Artikelen

'Reichsbürger'-beweging explosief gegroeid

Achtergrond - 7 december 2022 - Auteurs: Wiebke Pittlik, Paul Kerssemakers 'Reichsbürger'-beweging explosief gegroeid
De Duitse politie is woensdagochtend bezig met een grootschalige antiterreuroperatie. Een gewapende groep van rond de vijftig zogenoemde Reichsbürger en Querdenker (coronademonstranten) had volgens de politie plannen om een staatsgreep te plegen en de Bondsdag te bestormen. In elf deelstaten worden op 130 locaties huiszoekingen gedaan. Aan de operatie werken 3000 politieagenten mee. 

Lees meer

Frühstücksei #48: Der Adventskalender

Frühstücksei - 6 december 2022 - Auteur: Rowena Kat Frühstücksei #48: Der Adventskalender
Die Adventszeit ist die Zeit vor Weihnachten (= Kerstmis). Es gibt in dieser Zeit Adventskränze und Adventskalender. Bei einem Adventskranz wird an jedem der vier Adventssonntage, also an den Sonntagen vor Weihnachten, eine Kerze mehr angezündet. An allen anderen Tagen öffnet man eine Tür vom Adventskalender. Die Adventskalender sind in Deutschland sehr beliebt! Es gibt Adventskalender mit allen möglichen Themen. Auf diese Weise bereiten sich die Menschen auf Weihnachten vor.

Lees meer

Geen mondkapjesplicht meer in Beiers openbaar vervoer

Kort nieuws - 6 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Beieren schaft als eerste Duitse deelstaat de mondkapjesplicht af in het regionale en lokale openbaar vervoer. Vanaf aankomend weekend zijn de mondneusmaskers in bussen en treinen niet langer meer verplicht, maar geldt alleen nog een advies om ze te dragen. Update 15:30 uur: ook Saksen-Anhalt schaft de mondkapjesplicht in het regionale ov af.

Lees meer

Meisjes aangevallen met mes

Kort nieuws - 6 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Twee meisjes van 13 en 14 jaar zijn op weg naar de schoolbus in het dorpje Illerkirchberg bij Ulm neergestoken door een 27-jarige man uit Eritrea. Het 14-jarige meisje is aan haar verwondingen overleden.

Lees meer

Scholz na één jaar positief, burgers niet

Achtergrond - 5 december 2022 - Auteur: Lynn Stroo Scholz na één jaar positief, burgers niet
Het eerste jaar van de Ampelkoalition onder leiding van bondskanselier Olaf Scholz zit er bijna op. “Een jaar dat werd getekend door Ruslands wrede oorlog tegen Oekraïne”, blikt Scholz terug in zijn wekelijkse video-update. De bondskanselier maakt een positieve balans op van het werk van zijn regering. De Duitse burgers en de industrie zien dat anders.

Lees meer

Baerbock in India: banden met 'strategische partner' aanhalen

Kort nieuws - 5 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) is in India om de banden met dat land te verdiepen. Het bezoek past in het Duitse beleid om economisch minder afhankelijk van China te worden. Maar India en Duitsland zijn het over belangrijke thema's oneens. Ondertussen is minister van Economische Zaken Robert Habeck (Groenen) in Namibië om afspraken te maken over ontwikkeling en gebruik van groene waterstof.

Lees meer

Bondsdag verruimt recht op verblijfsvergunning

Kort nieuws - 4 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Bondsdag heeft vrijdag een hervorming van het verblijfsrecht besloten. Migranten die al langer in Duitsland zijn en goed geïntegreerd zijn, komen straks in aanmerking voor een verblijfsstatus. 

Lees meer

Hiphop-scholieren-battle: ‘Was wird aus dem Klima?’

Achtergrond - 2 december 2022 - Auteur: Paul Kerssemakers Hiphop-scholieren-battle: ‘Was wird aus dem Klima?’
In het Duits rappen over diversiteit, klimaatverandering en toekomstperspectieven. Zes middelbare scholen uit heel Nederland hebben woensdag hun beste hiphop-formaties naar Amsterdam afgevaardigd. Na twee jaar corona vond de hiphop-battle voor scholieren voor het eerst weer ‘live’ plaats.

Lees meer

WK Qatar: Duitsland uitgeschakeld

Kort nieuws - 2 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse elftal is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK in Qatar. Het land dat in 2014 nog wereldkampioen werd, is voor de tweede keer achter elkaar in de eerste ronde naar huis gestuurd.  

Lees meer

Duitse kinderziekenhuizen overvol

Kort nieuws - 1 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse kinderziekenhuizen kampen met een groot tekort aan bedden. In tientallen kinderklinieken is geen bed meer vrij, zegt de vereniging van IC- en Eerste Hulp-zorg DIVI.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger