Workshop: Frank Raddatz en Chris Keulemans
Performative Strategies I – Acting Cities

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 12 december 2016 om 17:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: Informatie via Goethe-Institut Amsterdam: +31 20 5312900 of info@amsterdam.goethe.org
Toegang: Prijs: € 5,00 | met korting: € 3,00 | studenten: gratis
Workshop: Frank Raddatz en Chris Keulemans
© Alexander Verlag Berlin

Het rijk geїllustreerde fotoboek Performative Strategies I – Acting Cities presenteert een breed spectrum van theater in de openbare ruimte. Interviews met o.a. Jochen Gerz, René Pollesch en Florian Malzacher tonen de vele activiteiten in Nordrhein-Westfalen. Deze publicatie werd samengesteld door Frank Raddatz die samen met Chris Keulemans vandaag hierover een workshop houdt.

Frank Raddatz woont in Berlijn. Hij was tot 2014 redactielid van het tijdschrift Theater der Zeit. Sindsdien is hij als vaste medewerker/publicist verbonden aan het tijdschrift Lettre International. Hij werkte o.a. met Heiner Müller, Dimiter Gotscheff, Einar Schleef en Tadashi Suzuki en was dramaturg aan het Schauspiel Köln, het Staatstheater Hannover, Staatstheater Stuttgart alsook aan het Düsseldorfer Schauspielhaus. Als regisseur heeft hij o.a. Außer diesem Stern ..., Achill in Modern Wars, Die Rache des Achill, Hysteria oder Brechts LAB geӫnsceneerd. Bovendien is Frank Raddatz als docent verbonden aan de Universiteit Hannover, de Johannes-Gutenberg-Universiteit Mainz, de Heinrich-Heine-Universiteit Düsseldorf en de Universiteit van Keulen.

Chris Keulemans (Tunis, 1960) was tot september 2014 artistiek directeur van de Tolhuistuin. Keulemans groeide op in onder meer Bagdad, Irak. In 1984 richtte hij de Amsterdamse literaire boekhandel Perdu op, dat nog altijd bestaat. In 1990 begon hij als programmamaker bij De Balie in Amsterdam. Van 1995 tot 1999 was hij hier directeur. Hij hielp onder andere bij het oprichten van Press Now, om onafhankelijke media in de Balkan te steunen. Hij is sinds jaren bestuurslid van het ASKV, steunpunt voor vluchtelingen.

Goethe-Institut Amsterdam i.s.m. de Universiteit van Amsterdam (Faculty of Humanities).

Meer informatie


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger