Artikelen

Duitsland koerst aan op vaccinatieplicht

Kort nieuws - 1 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
SPD-leider Olaf Scholz, die deze maand hoogstwaarschijnlijk de nieuwe kanselier wordt, heeft zich uitgesproken voor een vaccinatieplicht. Hij wil de Bondsdag zonder fractiediscipline over een vaccinatieplicht laten stemmen zodat de omstreden maatregel in februari of maart kan worden doorgevoerd.
Lees meer

Nedersaksen voert 2G-plus in

Kort nieuws - 1 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de Duitse deelstaat Nedersaksen geldt vanaf vandaag de 2G-plus-regel, wat inhoudt dat gevaccineerde en van corona genezen mensen alleen met een negatief testbewijs toegang krijgen.
Lees meer

Podcast Achtung! Wereldstad Berlijn

Achtergrond - 30 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Podcast Achtung! Wereldstad Berlijn
De tentoonstelling 'Berlin Global' in het Humboldt Forum in de Duitse hoofdstad geeft een beeld van de wereldstad Berlijn. Historicus en Berlijn-kenner Krijn Thijs is bij de opzet van de tentoonstelling betrokken geweest en vertelt in deze podcast over de geschiedenis en de ontwikkeling van Berlijn. Hij spreekt erover met Duitslandweb-redacteur Marja Verburg, die de tentoonstelling heeft bezocht en met podcastmaker Maarten Westerveen
Lees meer

Frühstücksei Woche 48: Koalitionsvertrag

Frühstücksei - 30 november 2021 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 48: Koalitionsvertrag
Zwei Monate nach der Bundestagswahl ist es soweit: Die neue Koalition (SPD, FDP, Bündnis 90/die Grünen) hat nach langen Gesprächen einen Koalitionsvertrag vorgestellt. Bevor die neue Regierung aber mit ihrer Arbeit loslegen kann, müssen noch ein paar Dinge passieren. So muss der Koalitionsvertrag von den Parteimitgliedern angenommen werden und es muss noch entschieden werden, welche Politiker*innen welche Ministerien übernehmen werden.
Lees meer

Omikron-variant duikt op in Saksen

Kort nieuws - 30 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De nieuwe omikron-variant van het coronavirus is vastgesteld bij een man uit Leipzig, die naar eigen zeggen niet in het buitenland is geweest. Ook heeft hij de afgelopen tijd geen contact gehad met mensen die in het buitenland zijn geweest.
Lees meer

Vandaag crisisoverleg over nieuwe coronamaatregelen

Kort nieuws - 30 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De vertrekkende kanselier Merkel overlegt deze dinsdag samen met aankomend kanselier Scholz en de deelstaten over extra maatregelen om de vierde golf van het coronavirus in te dammen. Het Constitutioneel Hof heeft dinsdagmorgen de bezwaren tegen de zogenoemde Bundesnotbremse ongegrond verklaard. 
Lees meer

Werknemers in dienst van deelstaten krijgen meer loon

Kort nieuws - 30 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij de cao-onderhandelingen in Duitsland zijn de vakbonden en de werkgevers het eens geworden: ruim een miljoen medewerkers in dienst van de deelstaten krijgen een loonsverhoging van 2,8 procent en een coronabonus van 1300 euro.  
Lees meer

De schuldigen

Columns - 29 november 2021 - Auteur: Merlijn Schoonenboom De schuldigen
Tot voor kort wekte de vrouw met haar veganistische crackers en stralingsfobieën alleen wat spottende lachjes op. Maar inmiddels hoor ik over de moeder van het schoolvriendinnetje van mijn dochter opvallend hardere oordelen. Ze is deel van een nieuwe groep geworden: de vermeende hoofdschuldigen van de vierde corona-golf.
Lees meer

Berlijn krijgt bestuur van SPD, Linke en Groenen

Kort nieuws - 29 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Stad en deelstaat Berlijn krijgt een nieuw stadsbestuur van SPD, Linke en Groenen (Rot-Rot-Grün). Maandag presenteerden de coalitiepartijen hun regeerakkoord.
Lees meer

Wetenschapsraad Leopoldina maant tot drastisch ingrijpen

Kort nieuws - 29 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Nationale Academie der Wetenschappen Leopoldina heeft zaterdag een dringend advies uitgebracht over de aanpak van de coronapandemie.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger