Artikelen

AfD radicaliseert door extreemrechtse Flügel

Achtergrond - 20 februari 2020 - Auteur: Marja Verburg AfD radicaliseert door extreemrechtse Flügel
Bezorgd kijken veel Duitsers naar de radicalisering van de AfD. Der Flügel, de extreemrechtse partijvleugel, wint steeds meer aan invloed. De rechts-nationalistische AfD is inmiddels in alle Oost-Duitse deelstaten de tweede partij en de verkiezingen in Thüringen hebben laten zien dat de andere partijen moeilijk meer om de Alternative für Deutschland heen kunnen. 
Lees meer

Man schiet 9 mensen dood in shisha-bars in Hanau

Kort nieuws - 20 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een man heeft woensdagavond in Hanau, bij Frankfurt am Main, het vuur geopend op twee waterpijpcafés, zogenoemde shisha-bars. Daarbij zijn negen mensen om het leven gekomen. Zes mensen raakten gewond, van wie een zwaar.
Lees meer

Duitse regering komt met basispensioen voor minima

Kort nieuws - 19 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering wil een basispensioen invoeren voor mensen die meer dan 33 jaar sociale lasten hebben afgedragen en toch te weinig pensioen hebben om goed van te leven.
Lees meer

Thüringen: Oud-premier Lieberknecht (CDU) haakt af

Kort nieuws - 19 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bodo Ramelow (Die Linke), tot voor kort minister-president van Thüringen, leek dinsdag een oplossing te hebben voor de politieke impasse in zijn deelstaat. Hij stelde zijn voorgangster Christine Lieberknecht (CDU) voor als minister-president van een overgangsregering in de Oost-Duitse deelstaat.
Lees meer

Frühstücksei Woche 8: 70 Jahre Berlinale

Frühstücksei - 18 februari 2020 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 8: 70 Jahre Berlinale
Am 20. Februar fängt das Filmfestival die Berlinale wieder an. Dieses Jahr ist wirklich besonders, weil es das 70. Jahr ist. Bis zum 1. März werden in Berlin ungefähr 400 internationale Filme gezeigt. Jeder kann die Filme anschauen. Deswegen gibt es jährlich viele tausende Besucher. Filmstars aus der ganzen Welt kommen nach Berlin. Und weltbekannte und weniger bekannte Regisseure und Schauspieler zeigen ihre Filme. Die Berlinale wird als sehr einzigartig und künstlerisch wertvoll gesehen. Die Filme, die das Festival gewinnen, sind wahrscheinlich einige der besten Filme des Jahres. Darum genießt die Berlinale ein hohes Ansehen und ist sie auf der ganzen Welt bekannt.
Lees meer

Politieke paniek na bouwstop voor Tesla-fabriek in Brandenburg

Kort nieuws - 18 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tesla wil in 2021 een nieuwe autofabriek in Brandenburg in gebruik nemen. Maar nu de rechter de bouwvoorbereidingen heeft stilgelegd omdat er is geklaagd over het kappen van 90 hectare bos, ontstaat bij politici en ambtenaren een lichte paniek. 
Lees meer

Oud-minister Röttgen wil CDU-partijvoorzitter worden

Kort nieuws - 18 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Norbert Röttgen stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de CDU. Röttgen komt uit Noordrijn-Westfalen en was van 2009 tot en met 2012 minister van Milieu in kabinet Merkel-II.
Lees meer

Protest tegen tweehonderdste Pegida-manifestatie in Dresden

Kort nieuws - 18 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse anti-islambeweging Pegida heeft maandagavond in Dresden haar tweehonderdste manifestatie gehouden. Tegelijkertijd was er een grote tegendemonstratie in de stad. 
Lees meer

Thüringen: Ramelow wil met oud-CDU-premier uit crisis komen

Kort nieuws - 18 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bodo Ramelow (Die Linke), tot begin deze maand minister-president van Thüringen, oppert zijn voorgangster Christine Lieberknecht (CDU) als minister-president van een overgangsregering in de Oost-Duitse deelstaat. Update 16.35 uur: De CDU in Thüringen keurt Ramelows voorstel af.
Lees meer

Geen coronabesmetting bij uit Wuhan teruggehaalde Duitsers

Kort nieuws - 17 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na twee weken in quarantaine blijkt geen van de 122 uit Wuhan teruggehaalde Duitsers en hun Chinese familieleden besmet met het coronavirus. Zij hebben de Bundeswehr-kazerne in Rijnland-Palts, waar ze moesten verblijven, inmiddels verlaten.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger