Artikelen

Duitsland gaat vervuiling door mest terugdringen

Kort nieuws - 14 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft te veel nitraat in het grondwater volgens de Europese richtlijnen en is daarvoor al door het Europees Gerechtshof terechtgewezen. De Duitse regering stelt nu een reeks maatregelen voor aan de Europese Commissie waarmee de vervuiling van het grondwater door mest moet worden teruggedrongen.
Lees meer

Studie: Aantal inwoners Oost-Duitsland zo laag als in 1905

Kort nieuws - 13 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal inwoners in West-Duitsland is sinds begin vorige eeuw meer dan verdubbeld. In Oost-Duitsland zijn het er zo weinig als in 1905, bijna 14 miljoen.
Lees meer

Veiling Duitse 5G-frequenties levert 6,5 miljard op

Kort nieuws - 13 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De veiling van de 5G-frequenties in Duitsland heeft 6,5 miljard euro opgeleverd. Minister van Financiën Scholz wil het geld in de Duitse digitale infrastructuur investeren.
Lees meer

Gerechtshof staat doden eendagskuikens voorlopig toe

Kort nieuws - 13 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De hoogste administratieve rechtbank in Duitsland, het Bundesverwaltungsgericht, heeft donderdag bepaald dat de pluimveesector voorlopig mag doorgaan met het massaal doden van pasgeboren haantjes.
Lees meer

'Koloniale kunst kan niet zomaar terug naar Afrika'

Achtergrond - 12 juni 2019 - Auteur: Lynn Stroo 'Koloniale kunst kan niet zomaar terug naar Afrika'
De discussie over de omgang met koloniaal erfgoed in Duitsland zorgt ervoor dat musea kritisch naar hun collecties moeten kijken. De Nederlandse Léontine Meijer-van Mensch, directeur van drie volkenkundige musea in het Oost-Duitse Saksen, is daar juist blij mee. “Meer onderzoek is broodnodig.”
Lees meer

Koloniale kunst in musea: teruggeven of tonen?

Achtergrond - 12 juni 2019 - Auteur: Lynn Stroo Koloniale kunst in musea: teruggeven of tonen?
Duitse musea liggen er vol mee; koloniale objecten. De grootste collectie ‘roofkunst’, die van het etnologische Museum, verhuist volgend jaar naar een nieuw, omstreden onderkomen in hartje Berlijn. Daarmee laait de discussie op over de omgang met etnologische werken. Prangende vraag: moet het koloniale erfgoed niet terug naar het land van herkomst?
Lees meer

Opening Berlijns prestigeproject Humboldt Forum uitgesteld

Kort nieuws - 12 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De opening van het Humboldt Forum, een toonaangevend cultuur- en museumcentrum in Berlijn, wordt uitgesteld. Dat heeft de voorzitter van het Bundesamts für Bauwesen und Raumordnung vanmiddag op een persconferentie gezegd.
Lees meer

Frühstücksei Woche 24: Containern

Frühstücksei - 12 juni 2019 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 24: Containern
Egal ob Äpfel, Brot, Joghurt oder Salat – jeden Tag verschwinden viele Lebensmittel im Müll. Obwohl diese Produkte oft noch essbar sind, werden sie wegen einer abgelaufenen Mindesthaltbarkeitsdauer weggeworfen, oder weil sie einfach nicht mehr schön aussehen. Immer mehr Menschen holen diese Lebensmittel aber aus den Müllcontainer von Supermärkten. Dieses sogenannte Containern gilt jedoch immer noch als Diebstahl.
Lees meer

Duitse minister wil verkeersregels fietsvriendelijker maken

Kort nieuws - 12 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Verkeer, Andreas Scheuer, omarmt de fietsers. Met een reeks aanpassingen aan de verkeersregels wil hij fietsen in Duitsland veiliger maken.
Lees meer

Peiling: AfD de grootste in Brandenburg

Kort nieuws - 12 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Alternative für Deutschland (AfD) is in de peilingen voor de deelstaatverkiezingen in Brandenburg voor het eerst de grootste partij. De verkiezingen vinden in september plaats.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger