De DuitslanddeskDe Duitslanddesk is het centrale aanspreekpunt in Nederland voor informatie over studeren in Duitsland. Bij de Duitslanddesk werken meerdere stafleden van het Duitsland Instituut Amsterdam: Britta Bendieck (Hoofd Duitslanddesk en Mobiliteit), Marieke Hökberg (communicatiemedewerker) en Roswitha Dickens (DAAD Lektor).

De Duitslanddesk informeert studenten, onderzoekers, onderwijsinstellingen en scholieren actief over studiemogelijkheden in Duitsland, speciale programma’s, studiebeurzen en praktische zaken. Daarnaast organiseert de Desk netwerkevenementen en voorlichtingsbijeenkomsten, stimuleert samenwerking tussen Nederlandse en Duitse onderwijsinstellingen en voert mobiliteitsonderzoek uit. Ook beheert de Duitslanddesk een eigen stipendiumprogramma, het DIA-Stipendium, waarvoor studenten en (aanstaande) promovendi die naar Duitsland gaan twee keer per jaar een aanvraag kunnen indienen. Daarnaast informeert de Duitslanddesk over de beursprogramma’s van de Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD). De Duitslanddesk is een initiatief van het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en de DAAD.

Neem een kijkje bij onze Duitslanddesk op haar eigen website studereninduitsland.nl, Facebook, InstagramTwitter of LinkedIn.

Waarom studeren in Duitsland


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger