Bibliotheekcollege met Margriet Brandsma over het nieuwe Duitsland

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 18 maart 2016 om 16:00 uur tot 17:00 uur
Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam
Toegang: Leden Bibliotheek Rotterdam €2,50, niet-leden €5,00
Bibliotheekcollege met Margriet Brandsma over het nieuwe Duitsland
© Website Boekenweek

Voormalig NOS-verslaggeefster Margriet Brandsma was jarenlang correspondent Duitsland en vertelt in Rotterdam over het buurland dat Nederlanders zoveel kansen biedt. Daarbij gaat zij ook in op de economische crisis en de vluchtelingencrisis.

Margriet Brandsma werkte meer dan twintig jaar voor het NOS-journaal als politiek verslaggever en als correspondent vanuit Berlijn waar ze zelf woonde. In 2014 stopte ze bij de NOS, maar de ontwikkelingen in Duitsland volgt ze nog altijd op de voet. Margriet vertelt over het nieuwe Duitsland, het Duitsland van na de hereniging dat weer (een beetje) trots durft te zijn op nationale symbolen en dat zich zelfbewust manifesteert op het buitenlands politieke toneel. Is het een Duitsland waar we, ook al is het heel in de verte, nog angst voor moeten hebben of hebben we dat deel van de geschiedenis definitief achter ons gelaten? En hoe kijken Duitsers zelf aan tegen het feit dat het land sinds de economische en financiële crisis leider van Europa is geworden, kan Duitsland die rol ook vervullen nu met de vluchtelingencrisis? En wie is eigenlijk Angela Merkel?

Margriet Brandsma publiceerde de laatste jaren verschillende boeken over Duitsland, waaronder Het mirakel Merkel – een biografie over Angela Merkel - en Na de muur; oog in oog met het nieuwe Duitsland. November j.l. verscheen haar meest recente boek Vluchtcode Vlinder over een mislukte vlucht uit de DDR, liefde, verraad en mensensmokkel. Aansluitend aan het optreden is er een signeersessie en is er gelegenheid om haar boeken aan te schaffen in de foyer van het Bibliotheektheater.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger