Studiebijeenkomsten | Frido Mann en Alexandra Mann in Klooster Wittem
Kleinzoon Thomas Mann bezoekt Klooster Wittem

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 4 november 2016 om 19:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: Klooster Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem
Informatie: Voertaal: Duits. Voor meer informatie: www.kloosterwittem.nl of tot 15 oktober bij Eric Corsius: e.corsius@stclemens.org
Toegang: € 10,- (incl. koffie/thee). Aanmelden via: e.corsius@stclemens.org of telefoon: 06 486 511 49
Studiebijeenkomsten | Frido Mann en Alexandra Mann in Klooster Wittem
© Klooster Wittem

Theologen Frido Mann en Alexandra Mann zijn op 4 en 5 november te gast in Klooster Wittem en presenteren in twee studiebijeenkomsten hun project: Het falen van de religie. Op vrijdagavond gaan deelnemers in gesprek met Frido Mann over zijn boek Das Versagen der Religion



In 2013 publiceerde de Duitse wetenschapper en auteur Frido Mann (1940) zijn boek Das Versagen der Religion (‘Het falen van de religie’). Hij onderwerpt in dit boek de religie aan een zeer kritische diagnose. De religie is in zijn ogen niet achterhaald, maar laat het wel afweten: ze maakt haar mogelijkheden en opgaven niet waar. Hoe kan de religie weer terugkeren tot de kern van haar opdracht? Hoe kan ze (weer) antwoord geven op de zoektocht naar zin en zodoende dienstbaar zijn aan het (samen-)leven? En hoe kan de dialoog met andere religies en disciplines, zoals kunst en wetenschap, daarbij helpen? Voor de bijeenkomst op vrijdagavond wordt verondersteld dat u dit boek hebt gelezen.

Mann is musicus, theoloog en psycholoog. Als psycholoog was hij op verschillende universiteiten actief. Tegenwoordig leidt hij een bestaan als zelfstandig schrijver en heeft meerdere boeken, zowel fictie als non-fictie, geschreven. Mann houdt het niet bij theoretische bespiegelingen. Daarom werkt hij sinds enige tijd intensief samen met het Weltkloster in Radolfzell, waarvan hij de beschermheer is. 

Alexandra Mann M.A. (geen familie) is godsdienstwetenschapper en directeur van de organisatie achter het Weltkloster in Radolfzell. 


Voor meer informatie klik hier.

Voor de bijeenkomsten kan men zich ook onafhankelijk opgeven.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger