Artikelen

Wie geeft er straks nog Duits?

Achtergrond - 23 maart 2017 - Auteur: Wiebke Pittlik Wie geeft er straks nog Duits?
Donderdag klinken op scholen in het hele land Duitse liedjes door de intercom, ruikt het naar braadworsten of Kuchen en hangen Duitse vlaggetjes in de lokalen. De Dag van de Duitse taal wordt door veel docenten aangegrepen om van de lessen kleine feestjes te maken. Maar zorgen zijn er ook, over het gebrek aan docenten bijvoorbeeld.
Lees meer

Frank-Walter Steinmeier legt ambtseed af in Bondsdag

Kort nieuws - 22 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De nieuwe Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier heeft vanmiddag de ambtseed afgelegd in de Bondsdag.
Lees meer

Politie doet invallen bij Reichsbürger

Kort nieuws - 22 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Zo'n 300 politie-agenten in Beieren en Baden-Württemberg hebben invallen gedaan in woningen en bedrijfspanden van 45 zogenoemde Reichsbürger. Daarbij zijn onder meer wapens en munitie in beslag genomen en blancopapieren voor het maken van paspoorten en rijbewijzen.
Lees meer

Bondsregering eens over rehabilitatie veroordeelde homo's

Kort nieuws - 22 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering is het eens geworden over de rehabilitatie van homo's die in het naoorlogse Duitsland zijn veroordeeld volgens de omstreden paragraaf 175. De regering heeft het wetsvoorstel van minister Maas van Justitie daarover goedgekeurd.
Lees meer

Duitsland exporteert minder wapens naar Turkije

Kort nieuws - 22 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland exporteert sinds de mislukte coup in Turkije van vorig jaar minder wapens naar dat land. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung.
Lees meer

Vijf-punten-plan voor stabiele eurozone

Achtergrond - 21 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb Vijf-punten-plan voor stabiele eurozone
Clemens Fuest is sinds april vorig jaar voorzitter van een van de belangrijkste economische instituten van Duitsland: het Ifo Institut in München. Hij wordt gerekend tot de invloedrijkste economen van Duitsland. Maandag 27 maart geeft hij een lezing in Amsterdam. Samen met econoom Johannes Becker schreef hij deze gastbijdrage over de redding van de eurozone.
Lees meer

Merkel en premier Abe pleiten voor vrijhandel en open markten

Kort nieuws - 21 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel en de Japanse premier Abe hebben zich op de ict-beurs Cebit in Hannover uitgesproken voor vrije handel en open markten. Zij bekritiseerden daarmee indirect het protectionistische beleid van de Amerikaanse president Trump.
Lees meer

Spiegel: SPD gaat akkoord met tolvignet

Kort nieuws - 21 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De SPD in de Bondsdag zal instemmen met de wet die een tolvignet verplicht maakt op Duitse snelwegen, meldde Spiegel Online dinsdag. De invoering van tol voor personenauto's is een afspraak uit het regeerakkoord, en een tegemoetkoming aan de Beierse CSU.
Lees meer

Merkel eist dat Erdogan ophoudt met nazi-vergelijkingen

Kort nieuws - 21 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel heeft van de Turkse president Erdogan geëist dat hij ophoudt met tegen haar persoonlijk gerichte nazi-vergelijkingen. Ze dreigde met een verbod op campagne-optredens van Turkse politici in Duitsland.
Lees meer

Frühstücksei Woche 12: Neue Roboter-Technologien

Frühstücksei - 21 maart 2017 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 12: Neue Roboter-Technologien
Am 20. März startet in Hannover die große Technologiemesse Cebit. Hunderttausende Besucher werden erwartet und mehr als 3.000 internationale Aussteller präsentieren in den nächsten fünf Tagen ihre Technik-Highlights. Der Trend in diesem Jahr: neue Roboter-Technologien. Aber nicht nur auf der Messe sind Roboter ein Trend. Auch in der Design-Welt ist der Roboter auf einmal wieder sehr präsent. So auch in der aktuellen Ausstellung im Vitra Design Museum im Saarland. Noch bis zum 14. Mai können Besucher die berühmtesten und die neuesten Roboter betrachten.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger