Renske de Vries
Medewerker Pers en Communicatie, Conferenties en Evenementen

Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam

Postadres
Postbus 1628
1000 BP Amsterdam
r.l.devries[a]uva.nl
+31-(0)20 5254527

Renske de Vries was van september 2019 t/m februari 2020 werkzaam bij bij de Afdeling Pers, Communicatie, Conferenties en Evenementen bij het Duitsland Instituut Amsterdam. Eerder liep zij stage bij de Afdeling Academisch Onderwijs & Onderzoek, waar ze onderzoek deed naar de archieven van het Genootschap Nederland-Duitsland.

Ze volgde haar bachelor aan University College Roosevelt te Middelburg. Ze studeerde af in geschiedenis, kunstgeschiedenis, religiewetenschappen en Duits. Tijdens deze opleiding woonde ze een half jaar in Berlijn om Duitse kunstgeschiedenis te studeren.

Momenteel rondt ze de master Duitslandstudies aan de Universiteit van Amsterdam af.

Genootschap maakte zich sterk voor Duitse cultuur

Achtergrond - 10 maart 2020 - Auteurs: Renske de Vries, Ward Bruning Genootschap maakte zich sterk voor Duitse cultuur
Al ruim 60 jaar organiseert het Genootschap Nederland-Duitsland (GNLD) bijeenkomsten met Duitse schrijvers, politici, kunstenaars en wetenschappers voor een Nederlands publiek. In de beginjaren was dat niet makkelijk. Vlak na de Tweede Wereldoorlog lagen de betrekkingen tussen beide landen nog zeer gevoelig. Ward Bruning en Renske de Vries, studenten van de master Duitslandstudies aan de UvA, kregen als eerste inzage in het GNLD-archief en stuitten op enkele netelige kwesties.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger