Artikelen

Duitse virologen waarschuwen voor strategie groepsimmuniteit

Kort nieuws - 20 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse virologen waarschuwen voor een strategie van groepsimmuniteit Duitsland meldt vandaag 6868 nieuwe coronabesmettingen
Lees meer

Duitsland komt alsnog met landelijk onderzoek naar racisme bij politie

Kort nieuws - 20 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering geeft toch opdracht tot een studie naar racisme bij de Duitse politie. Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer, die de studie de afgelopen maanden tegenhield, heeft daar nu alsnog mee ingestemd, meldt persbureau dpa. Maandag kondigde vice-kanselier Scholz al aan dat de studie er toch zou komen.
Lees meer

Corona in Duitsland: Merkel roept op van reizen en feesten af te zien

Kort nieuws - 19 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In een zaterdag uitgezonden videoboodschap roept kanselier Merkel de Duitsers op om af te zien van reizen en feesten die niet strikt noodzakelijk zijn. In de regio Berchtesgaden in Beieren zijn zoveel nieuwe besmettingen dat het gebied een lockdown krijgt opgelegd. De Duitse corona-waarschuwingsapp werkt sinds maandag samen met de app van Ierland en Italië. In november worden naar verwachting ook de Nederlandse en de Duitse app gekoppeld.
Lees meer

Corona in Duitsland: 'Weinig verspreiding via kinderopvang'

Kort nieuws - 16 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kinderopvangcentra en buitenschoolse opvang in Duitsland zijn geen corona-infectiehaarden. Ook verspreiden jonge kinderen het virus nauwelijks. Tot die conclusie komt een onderzoek in opdracht van de Duitse regering.
Lees meer

Duitsland verklaart heel Nederland tot risicogebied

Kort nieuws - 15 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, heeft nu ook de provincie Zeeland toegevoegd aan de lijst met risicogebieden. De reiswaarschuwing van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken voor Zeeland geldt vanaf zaterdag 17 oktober. Voor de andere provincies gold de reiswaarschuwing al eerder. Voor reizigers uit risicogebieden geldt in Duitsland een meld- en quarantaineplicht. Ook het hele Franse grensgebied geldt nu als risicogebied voor Duitsland.
Lees meer

Zonder coronatest geen herfstvakantie

Achtergrond - 15 oktober 2020 - Auteur: Merlijn Schoonenboom Zonder coronatest geen herfstvakantie
Nieuwe reisbeperkingen in Duitsland zorgen voor onvrede en kunnen volgens critici de acceptatie voor het coronabeleid in gevaar brengen.
Lees meer

Keizer Wilhelm II vestigde zijn hoop op Hitler

Achtergrond - 15 oktober 2020 - Auteur: Lynn Stroo Keizer Wilhelm II vestigde zijn hoop op Hitler
Hoe stond ex-keizer Wilhelm II tegenover het nationaalsocialisme? Die vraag stelden bezoekers van Huis Doorn, het ballingsoord van de laatste Duitse keizer, zó vaak, dat het museum besloot er een tentoonstelling over te maken. Die laat zien hoezeer de keizerlijke familie worstelde met het verlies van haar macht. “Keizer Wilhelm II hoopte dat Hitler de monarchie in Duitsland zou terugbrengen.”
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 15 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat regelmatig wordt bijgewerkt.
Lees meer

Meer deelstaten doen mee aan studie rechts-extremisme bij politie

Kort nieuws - 15 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Meerdere deelstaten willen meedoen aan een studie naar rechts-extremisme bij de politie. Nedersaksen nam daartoe eerder deze week het initiatief, als reactie op de weigering van minister van Binnenlandse Zaken Seehofer rechts-extremisme bij de politie te onderzoeken.
Lees meer

Duitsland voert strengere coronaregels in, besmettingen lopen op

Kort nieuws - 15 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na ruim acht uur overleg hebben kanselier Merkel en de minister-presidenten van de deelstaten woensdagavond nieuwe contactbeperkingen besloten. Over het omstreden Beherbergungsverbot konden ze het niet eens worden. De besmettingscijfers in Duitsland lopen verder op.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger