Artikelen

Internationale Vrouwendag: Deze vrouwen vielen ons op

Achtergrond - 8 maart 2021 - Auteur: Wiebke Pittlik Internationale Vrouwendag: Deze vrouwen vielen ons op
“Einen schönen Frauentag”, horen veel Duitse vrouwen vandaag, en krijgen daarbij soms een bos bloemen of chocolade. In Duitsland wordt aan Internationale Vrouwendag meer aandacht besteed dan in Nederland, in Berlijn is het sinds 2019 zelfs een officiële feestdag. Vrouwendag is dan ook een Duitse uitvinding.
Lees meer

Eerste versoepelingen en gratis sneltests in Duitsland

Kort nieuws - 8 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In veel Duitse deelstaten gaan vandaag de eerste voorzichtige versoepelingen in. Ook hebben inwoners van Duitsland vanaf vandaag recht op een gratis sneltest per week. Maar de tests kunnen nog niet overal worden afgenomen.
Lees meer

Bondsdagleden verrijkten zich met mondkapjesdeals

Kort nieuws - 8 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Twee parlementariërs van de CDU/CSU-fractie hebben tonnen verdiend aan provisie omdat ze bedrijven hebben geholpen aan contracten voor het leveren van mondkapjes. De verontwaardiging is groot en veel partijgenoten eisen hun vertrek uit de Bondsdag. 
Lees meer

Akkoord over compensatie voor sluiting kerncentrales

Kort nieuws - 5 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft overeenstemming bereikt met de energieconcerns die de Duitse kerncentrales bedrijven over financiële compensatie voor de sluiting van de centrales. Dat hebben de ministeries van Milieu, Financiën en Economische Zaken vrijdag bekendgemaakt. 
Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst mag AfD nog niet als verdacht aanmerken

Kort nieuws - 5 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz mag de politieke partij AfD nog niet als verdacht aanmerken zolang daarover nog een rechtszaak loopt. Dat heeft vrijdag een bestuursrechtbank in Keulen bepaald. 
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 4 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat regelmatig wordt bijgewerkt.
Lees meer

Duitsland verlengt lockdown, maar met versoepelingen

Kort nieuws - 4 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na een overleg van ruim negen uur hebben de Duitse regering en de deelstaten woensdagavond laat bekend gemaakt dat de lockdown wordt verlengd tot 28 maart. Wel wordt die lockdown stapje voor stapje minder strikt.
Lees meer

Duitse loonkloof tussen mannen en vrouwen behoort tot grootste Europa

Kort nieuws - 4 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De loonkloof tussen werkende mannen en vrouwen in Duitsland blijft groot. In vergelijking met andere Europese landen bungelt Duitsland onderaan, blijkt uit een studie van het Duitse economische onderzoeksinstituut Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung (DIW).
Lees meer

Marokko schort contacten met Duitse ambassade op

Kort nieuws - 4 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Marokko heeft de contacten met de Duitse ambassade opgeschort. Een ongebruikelijke stap in diplomatieke betrekkingen tussen landen en Duitsland is erdoor verrast. Marokko zelf doet geen mededelingen over de reden, Duitse media wijzen het conflict over de Westelijke Sahara als reden aan. 
Lees meer

Lobbyregister voor regering en parlement eindelijk in zicht

Kort nieuws - 3 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse coalitiepartijen CDU/CSU en SPD zijn het volgens Duitse media eens geworden over een lobbyregister. Daarin moeten lobbyisten zich registreren als ze contact willen opnemen met een regerings- of parlementslid.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger