Artikelen

Heckler & Koch verdacht van omkoping Bondsdagleden

Kort nieuws - 22 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse justitie onderzoekt of medewerkers van wapenproducent Heckler & Koch parlementariërs hebben omgekocht om een exportvergunning voor wapens te krijgen. 
Lees meer

Frühstücksei Woche 21: Weltbienentag

Frühstücksei - 22 mei 2018 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 21: Weltbienentag
Am Sonntag, den 20. Mai fand zum ersten Mal der Tag der Bienen statt. Die Vereinten Nationen haben den Tag ausgerufen, weil Bienen sehr wichtig sind und in Gefahr leben. Das Bienensterben ist ein großes Problem. Ohne Bienen gibt es nicht nur weniger Honig. Ohne Bienen gibt es auch keine Bestäubung und dadurch weniger Pflanzen. Die Idee des Weltbienentages stammt aus Slowenien, wo auch der erste moderne Imker geboren wurde, und zwar am 20. Mai im Jahre 1734. Ab jetzt soll es den Weltbienentag jedes Jahr geben.
Lees meer

Gesprekken Merkel en Poetin minder ijzig

Kort nieuws - 22 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Concrete resultaten heeft kanselier Angela Merkel niet geboekt tijdens haar bezoek aan de Russische president Vladimir Poetin, maar de stemming was volgens Duitse media wel minder ijzig dan een jaar geleden in Sotsji.
Lees meer

Duitse rechter: Puigdemont blijft op vrije voeten

Kort nieuws - 22 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Catalaanse oud-premier Puigdemont mag de beslissing over zijn uitlevering aan Spanje in vrijheid afwachten. Volgens het gerechtshof van Sleeswijk-Holstein bestaat er geen vluchtgevaar. 
Lees meer

'Asielfraude in Bremen was al langer bekend'

Kort nieuws - 22 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De affaire om onterecht verleende asielvergunningen in Bremen breidt zich verder uit. Dit weekeinde kwamen e-mails naar buiten waaruit zou blijken dat de leiding van de dienst die over asielaanvragen gaat, de BAMF, al langer van de misstanden in Bremen afwist, maar nauwelijks reageerde.
Lees meer

Na fraude in Bremen: 18.000 asielbesluiten opnieuw beoordeeld

Kort nieuws - 18 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse asielinstantie BAMF heeft aangekondigd dat 18.000 in Bremen goedgekeurde asielaanvragen opnieuw worden beoordeeld. Dit is nodig omdat een leidinggevende medewerkster op grote schaal lijkt te hebben gefraudeerd.  
Lees meer

Merkel spreekt Poetin in Sotsji

Kort nieuws - 18 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Angela Merkel ontmoet vandaag in het Russische Sotsji president Vladimir Poetin. De twee hebben veel te bespreken: Iran, Syrië, de zaak-Skripal en de afspraken met Oekraïne bijvoorbeeld. 
Lees meer

DIA leest: Hier zijn is heerlijk

Boeken - 18 mei 2018 - Auteur: Wiebke Pittlik DIA leest: Hier zijn is heerlijk
De Franse schrijfster Marie Darrieussecq zag een schilderij van een liggende, naakte vrouw met een baby aan de borst. “Alles wat ik wist toen ik naar dat schilderij keek, was dat ik nog nooit zoiets had gezien. Een vrouw die zo werd afgebeeld, in 1906 bovendien. Wie was Paula Modersohn-Becker?”
Lees meer

'Marx' teksten hebben een enorme aantrekkingskracht'

Boeken - 17 mei 2018 - Auteur: Lynn Stroo 'Marx' teksten hebben een enorme aantrekkingskracht'
Toen 'Das Kapital', het wereldberoemde werk van Karl Marx, in 1867 uitkwam, duurde het nog jaren voordat zijn boodschap politieke navolging kreeg. “Marx en het marxisme zijn niet hetzelfde”, stelt historica Christina Morina woensdagavond in een gesprek met cultuurfilosoof Maarten Doorman in Amsterdam. “De teksten van Marx waren een uitgangspunt. Het was een groep geëngageerde intellectuelen die de ideeën vormgaf en door Europa verspreidde.” 
Lees meer

Duitse overheid gaf 21 miljard uit in 2017 aan gevolgen vluchtelingencrisis

Kort nieuws - 17 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse overheid gaf in 2017 in totaal 20,8 miljard euro uit aan de gevolgen van de vluchtelingencrisis. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Financiën waar het Handelsblatt over beschikt. 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger