Marieke Hökberg
Communicatieadviseur

Marieke Hökberg
© Kim Krijnen
Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam

Postadres
Postbus 1628
1000 BP Amsterdam
M.Hokberg@uva.nl
+31 (0)20-525 3698

Marieke Hökberg is communicatieadviseur bij het Duitsland Instituut Amsterdam, de bachelorstudie Duitslandstudies aan de Universiteit van Amsterdam en de Mach Mit!-campagne.

Marieke heeft Communicatiewetenschap en Duitse taal en cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In haar tweede jaar heeft zij een half jaar de studie Geschlechterstudien aan de Humboldt-Universität in Berlijn gevolgd. Eerder werkte zij als medewerker communicatie en evenementen bij Bureau Communicatie van de Universiteit van Amsterdam.

Sinds 2022 is Marieke Hökberg de contactpersoon omtrent AVG gerelateerde zaken en werkt aan de uitvoering en handhaving hiervan.

#Zuhause: Studeren in Duitsland vanuit huis

Columns - 29 mei 2020 - Auteurs: Britta Bendieck, Henning Radke, Marieke Hökberg, Roswitha Dickens #Zuhause: Studeren in Duitsland vanuit huis
Het is eind maart als wij bij de Duitslanddesk voor onze wekelijkse vergadering voor de eerste keer niet met thee en lekkers rondom de grote tafel op het Duitsland Instituut zitten. We zien elkaar via Zoom en leggen dat vast met een screenshot, spelen met virtuele achtergronden, leren elkaars huisdieren kennen, maar stellen ons bovenal een vraag: hoe kunnen we ons ten tijde van corona voor de studentenmobiliteit naar Duitsland inzetten? Ook twee maanden later loopt deze vraag als een rode draad door onze Zoom-vergaderingen en verbindt ons in onze homeoffices met elkaar.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger