van Beieren reisde vorige week door China om naar eigen zeggen de economische belangen van Beieren te behartigen. 'Een groot succes', schreef Söder bij thuiskomst op X. Vanuit Berlijn kreeg hij vooral kritiek op zijn solo-onderneming. 

Lees meer

Minister waarschuwt voor IS-terreur in Duitsland

Kort nieuws - 25 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) waarschuwt voor de dreiging van islamistisch terrorisme in Duitsland. In Moskou is vrijdagavond een aanslag gepleegd in een concerthal in Moskou, die opgeëist is door IS. Verwacht wordt dat de groep ook aanslagen plant in Europa.

Lees meer

Duitsland roept Iraanse ambassadeur op het matje

Kort nieuws - 21 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag de ambassadeur van Iran op het matje geroepen. Hij moet zich namens Iran verantwoorden voor een geplande aanslag op een synagoge in Bochum in 2022.

Lees meer

Duitse kritiek op herverkiezing Russische president Poetin

Kort nieuws - 18 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vanuit Duitsland is met kritiek gereageerd op de herverkiezing van de Russische president Poetin. De Duitse president Frank-Walter Steinmeier weigert zijn felicitaties over te brengen, liet zijn woordvoerder zondagavond weten. 

Lees meer

Scholz waarschuwt Netanyahu voor humanitaire ramp in Gaza

Kort nieuws - 18 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz (SPD) heeft premier Netanyahu zondag in Israël gewaarschuwd voor een humanitaire ramp in Gaza. Ook drong hij er bij de Israëlische regeringsleider op aan om af te zien van een aanval op Rafah in het zuiden van de Gazastrook.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger