'E-Voting' en andere presentaties
Bijeenkomst Graduiertenkolleg

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 17 februari 2006
Locatie: Duitsland Instituut Amsterdam

Bijeenkomst Graduiertenkolleg

Lopende projecten van het Graduiertencolleg

Deze bijeenkomst is een workshop waarin een aantal deelnemers van het Graduiertenkolleg hun lopende projecten presenteert. Er zal veel ruimte zijn voor discussie over actuele ontwikkelingen in verschillende wetenschappelijke disciplines. Ook zullen de drie promovendi de aanpak van hun onderzoek presenteren en berichten over de methoden, hypothesen en de voortgang van hun projecten.

De econome en politicologe Katharina Młyńczak verblijft momenteel aan het Duitsland Instituut Amsterdam en doet onderzoek naar de planning van internetverkiezingen in de toekomst en de gevolgen voor de democratie. Zij concentreert zich op de landen Duitsland, Nederland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Historica Liesbeth van de Grift vergelijkt de overgang van fascistische naar communistische regimes in het midden van de vorige eeuw in Duitsland en Roemenië.

Literatuurwetenschapster Odile Jansen past psychoanalytische en culturele traumatheorieën toe op het werk van DDR-schrijfster Christa Wolf en vraagt naar de rol van het jaar 1945 in haar boeken en in de Duitse herinnering.

De bijeenkomsten van het Graduiertenkolleg zijn in principe toegankelijk voor iedereen die in Duitsland geïnteresseerd is. Het Graduiertenkolleg van het DIA wordt financieel ondersteund door de DAAD en bestaat uit promovendi van verschillende Nederlandse universiteiten, die zich in diverse geestes- en sociaalwetenschappelijke disciplines op Duitsland specialiseren.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger