Artikelen

EU-overleg: Duitsland tegen gezamenlijk bestellen munitie

Kort nieuws - 20 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Oekraïne heeft dringend munitie nodig. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie overleggen vandaag over hoe ze daarvoor kunnen zorgen. Als het aan Duitsland ligt, wordt de munitie niet centraal via de EU besteld.

Lees meer

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Achtergrond - 17 maart 2023 - Auteur: Lynn Stroo Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?
Wie onlangs per auto vanuit Oostenrijk de grens met Duitsland heeft gepasseerd, heeft het vast opgemerkt: de grens wordt strenger bewaakt dan bijvoorbeeld die tussen Duitsland en Nederland. Files voor de grensposten, politiebeambten met geweren en paspoortcontroles: het is een ongewoon beeld in het Schengengebied. Waarom voert Duitsland deze controles uit?

Lees meer

Bondsdag stemt in met vermindering aantal zetels

Kort nieuws - 17 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na iedere verkiezing is de Bondsdag weer een beetje groter. Volgens de kieswet zou het Duitse parlement ongeveer 598 zetels moeten hebben, maar het zijn er momenteel 736. Dat komt door een ingewikkeld systeem voor de zetelverdeling. Deze vrijdag hebben de parlementariërs ingestemd met een hervorming.

Lees meer

Aantal orgaandonaties in Duitsland blijft dalen

Kort nieuws - 16 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland blijft het aantal orgaandonaties dalen, hoewel de overheid de afgelopen jaren veel geld heeft geïnvesteerd om meer orgaandonaties mogelijk te maken.

Lees meer

Bezoek Netanyahu aan Scholz omstreden

Kort nieuws - 16 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu bezoekt donderdag kanselier Olaf Scholz in Berlijn. Het bezoek is omstreden omdat Netanyahu in Israël ondemocratische juridische hervormingen wil doorvoeren.

Lees meer

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Achtergrond - 15 maart 2023 - Auteur: Lynn Stroo Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij
Wie in het Duitse openbaar vervoer meermaals gepakt wordt zonder geldig vervoersbewijs of de boete voor zwartrijden niet betaalt, kan in de cel belanden. Het Freiheitsfonds strijdt tegen dit beleid en wil vandaag zoveel mogelijk zwartrijders in één keer uit de gevangenis vrijkopen.

Lees meer

Rapport: Duitse leger heeft tekort aan vrijwel alles

Kort nieuws - 15 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Wehrbeauftragte van de Bondsdag Eva Högl, een soort ombudsvrouw van het leger, waarschuwt in haar jaarlijkse rapportage over de toestand van het leger dat er veel moet verbeteren. De voorbeelden zijn schrijnend.

Lees meer

'Drielandentrein Aken-Luik-Maastricht dit jaar van start'

Kort nieuws - 14 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Drielandentrein tussen Nederland, België en Duitsland kan in december gaan rijden. Daarvoor hebben de verschillende betrokkenen een intentieverklaring getekend. De trein rijdt zonder overstap tussen de drie grensregio’s.

Lees meer

Galeria Karstadt Kaufhof sluit 52 filialen

Kort nieuws - 14 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De bekende Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit 52 van de 129 filialen. Ongeveer 5000 banen zullen daarbij verloren gaan, meldde Tagesschau maandag.

Lees meer

49-euro-ticket Duits ov niet in alle deelstaten hetzelfde

Kort nieuws - 14 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Anders dan de naam doet vermoeden, zal het aankomende 49-euro-ticket voor het openbaar vervoer niet in heel Duitsland dezelfde prijs hebben. De deelstaten voeren zelf specifieke voordelen en uitzonderingen in. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger