Nascholing: Focus Berlijn - 25 jaar Duitse eenheid in de les
2 oktober 2015

Nascholing: Focus Berlijn - 25 jaar Duitse eenheid in de les
© Jan Roemer/DIA

Op 3 oktober 1990 trad de DDR toe tot de Bondsrepubliek Duitsland. De opleiding Duitse Taal en Cultuur (UvA), het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut en de werkgroep Deutsch macht Spaß! bieden op de dag voorafgaande aan deze gedenkwaardige gebeurtenis precies 25 jaar geleden een nascholing aan voor leraren Duits van het voortgezet onderwijs. De focus is gericht op Berlijn, het bruisend hart van deze herenigde republiek. Exemplarisch voor de ontwikkelingen die de Bondsrepubliek in de afgelopen 25 jaren heeft doorlopen.

Een plenaire lezing en Hörshops in parallelsessies bieden deelnemers tijdens het ochtendprogramma inhoudelijke verdieping  in de 'verenigde' samenleving in Berlijn tussen 1990 en 2015. Docenten van de Universiteit van Amsterdam en gastsprekers besteden daarbij aandacht aan de thema’s ‘geschiedenis’, ‘taal’ en ‘kunst en cultuur’ in de Duitse hoofdstad.
Na de lunch kunt u in diverse workshops inspiratie op doen voor een vertaalslag van deze onderwerpen naar de lespraktijk. Niet alleen krijgen deelnemers ideeën om het thema ‘Berlijn’ en ’25 jaar Duitse eenwording’ in de les te behandelen, bijv. aan de hand van literaire teksten, muziek of film. Ook wordt er aandacht besteed aan (de voorbereiding van) excursies naar Berlijn en opdrachten en lesmateriaal die hiervoor gebuikt kunnen worden.
Deze studiedag wordt afgerond met een borrel.

Nascholing: Focus Berlijn - 25 jaar Duitse eenheid in de les
Datum en tijd:
 vrijdag 2 oktober 2015, 10.00 uur – 17.00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470 te Amsterdam (o.v.)
Kosten: € 195,- (incl. lunch, borrel en lesmateriaal)

Deze nascholing is onderdeel van het nascholingsprogramma Mastercourses voor VO-docenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen (UvA). Dit programma verschijnt jaarlijks vlak voor aanvang van het nieuwe schooljaar.

Aanmelden kan tot 24 september 2015 via deze link.

Neem voor meer informatie contact op met Trixie Hölsgens: b.d.l.m.holsgens2@uva.nl 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger