Film | Aguirre, der Zorn Gottes
in Den Haag

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 8 december 2016 om 20:00 uur
Locatie: Literaturhaus | Deutsche Bibliothek,Witte de Withstraat 31-33, Den Haag
Informatie: Taal: Duits met Duitse ondertitels. Meer informatie via: https://www.goethe.de/ins/nl/nl/
Toegang: € 5,- / met korting € 3,- / met Goethe-Pass: Gratis
Film | Aguirre, der Zorn Gottes
© Werner Herzog Film GmbH

Macht en rijkdom zijn vermoedelijk de reden geweest voor de Spanjaarden om uit te zeilen naar Zuid-Amerika. Een groep van genadeloze conquistadores gaat op zoek naar het vermeende El Dorado. Deze reis, die uit pure waanzin is ontstaan, zal uitlopen in grote mislukking.

De leiding van deze barre reis is in handen van Gonzalo Pizarro, die na een aantal tegenslagen in het dichte oerwoud de groep in tweeën splitst. Een groep moet vooruit gaan om het El Dorado te bereiken en een route ernaartoe uit te stippelen. De leider van deze groep is Don Pedro de Ursua met als tweede man Don Lope de Aguirre. Aguirre verkondigde zichzelf de "toorn van God". In zijn visioen komt hij als glorieuze en machtige heerser over El Dorado naar voren. Een visioen dat hem en zijn metgezellen tot het uiterste drijft. Hij manipuleert de groep en zorgt voor grote onenigheid binnen de groep. Warmte, voedseltekort, machtsovername en verschillende ziekten teisteren de groep, waarbij de expeditieleden één voor één overlijden en alleen Aguirre overblijft.

Elke maand presenteert het Goethe-Institut Rotterdam samen met het Literaturhaus│Deutsche Bibliothek Den Haag in de filmreeks Kino Klub Goethe bijzondere films uit en over Duitsland.

De filmkenner Peter Bosma zal een korte inleiding geven.

DE 1972, 93 min.
regie: Werner Herzog

Voor meer informatie klik hier.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger