Dr. Froukje Demant
Postdoctoral Research Fellow

Dr. Froukje Demant
© Rebke Klokke
Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam

Postadres
Kloveniersburgwal 48
1012 CX Amsterdam
f.a.demant2@uva.nl

Froukje Demant promoveerde op 19 juni 2015 bij het DIA op het onderwerp: ‘Het alledaags samenleven van joden en niet-joden in de Nederlands-Duitse grensstreek, 1925-1955’. Lees hier de samenvatting in het Nederlands en Engels.

Na het afsluiten van haar studies psychologie en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam was Demant als junior-onderzoeker werkzaam bij het Instituut voor Migratie en Etnische Studies UvA, waar ze zich voornamelijk bezig hield met politiek radicalisme en deradicalisering. Over dit onderwerp deed zij ook onderzoek voor de Anne Frank Stichting. Daarnaast voerde ze het Oral History onderzoeksproject ‘Ervaringen van Nederlandse burgers met ingekwartierde Duitse militairen’ uit in opdracht van het Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Momenteel bereidt Demant een onderzoek voor op het gebied van omstanderschap in genocidale situaties.

 

Swingend met de Jazz Night Express naar Berlijn

Achtergrond - 3 juli 2019 - Auteur: Froukje Demant Swingend met de Jazz Night Express naar Berlijn
Wanneer de trein in het avondlicht Amsterdam Centraal uitrijdt, staan op het einde van het perron mensen te zwaaien. Een ouderwetse zakdoek had niet misstaan: hier wordt een klassieker nieuw leven ingeblazen. De Jazz Night Express, die eenmalig van Rotterdam en Amsterdam naar Berlijn rijdt, is niet zomaar een trein, maar een rijdend hotel, chic restaurant en jazzclub ineen.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger