Artikelen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 9 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat steeds wordt aangevuld.
Lees meer

Duitse cultuursector heeft het zwaar zonder publiek

Achtergrond - 9 april 2020 - Auteur: Lynn Stroo Duitse cultuursector heeft het zwaar zonder publiek
Musea zijn gesloten, theaters dicht en concerten geannuleerd: het coronavirus raakt de Duitse cultuursector snoeihard. In Duitsland ontstaan allerlei initiatieven om de creatieve sector te steunen. Tegelijkertijd is er kritiek op de noodhulpmaatregelen van de overheid voor ondernemers in de creatieve branche.
Lees meer

Corona in Duitsland - 9 april: Minister schetst uitweg

Kort nieuws - 9 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering gaat productie beschermingsmateriaal financieren en regelen  De Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn: We moeten nog maanden afzien van evenementen en feesten. Dit paasweekend wordt beslissend voor de noodzaak van strengere danwel soepelere maatregelen. RKI: De maatregelen hebben effect. Eerste resultaten van de studie in Gangelt bij Heinsberg laten zien dat ongeveer 15 procent van de inwoners besmet is (geweest).
Lees meer

Nu ook kritiek uit Duitsland op Nederlandse opstelling in EU

Kort nieuws - 9 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De harde opstelling van minister van Financiën Hoekstra op de EU-top over hulp aan Zuid-Europese landen, stuit nu ook in Duitsland op kritiek. De Duitse minister Scholz van Financiën noemde Hoekstra's houding, zonder hem bij naam te noemen, "niet doelgericht en ook ongepast".
Lees meer

Grondrechten opzij voor bestrijding coronacrisis

Achtergrond - 8 april 2020 - Auteur: Marja Verburg Grondrechten opzij voor bestrijding coronacrisis
Dat in Duitsland serieus wordt gediscussieerd over het ter beschikking stellen van telecomgegevens aan de overheid en over de inrichting van een noodparlement, was twee maanden geleden ondenkbaar. Duitsland hecht - mede door de ervaringen uit de nazitijd en de DDR - veel waarde aan privacy en democratische grondrechten. Bij de ontwikkeling van nieuwe corona-apps is de bescherming van persoonsgegevens daarom een strenge voorwaarde. Maar ook in Duitsland sneuvelen heilige huisjes.
Lees meer

Corona in Duitsland - 8 april: Maatregelen hebben effect

Kort nieuws - 8 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De maatregelen om het coronavirus in te dammen, hebben effect. Die conclusie durft directeur Lothar Wieler van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, woensdag te trekken.
Lees meer

‘Begeleiding nodig voor IC-patiënten in Duitsland’

Achtergrond - 8 april 2020 - Auteur: Ingrid Bosman ‘Begeleiding nodig voor IC-patiënten in Duitsland’
Het is makkelijker gezegd dan gedaan om Nederlandse corona-patiënten op intensive care-afdelingen in Duitsland te plaatsen. Andrea Walraven-Thissen, specialist in incident-management en multinationale crisishulpverlening, pleit voor de inzet van een speciaal team dat de Duitse opvang van Nederlandse IC-patiënten begeleidt. Volgens haar wordt zorgpersoneel zo ontlast en gevolgschade bij de patiënt en diens naasten beperkt. “De verschillen worden onderschat”.
Lees meer

Corona in Duitsland: update dinsdag 7 april

Kort nieuws - 7 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Directeur Lothar Wieler van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, ziet nog geen ontspanning in de coronastatistieken. Ook durft hij niet te zeggen of het aantal IC-bedden voldoende zal zijn. "Ik ben blij met ieder bed, want ieder bed redt levens", aldus Wieler.
Lees meer

Merkel: 'Lakmoesproef voor Europa'

Kort nieuws - 7 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel heeft maandagmiddag in een persconferentie na een zitting van het corona-crisiskabinet de Duitse positie in de discussie over EU-hulp aan de zwaargetroffen landen in Zuid-Europa toegelicht. Vandaag, dinsdag, vergaderen de ministers van Financiën van de eurogroep over noodmaatregelen.
Lees meer

Frühstücksei Woche 15: #Wirbleibenzuhause

Frühstücksei - 7 april 2020 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 15: #Wirbleibenzuhause
Um die Ausbreitung des Coronavirus einzudämmen, ist es wichtig zuhause zu bleiben. Auch deutsche Musiker haben das verstanden und machen Lieder darüber. Zuhause bleiben kann aber langweilig sein. Darum hoffen die Musiker mit ihrer Musik das Zuhause bleiben etwas erträglicher zu machen. Dieses Frühstücksei geht über zwei Zuhausebleiblieder und gibt euch die Chance einen tollen Preis zu gewinnen!
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger