Kort nieuws Energie

Gasturbine Nord Stream 1 nog in Duitsland

Kort nieuws - 8 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Rusland levert nog steeds nog maar ongeveer twintig procent van de normale hoeveelheid gas via pijpleiding Nord Stream 1. De turbine die volgens Rusland nodig is om meer gas te kunnen leveren, staat bij Siemens Energy in het Duitse Mülheim an der Ruhr. Volgens de Duitse regering kan de turbine worden geleverd, maar houdt Rusland dat tegen.

Lees meer

Scholz sluit openhouden kerncentrales niet uit

Kort nieuws - 8 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vanwege het dreigende energietekort in Duitsland overweegt de Duitse regering langer gebruik te maken van kernenergie. Er wordt nu gekeken of de drie nog werkende kerncentrales eventueel open kunnen blijven, zei kanselier Scholz vorige week. 

Lees meer

Rusland perkt gastoevoer via Nord Stream 1 verder in

Kort nieuws - 25 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Rusland levert vanaf woensdag nog maar 20 procent van de hoeveelheid gas die normaal door pijpleiding Nord Stream 1 stroomt, meldt het Russische gasconcern Gazprom. In juni was de toevoer al teruggebracht tot 40 procent.

Lees meer

Duitse overheid neemt belang van 30 procent in Uniper

Kort nieuws - 22 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De bondsregering neemt een belang van 30 procent in de Duitse gasleverancier Uniper. Dat maakte kanselier Scholz vanmiddag tijdens een persconferentie bekend, waarvoor hij zijn vakantie onderbrak.

Lees meer

Gaspijplijn Nord Stream 1 weer open

Kort nieuws - 21 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na een stop van tien dagen vloeit er sinds donderdagochtend weer aardgas door de pijplijn Nord Stream 1 van Rusland naar Duitsland. De pijplijn was dicht voor onderhoud, maar Duitsland vreesde dat Rusland de kraan dicht zou houden. Woensdag waren er al geluiden dat Nord Stream 1 waarschijnlijk weer openging. 

Lees meer

Gazprom: levering gas aan Uniper minder door overmacht

Kort nieuws - 19 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Sinds juni levert het Russische Gazprom veel minder gas aan West-Europa. De Duitse gasleverancier Uniper is daardoor al in de problemen geraakt. Gazprom zegt nu dat het de gastoevoer door overmacht, buiten zijn eigen schuld, heeft moeten inperken. Ondertussen wacht Duitsland met spanning af of Rusland de pijpleiding Nord Stream 1 weer opent, die deze week voor onderhoud gesloten is.

Lees meer

Duitse bedrijven wapenen zich voor dreigend gastekort

Kort nieuws - 18 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse industrie en andere bedrijfstakken bereiden zich voor op een dreigend gastekort. Op dit moment is gaspijplijn Nord Stream 1 voor onderhoud dicht, de vrees is dat Rusland de gaskraan gesloten houdt. 

Lees meer

Habeck: Mogelijk gasbeperking voor huishoudens

Kort nieuws - 13 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Economische Zaken en Klimaat Robert Habeck (Groenen) heeft de voorrang voor huishoudens in geval van een acuut gastekort ter discussie gesteld. Hij deed dit dinsdag tijdens een bezoek in Wenen. 

Lees meer

Duitsland werkt samen met Tsjechië bij gasprobleem

Kort nieuws - 12 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister van Economische Zaken en Klimaat, Robert Habeck, heeft maandag in Praag met Tsjechië afspraken gemaakt over de gasverzorging. 

Lees meer

Duitse steden richten voor winter verwarmde hallen in

Kort nieuws - 12 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse steden moeten nadenken over de inrichting van verwarmde hallen met het oog op een mogelijk gastekort en de hoge energieprijzen komende winter. Dat adviseert de Duitse stedenbond.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger