Ruhrgebied

Ruhrgebied
© © flickr.com/Jorbasa

Van woensdag 20 september t/m vrijdag 22 september organiseren wij een excursie voor docenten aardrijkskunde, Duits en geschiedenis naar het Ruhrgebied.
We zien het het industriële verleden van mijnen en hoogovens. Maar we zien uiteraard ook de Strukturwandel: post-industriele architectuur die voor bijzondere landschappen en mooie uitzichten zorgt. 

 

Tijdens deze driedaagse reis bezoeken we o.a. het Landschaftspark Duisburg (één van de bekendse monumenten van de industriële cultuur), het Ruhr Museum en de eerste Duitse tuinstad Margarethenhöhe (gebouwd door familie Krupp) in Essen.

Deelnemers kunnen op donderdag 14 september van 16 tot 17 uur een voorbereidend webinar met Gert-Jan Hospers volgen. Tevens ontvangen deelnemers de reisgids van Gert-Jan Hospers over het Ruhrgebied: "Een sterk staaltje Duitsland."

Alles op een rij: 
Datum en tijd: woensdag 20 september t/m vrijdag 22 september
Overnachting: New Work Hotel Essen (eenpersoonskamer)
Doelgroep: Docenten Aardrijkskunde en Duits 

Kosten:
- €430,- bij gezamenlijke reis vanaf Utrecht of Arnhem
- €350,- bij reis op eigen gelegenheid

Dit bedrag is inclusief twee overnachtingen in een eenpersoonskamer met ontbijt, 2x gezamenlijk diner, 3x gezamenlijke lunch, alle programmakosten, het voorbereidende webinar, een goodiebag met o.a. de reisgids en het programmaboekje.

Meer informatie over het preciese volgt spoedig op deze website. 

Alvast een plekje reserveren kan door een e-mail te sturen aan Trixie Hölsgens: t.holsgens@uva.nl

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger