Duitse literaire avond met o.a. Els Snick

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 15 maart 2016 om 20:00 uur
Locatie: Theater Bouwkunde, Klooster 2-4, Deventer
Informatie: Reserveren via http://www.theaterbouwkunde.nl/programma/archief/uitgelezen-verhalen-met-o-a-tamar-van-den-dop/
Toegang: € 12,50 / Vrienden/CJP/Student € 11,-
Duitse literaire avond met o.a. Els Snick
© Voordekunst.nl

Boekhandel Praamstra in Deventer en Stichting Uitgelezen Verhalen hebben de handen ineengeslagen en invulling gegeven aan het thema van de Boekenweek: een bijzonder dubbelprogramma dat aansluit bij het thema van de Boekenweek. Els Snick presenteert haar nieuwste boek ‘Duitsland op het spoor’ én Uitgelezen Verhalen komt met een speciale editie waarin beroepsacteurs korte verhalen uit het Duitse taalgebied tot leven brengen.

In het spoor van haar geliefde schrijver Joseph Roth reist Els Snick door Duitsland. Van oost naar west en van noord naar zuid ontmoet ze veel verschillende mensen die elk vertellen over hun leven, dat vaak in het teken staat van het DDR-verleden, de oorlog, en de zoektocht naar verzoening met de Duitse geschiedenis. Roth was een vluchteling in zijn tijd, Els Snick treft de vluchtelingen van nu. Gaandeweg wordt ze ook
geconfronteerd met haar eigen, soms pijnlijke familiegeschiedenis. De uiteenlopende verhalen vormen een ontwapenend en persoonlijk reisverslag.

Voor deze speciale editie van Uitgelezen Verhalen, waar verhalen van beroemde en onbekende schrijvers uit de wereldliteratuur te horen zijn, laten Vastert van Aardenne en Lotte Driessen het publiek een uur lang vertellingen horen van onder meer Franz Kafka en Karen Köhler.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger