Artikelen

Crisisteam tegen coronavirus in Duitsland aan de slag

Kort nieuws - 27 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een speciaal crisisteam van de ministeries van Gezondheid en van Binnenlandse Zaken is aan de slag gegaan als reactie op de verdere uitbreiding van het coronavirus in Duitsland. In Noordrijn-Westfalen, aan de Nederlandse grens, moeten 300 carnavalsbezoekers en hun familieleden in quarantaine. (Laatste actualisatie 17.30 uur)
Lees meer

‘Vertel het door, ik ben er straks niet meer’

Achtergrond - 27 februari 2020 - Auteur: Lynn Stroo ‘Vertel het door, ik ben er straks niet meer’
Het is geen voordehandliggende vriendschap, die van een Holocaust-overlevende en een kleinkind van een kampcommandant. Maar Eva Weyl (84) en Anke Winter (44) bewijzen dat het kan. Samen spreken ze op scholen in Duitsland met een duidelijke boodschap: “Jullie hebben de verantwoordelijkheid de toekomst beter te maken.”
Lees meer

Rechter: Verbod hoofddoek bij advocaten-in-opleiding rechtmatig

Kort nieuws - 27 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het is toegestaan om advocaten-in-opleiding in Duitsland te verbieden een hoofddoek te dragen als ze in de rechtszaal aan het werk zijn. Dat heeft het Bundesverfassungsgericht donderdag bepaald.
Lees meer

Extreemrechtse terreurgroep plande aanslag op Groenen-politici

Kort nieuws - 27 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Leden van de extreemrechtse terreurgroep Gruppe S, die in februari werden gearresteerd, overwogen aanslagen te plegen op Groenen-politici Robert Habeck en Anton Hofreiter. Dat blijkt het onderzoek van het Duitse Openbaar Ministerie, waar Die Zeit woensdag over berichtte. 
Lees meer

Volkmarsen: ruim 60 gewonden, chauffeur in voorarrest

Kort nieuws - 26 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal mensen dat gewond is geraakt toen maandag een man inreed op een carnavalsoptocht is opnieuw naar boven bijgesteld, naar 61. De chauffeur van de auto is inmiddels in voorlopige hechtenis genomen. 
Lees meer

Stand van zaken Curriculum.nu

Onderwijs - 26 februari 2020 - Auteurs: Trixie Hölsgens, Synke Hotje Stand van zaken Curriculum.nu
Het was al in oktober dat de leden van Curriculum.nu hun voorstellen voor de herziening van het schoolcurriculum overhandigden aan onderwijsminister Arie Slob. Dit houdt in: zogenoemde ‘bouwstenen’ voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs, aangevuld met aanbevelingen voor de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo, uitgewerkt voor negen ‘leergebieden’. Wat gebeurt hier nu mee? En hoe worden de losse brokstukken omgevormd tot kerndoelen en eindtermen?
Lees meer

Aantal corona-besmettingen in Duitsland loopt verder op

Kort nieuws - 26 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Duitsland neemt verder toe. In Baden-Württemberg, waar dinsdagavond een ziektegeval bekend werd, zijn twee nieuwe besmettingen geconstateerd. In Noordrijn-Westfalen werd dinsdag een man in kritieke toestand opgenomen, nu blijkt zijn vrouw ook besmet.
Lees meer

Rechters: Euthanasiewet in strijd met grondwet

Achtergrond - 26 februari 2020 - Auteur: Marja Verburg Rechters: Euthanasiewet in strijd met grondwet
De Duitse euthanasieparagraaf 217 is in strijd met de grondwet. Dat heeft het Constitutioneel Hof woensdag bepaald. De hoogste Duitse rechtbank heeft de paragraaf nietig verklaard. De rechters bogen zich daarover omdat artsen, ernstig zieke patiënten en euthanasieverenigingen ertegen hadden geklaagd.
Lees meer

Twee nieuwe besmettingen met coronavirus in Duitsland

Kort nieuws - 25 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland zijn dinsdagavond twee nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd: een in Baden-Württemberg en een in Noordrijn-Westfalen. In deze deelstaten waren tot nu toe nog geen mensen met het coronavirus.
Lees meer

Laschet en Merz maken kandidatuur voor CDU-voorzitterschap bekend

Kort nieuws - 25 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Armin Laschet en Friedrich Merz hebben vandaag bekend gemaakt dat zij CDU-voorzitter en lijsttrekker bij de volgende Bondsdagverkiezingen willen worden. Eerder had Norbert Röttgen dat al gedaan.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger