RUHRend hart van Duitsland
HEBO Filmfestival

Datum: dinsdag 2 februari 2010 om 16:00 uur
Locatie: Aula, de Haagse Hogeschool
Informatie: I.s.m. Academy of European Studies van de Haagse Hogeschool, het Goethe-Institut Niederlande en de Duitse Ambassade.
Toegang: Vrije toegang

Het Ruhrgebied: van walmend industrielandschap tot culturele metropool. Vroeger grauw en grijs, tegenwoordig, na de sluiting van de mijnen en fabrieken, hip, modern en vernieuwend! De hele regio telt inmiddels zo’n 3500 industriële monumenten, 200 musea, 100 concertzalen, 120 theaters en niet te vergeten ontelbare cafés en restaurants. Niet voor niets dat het Ruhrgebied dit jaar de culturele hoofdstad van Europa is!

Het Ruhrgebied staat centraal tijdens het 4e Duitse filmfestival van de Haagse Hogeschool. We laten films zien die een beeld geven van de hoogtijdagen in de jaren vijftig, toen het het grootste industriegebied van Europa was, van de neergang die twintig jaar later inzette en de opbloei van de laatste jaren. Jullie zien beelden van bruisende steden, de lotgevallen van Italiaanse immigranten en de oude bekende politie-commissaris Schimanski die een moord oplost.

 Klik hier voor de flyer.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger