Vera Vrijmoeth
Alumna

Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam

Postadres
Postbus 1628
1000 BP Amsterdam

Vera Vrijmoeth was in 2020/2021 als promovenda verbonden aan het Duitsland Instituut Amsterdam en het Amsterdam Institute of Social Science Research (AISSR). Haar promotie-onderzoek ging over de woningmarkt in vergelijkend perspectief in Duitsland en Nederland. Ze heeft een master over economische ongelijkheden afgerond aan de London School of Economics, waarbij haar afstudeeronderzoek zich richtte op stemgedrag voor of tegen herverdeling in Noord-Europese landen. Daarnaast heeft ze een bachelor in Politicologie, Internationale Betrekkingen en Milieuwetenschappen afgerond aan University College Utrecht.

Na haar studie deed Vera als deelnemer van de Nationale DenkTank 2019 onderzoek naar de effecten van digitalisering op de Nederlandse samenleving en bereidde ze als interim Programma Manager de DenkTank van 2020 voor over de kwetsbaarheid van middengroepen in de Nederlandse samenleving. 

De Nederlandse en Duitse woningmarkt in vergelijking

Achtergrond - 23 september 2021 - Auteur: Vera Vrijmoeth De Nederlandse en Duitse woningmarkt in vergelijking
Vera Vrijmoeth heeft als onderzoeker in opleiding vergelijkend onderzoek gedaan naar de woningmarkt in Nederland en Duitsland. Voor Duitslandweb analyseert ze de fundamentele verschillen. In Nederland hebben veel meer mensen een koopwoning bijvoorbeeld, terwijl in Duitsland huren gangbaarder is.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger