Lezing: Els Snick over haar boek 'Duitsland op het spoor' (Terneuzen)

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 21 maart 2016 om 15:30 uur
Locatie: Bibliotheek Terneuzen, Oostkant 1, Terneuzen
Informatie: Aanmelden: https://docs.google.com/forms/d/15HSpeRP2V_h9UtYp_joOBqS5kjPWhTPpb6DJpPGNWSI/viewform
Toegang: € 3,50 voor leden van de Bibliotheek en de Heemkundige Vereniging / € 5,- / incl. koffie/thee
Lezing: Els Snick over haar boek 'Duitsland op het spoor' (Terneuzen)
© Boekenflits.nl

Els Snick zegt voortaan gewoon: ik hou van Duitsland, ik vind Duits erg mooi, heb veel Duitse vrienden, reis graag door Duitsland en ken prachtige Duitse boeken. Maar het land is lijkt onbekend. Behalve Berlijn, dát is een leuke stad, dat hoort niet bij Duitsland, lijkt iedereen te denken. In de bibliotheek van Terneuzen vertelt ze over haar boek Duitsland op het spoor.

In het spoor van haar geliefde schrijver Joseph Roth reist Els Snick door Duitsland. Van oost naar west en van noord naar zuid ontmoet ze veel verschillende mensen die elk vertellen over hun leven, dat vaak in het teken staat van het DDR-verleden, de oorlog, en de zoektocht naar verzoening met de Duitse geschiedenis. Roth was een vluchteling in zijn tijd, Els Snick treft de vluchtelingen van nu. Gaandeweg wordt ze ook geconfronteerd met haar eigen, soms pijnlijke familiegeschiedenis. De uiteenlopende verhalen vormen een ontwapenend en persoonlijk reisverslag.

Els Snick is een Vlaams vertaler en literatuurwetenschapper. Zij studeerde Germaanse filologie en geschiedenis aan de Universiteit Gent, en doceert daar nu Duits en vertaling. Bij uitgeverij Bas Lubberhuizen verschenen eerder van haar hand twee boeken over Joseph Roth. Snick was in 2014 mede-oprichter van het Joseph Roth Genootschap voor Vlaanderen en Nederland.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Heemkundige Vereniging Terneuzen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger