Artikelen

CDU-top wil Laschet als lijsttrekker, CSU steunt Söder

Kort nieuws - 12 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De CDU en de Beierse zusterpartij CSU staan voor een belangrijke vraag deze dagen: wie moet de lijsttrekker en daarmee mogelijk de volgende kanselier worden? De Beierse minister-president Markus Söder (CSU) krijgt de steun van het CSU-partijbestuur werd maandagmiddag duidelijk. Het bestuur van de CDU geeft de voorkeur aan de eigen voorzitter, Armin Laschet. (Geactualiseerd om 16.45 uur)
Lees meer

Minister wil coronatestplicht voor bedrijven

Kort nieuws - 12 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Arbeid Hubertus Heil wil dat bedrijven verplicht worden om werknemers regelmatig te testen op corona. Het gaat om de werknemers die niet thuis kunnen werken. Die krijgen volgens het plan van Heil recht op een tot twee (zelf)-tests per week.
Lees meer

VS willen voltooiing Nordstream 2 'koste wat kost' tegenhouden

Kort nieuws - 12 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Verenigde Staten zullen er alles aan doen om te voorkomen dat de omstreden gaspijpleiding Nordstream 2 wordt voltooid. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Berlijn gezegd. Het brengt de Duitse regering in een lastig parket.
Lees meer

AfD-verkiezingsprogramma: 'Dexit' en strenge migratiebeperkingen

Kort nieuws - 12 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De AfD heeft afgelopen weekend op haar partijcongres in Dresden een radicaal verkiezingsprogramma aangenomen. Zo wil de rechts-nationalistische partij dat Duitsland uit de EU stapt en wil de partij de migratie sterk inperken.
Lees meer

De sneltest

Columns - 9 april 2021 - Auteur: Merlijn Schoonenboom De sneltest
De theaterzaal is leeg, maar de dame wijst me naar mijn plaats op een roodpluche stoel. Haar ogen lachen me toe, de rest is bedekt achter een masker en beschermingsfolie. Het lijkt een absurdistische kunstperformance, maar hier, in de grote zaal van het dorpstheater, haal ik mijn door de Duitse overheid goedgekeurde corona-sneltest - gratis, wekelijks, eindelijk. Dus: is nu alles goed?
Lees meer

'Overleg deelstaten afgezegd, regering wil ingrijpen'

Kort nieuws - 9 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse gezondheidsminister Jens Spahn wil een strengere lockdown om de derde golf van de coronapandemie af te vlakken. Ook kanselier Merkel heeft zich daarvoor uitgesproken. Omdat de deelstaten het oneens zijn, is hun overleg van aanstaande maandag afgezegd. De regering wil de wet aanpassen, zodat ze aan de 'noodrem' kan trekken bij veel besmettingen. Dat melden Duitse media vrijdag.
Lees meer

'Proeftuin' Tübingen sluit terrassen weer

Kort nieuws - 8 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Zuid-Duitse stad Tübingen, de laatste weken veel in het nieuws vanwege het experiment om terrasjes, bioscopen en winkels te openen voor bezoekers die zich lieten testen, heeft de terrassen weer gesloten. Bioscopen en winkels blijven wel open, en de burgemeester heeft aangegeven dat nog intensiever zal worden getest.
Lees meer

Coronadashboard voor grensstreek

Kort nieuws - 8 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vanaf vandaag zijn de corona-besmettingscijfers aan weerszijden van de grens beter te vergelijken. Grenspost Düsseldorf, de vertegenwoordiging van Nederlandse provincies in Noordrijn-Westfalen, heeft een Covid-19-dashboard voor de Nederlands-Duitse grensregio gelanceerd. 
Lees meer

Proef met sneltests voor studenten in Düsseldorf

Kort nieuws - 8 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Heinrich Heine Universität in Düsseldorf laat een deel van de afstudeer-studenten toe tot de universiteit als ze een negatieve sneltest kunnen tonen. Het gaat om een proef.
Lees meer

Verontwaardiging over Duitse testplicht in grensstreek

Kort nieuws - 7 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De testplicht voor Nederlanders die naar Duitsland reizen zorgt voor verwarring en verontwaardiging in de grensstreek. Sinds dinsdag moet iedereen die naar Duitsland reist, zich vooraf op corona laten testen. Dat komt omdat Nederland sinds zondag als risicogebied met veel besmettingen geldt (Hochinzidenzgebiet).
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger