Duitslandweb logo Duitslandweb

Steeds minder jongeren willen het leger in

Kort nieuws - 22 december 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Steeds minder jongeren willen het Duitse leger in. In totaal hebben dit jaar 9600 jongeren zich vrijwillig voor de Bundeswehr gemeld, 600 minder dan in 2014. Ook verlaten steeds meer vrijwilligers - bijna een kwart - het leger voortijdig, omdat ze zelf niet meer willen of omdat ze niet door de proeftijd komen. Ze voelen zich te weinig uitgedaagd, aldus Wehrbeauftragte Bartels, de Bondsdagafgevaardigde die belast is met de parlementaire controle op het leger. Minister Von der Leyen van Defensie heeft begin dit jaar juist maatregelen genomen om het leger als werkgever aantrekkelijker te maken, ook omdat de Bundeswehr nieuwe beroepssoldaten nodig heeft. De dienstplicht werd in Duitsland in 2011 afgeschaft. Lees meer bij Süddeutsche.de

Tags: defensie

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger