Kort nieuws Energie

‘Duitse regering vermoedt sabotage bij Nordstream’

Kort nieuws - 27 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De schade die maandag werd ontdekt in de gaspijpleidingen Nordstream 1 en 2 is mogelijk het gevolg van sabotage, schrijven de Duitse media.

Lees meer

Duitsland krijgt LNG en diesel uit VAE

Kort nieuws - 26 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz heeft in twee dagen de Golfstaten Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Qatar bezocht. De economische missie wist afspraken te maken over de levering van LNG en diesel uit VAE. 

Lees meer

Duitsland houdt twee kerncentrales in reserve

Kort nieuws - 5 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Twee van de drie Duitse kerncentrales die eind dit jaar uitgeschakeld zouden worden, blijven nu toch nog enkele maanden als reserve paraat staan. Dat heeft minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck maandag bekendgemaakt.

Lees meer

Rusland houdt gaskraan langer dicht

Kort nieuws - 5 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De pijpleiding Nordstream 1, waarmee Russisch gas naar Duitsland wordt getransporteerd, blijft langer dicht dan aangekondigd. Het Russische Gazprom had de gaskraan vorige week dichtgedraaid, officieel vanwege onderhoud.

Lees meer

Gasleiding Nordstream 1 weer stilgelegd

Kort nieuws - 31 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Russische staatsbedrijf Gazprom heeft weer de gaskraan naar Duitsland dichtgedraaid, ditmaal voor drie dagen. Dat is nodig wegens onderhoud, beweert Gazprom. In juli stopte de gastoevoer ook al gedurende tien dagen. Sindsdien levert Gazprom nog maar ongeveer 20 procent van de normale hoeveelheid.

Lees meer

Heibel om gasheffing

Kort nieuws - 26 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De extra heffing op gas die Duitsland wil invoeren om de gasmarkt te kunnen stabiliseren, lijkt een ongewenst neveneffect te hebben. De opbrengst van de heffing gaat naar gasimporteurs om te zorgen dat die niet failliet gaan door de enorme gasprijsstijgingen. Maar ook bedrijven die nog steeds winst maken dreigen te delen in de opbrengst. Zo financieren burgers deze winsten mee.

Lees meer

Scholz hoopt op energie uit Canada

Kort nieuws - 23 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en Canada willen nauwer samenwerken op energiegebied, nu Rusland gedeeltelijk is weggevallen als grondstoffenleverancier. Kanselier Olaf Scholz en zijn minister Robert Habeck zijn maandag samen met een delegatie uit het bedrijfsleven in Canada ontvangen.

Lees meer

Gasprijs stijgt verder na aankondiging over Nordstream

Kort nieuws - 22 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De gasprijs is maandag nog verder gestegen, na de aankondiging van Rusland dat de pijpleiding Nordstream 1 eind augustus drie dagen wordt gesloten wegens onderhoud.

Lees meer

Duitse regering verlaagt btw op gas naar 7 procent

Kort nieuws - 18 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De btw op gas wordt in Duitsland tijdelijk verlaagd van 19 naar 7 procent. Dat heeft kanselier Olaf Scholz donderdag aangekondigd.

Lees meer

Duitsers gaan extra heffing op gas betalen

Kort nieuws - 15 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De extra heffing op gas die alle gebruikers in Duitsland vanaf oktober moeten betalen, bedraagt 2,419 cent per kilowattuur. Dat is maandag bekendgemaakt.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger