Deutsches Kino: Der Bunker (Delft)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 19 januari 2017 om 19:30 uur
Locatie: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, Delft
Informatie: Reserveren via 015-2140226. Meer informatie op www.filmhuis-lumen.nl
Toegang: € 9,00 / € 8,00 met kijkpas en € 5,00 met cinemakaart
Deutsches Kino: Der Bunker (Delft)
© Bildstörung

Een student trekt in bij een ogenschijnlijk perfect gezin. Maar dan blijkt gaandeweg dat niets zo is als het lijkt. De film ontving o.a. de juryprijs Festival Mauvais Genre 2016 en Next Wave Award 2016 voor beste film.

Een op het oog perfect gezin - vader, moeder, zoon - woont in een bunker ver van de bewoonde wereld. Een jonge student trekt op een dag bij hen in op zoek naar een rustige plek om zich op zijn werk te richten. De familie ontvangt hem met open armen en aanvankelijk lijkt alles prima te gaan, maar steeds vaker moet de student zoon Klaus onderwijzen, die thuis les krijgt. Dit gaat ten koste van het onderzoek van de student. En dan vertoont ook het plaatje van het perfecte gezin de eerste barsten. Daaronder schuilt een extreem neurotische gezinssituatie die dreigt te ontsporen als de student zich ermee gaat bemoeien. Een verrassende en absurdistische film over familie, volwassen worden en los laten.

O.a. juryprijs Festival Mauvais Genre 2016 (Frankrijk) en Next Wave Award 2016 (Fantastic Fest, Texas, VS) voor beste film.

Bekijk de trailer.

Deutsches Kino najaar 2016.pdf

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe Institut Amsterdam, het Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger