Seminar in Bonn

De recente Duitse geschiedenis

Haus der Geschichte 

 

---- Aanmelden is helaas niet meer mogelijk ----

 

Tijdens het verblijf in Bonn van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 november 2023 maakt een groep docenten geschiedenis kennis met de recente Duitse geschiedenis. Nabij de oude regeringswijk van de Bundesrepublik Deutschland is het Haus der Geschichte gelegen. In dit museum leert u over de naoorlogse Duitse geschiedenis.

Het programma biedt een uitgelezen kans in korte tijd uw kennis op te halen over het tijdvak Duitsland 1918-1991. Daarbij vormt het museum een bron van inspiratie voor uw lessen en onderwijsprojecten. Daarnaast zullen we lessen bijwonen op een school en met de Duitse collega's sparren.   

DDR, Wirtschaftswunder, Ostpolitik en Wiedervereinigung

Thema’s als Duitse Teilung en Wiedervereinigung, maar ook het leven van alledag, zijn in het Haus der Geschichte aan de hand van originele objecten te aanschouwen. Vervolgens wordt het oude regeringsdistrict van de Bondsrepubliek Duitsland bezichtigd waar wij rondleidingen krijgen door de oude Bundesrat en het Kanzleramt. Vanuit het Kanzleramt hebben hier opeenvolgende Duitse regeringsleiders van 1976 tot 1999 de Bundesrepublik Deutschland bestuurd.

De deelnemers worden verwelkomd door een pedagogisch medewerker waarbij zal worden ingegaan op het educatieve concept van het Haus der Geschichte en recente ontwikkelingen in de expositie. Daarna gaan we aan de hand van kijkopdrachten en verschillende historische thema’s het museum intensief bekijken. 

 

Doelgroep: Docenten geschiedenis uit het VO (scholen die vakoverstijgend willen werken, kunnen een docent geschiedenis samen met een docent Duits opgeven)

Kosten: € 350,- (incl. hotelovernachting in eenpersoonskamer met ontbijt, lunch, diner en programmakosten, excl. reiskosten naar en van Bonn)

Voertalen: Nederlands en Engels 

 

Dit scholingsprogramma is vrijgesteld van BTW door CrKBO-registratie.

De deelnemer heeft na aanmelding twee weken de tijd schriftelijk te annuleren zonder kosten mits de bijeenkomst nog niet is gestart. De deelnamekosten zullen binnen 20 werkdagen na ontvangstbevestiging van de annulering worden terugbetaald.

Hierbij van toepassing zijn onze algemene leveringsvoorwaarden.

De bijeenkomst heeft het minimaal aantal deelnemers bereikt en vindt daarom definitief plaats.

Seminar in Bonn


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger