Artikelen

Wells: 'Wat als ik het verkeerde leven leidde?'

Boeken - 16 juli 2018 - Auteur: Jerker Spits Wells: 'Wat als ik het verkeerde leven leidde?'
Benedict Wells (1984) is een van de meest succesvolle jonge Duitse schrijvers. In Nederland werden van zijn roman 'Het einde van de eenzaamheid' meer dan 80.000 exemplaren verkocht. Nu is ook zijn debuut 'Becks laatste zomer' in het Nederlands vertaald. De roman gaat over een leraar die een roadtrip door Europa maakt met zijn meest begaafde leerling. Jerker Spits sprak de Duits-Zwitserse schrijver tijdens zijn bezoek aan Nederland.
Lees meer

Keizerrijk in een trein

Achtergrond - 16 juli 2018 - Auteur: Ingrid Bosman Keizerrijk in een trein
Honderd jaar nadat hij naar Nederland vluchtte, passeert de Duitse keizer Wilhelm II opnieuw de grens. In een trein, net als toen. Theatergezelschap Das Letzte Kleinod houdt vanaf 19 juli halt in het Spoorwegmuseum in Utrecht met de Duits-Nederlandse productie ‘Wilhelm*ina’. Een tragi-komisch portret van een afgedankte vorst. “We hoeven hem niet te sparen.”
Lees meer

Beieren krijgt toestemming voor eigen grenspolitie

Kort nieuws - 16 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Beieren mag met een eigen grenspolitie controles aan de Duits-Oostenrijkse grens doorvoeren. Daar zijn de deelstaat en minister van Binnenlandse Zaken Seehofer (CSU) het over eens geworden. 
Lees meer

Duitsland zet oud-lijfwacht Bin Laden Sami A. uit ondanks verbod rechter

Kort nieuws - 16 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft Sami A., die geldt als oud-lijfwacht van Osama Bin Laden, uitgezet naar Tunesië ondanks een verbod van de rechter. 
Lees meer

Duitsland heeft met Angelique Kerber weer een Wimbledon-winnares

Kort nieuws - 16 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na 22 jaar is er eindelijk weer een Duitse Wimbledon-winnares: Angelique Kerber won zaterdag de finale van Serena Williams. 
Lees meer

Neues Deutschland

Columns - 13 juli 2018 - Auteur: Carsten Brzeski Neues Deutschland
In de aanloop naar de halve finale tussen de Rode Duivels en Les Bleus stonden de Duitse kranten vol met analyses over België en hoe de Rode Duivels symbool stonden voor geslaagde integratie. Er klonk jaloezie uit de Duitse commentaren. En dat had niet alleen met voetbal te maken. Het toont aan hoe snel het land in vier jaar is veranderd.
Lees meer

Duits gerechtshof: Digitale accounts horen bij nalatenschap

Kort nieuws - 13 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Accounts van sociale media of e-mail moeten na overlijden onderdeel zijn van de nalatenschap van een persoon, zodat erfgenamen er toegang toe krijgen. Dat volgt uit een uitspraak van het Duitse gerechtshof donderdag. 
Lees meer

Peiling: meerderheid Duitsers tegen verhoging defensie-uitgaven

Kort nieuws - 12 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een meerderheid van de Duitsers is volgens een peiling tegen verhoging van de defensie-uitgaven om aan de 2-procent norm van de NAVO te kunnen voldoen. Voorafgaand aan de NAVO-top die woensdag begon, benadrukte de Amerikaanse president Trump dat Duitsland en de andere Europese landen meer aan defensie moeten uitgeven.
Lees meer

Seehofer weer onder vuur na pochen met uitzettingen

Kort nieuws - 12 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De ruzie tussen kanselier Merkel en minister Seehofer is nog nauwelijks voorbij of Seehofer is alweer in een nieuwe rel verwikkeld. 
Lees meer

Hiphop-battle terug van weggeweest

Onderwijs - 12 juli 2018 - Auteur: Onderwijsafdeling Hiphop-battle terug van weggeweest
De bekende Hiphop-battle waarbij leerlingen een eigen rap in het Duits schrijven, is terug van weggeweest. De wedstrijd is bedoeld voor 3 en 4 vmbo en havo. Scholieren komen op een creatieve manier in contact met de Duitse taal. Tevens brengt u actualiteit en Duitstalige cultuur in de les.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger