25e Duits-Nederlandse Vertaalwedstrijd

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 6 februari 2017 om 09:00 uur tot 09:10 uur
Informatie: Meer informatie via de Duitse Internationale School Den Haag: +31 (0)70 354 94 54 | info@disdh.nl
Toegang: Inzenden kan tot 6-2-2017.
25e Duits-Nederlandse Vertaalwedstrijd
© Ingo Pertramer

In 2017 vindt het 25-jarige jubileum van de Duits-Nederlandse vertaalwedstrijd plaats! Dit jaar staat het werk van de jonge Oostenrijkse auteur Vea Kaiser centraal. Leerlingen van de bovenbouw zijn van harte uitgenodigd mee te doen aan deze wedstrijd. De vertalingen moet 6 februari 2017 binnen zijn.



Sinds 1993 nodigt de DISDH elk jaar een auteur uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uit om tekst voor de vertaalwedstrijd ter beschikking te stellen. Deze tekst is nog niet eerder naar het Nederlands vertaalt. Leerlingen van de bovenbouw worden vervolgens uitgenodigd deze tekst te vertalen. Na het vertalen van de tekst volgt een creatieve opdracht, waarin de leerlingen hun gedachten de vrije loop kunnen laten. Op 6 februari 2017 dienen alle inzendingen binnen te zijn. De tekst, die vertaald dient te worden vindt u hier

Op 17 mei 2017 vindt een feestelijke prijsuitreiking in de Duitse Internationale School Den Haag plaats. Vea Kaiser zal daarbij aanwezig zijn. Ze zal een van haar werken voordragen en wordt geïnterviewd. Tevens reikt zij de prijs uit aan de beste vertalers. De winnaars van de wedstrijd maken kans op een taalcursus of mogen een reis maken naar Duitsland. Andere kunnen verscheidene prijzen winnen omtrent de Duitse taal en cultuur.  

Aanmelden kan via de Duitse Internationale School Den Haag
Meer informatie kunt u vinden op de website van de DISDH

Duitse Internationale School Den Haag in samenwerking met verschillende sponsoren. 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger