Het DIA-Stipendium

Het DIA-Stipendium
© Danny Wagemans

Het DIA-Stipendium is bedoeld voor gemotiveerde studenten (HBO of WO) die voor een uitwisseling of een master naar Duitsland gaan en voor (toekomstige) onderzoekers die voor hun onderzoek een periode in Duitsland verblijven. De beurs bestaat uit een eenmalige bijdrage van 1.900 tot 2.300 euro voor een verblijf van minimaal vier maanden in Duitsland voor studenten, minimaal drie maanden voor (aanstaande) promovendi. De beurs wordt beheerd door de afdeling Duitslanddesk.

Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) ondersteunt met dit beursprogramma studenten en onderzoekers die zich voor hechtere banden tussen Nederland en Duitsland willen inzetten. Deze kandidaten kunnen hun keuze voor Duitsland goed motiveren en de meerwaarde van een verblijf in Duitsland voor hun (academische) loopbaan en persoonlijke ontwikkeling aantonen. Na terugkomst hebben ze de gelegenheid lid te worden van ons Duitsland Alumni Netwerk en hun ervaringen te delen via het studentenambassadeursprogramma van de Duitslanddesk. 

De deadlines voor het aanvragen van een DIA-Stipendium zijn op 1 juli, voor het daaropvolgende wintersemester, en op 1 december, voor het daaropvolgende zomersemester. Let op: de deadline voor het wintersemester 2020/2021 is verplaatst naar 1 augustus 2020 in verband met de maatregelen rondom het coronavirus.

Alle details en de precieze voorwaarden voor het DIA-Stipendium

Het DIA-Stipendium in cijfers.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger