Artikelen

Duitse coalitie eens over flinke uitbreiding duurzame energie

Kort nieuws - 5 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdagfracties van regeringspartijen SPD, Groenen en FDP zijn het er over eens geworden dat het aandeel duurzame energie flink moet worden uitgebreid. Nieuwe wetten moeten voor een klimaatneutrale elektriciteitsvoorziening gaan zorgen. 

Lees meer

Frühstücksei #27: Brand in Brandenburg

Frühstücksei - 5 juli 2022 - Auteur: Rowena Kat Frühstücksei #27: Brand in Brandenburg
Wegen Dürre und Trockenheit gibt es in Deutschland immer mehr Waldbrände. Im Bundesland Brandenburg brennt es besonders häufig. Weil dieser Sommer besonders trocken ist, gibt es auch jetzt viele Waldbrände.

Lees meer

Kanselier Scholz bereidt Duitsland voor op zware tijden

Kort nieuws - 5 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz (SPD) bereidt Duitsland voor op zware tijden. De huidige crisis is niet in een paar maanden voorbij, zei hij maandag voorafgaand aan overleg met werkgevers en werknemers over de inflatie. 

Lees meer

Duitse export bleef in mei achter bij import

Kort nieuws - 5 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse export is in de maand mei achtergebleven bij de import. Het is de eerste negatieve handelsbalans in veertien jaar. De industrie vreest een exportdaling.

Lees meer

Uitbreiding windenergie in Duitsland gaat te traag

Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal vergunningen voor de bouw van windmolens in Duitsland daalt. In de eerste zes maanden van dit jaar werden minder vergunningen afgegeven dan in dezelfde periode vorig jaar. Om de Duitse klimaatdoelen te kunnen halen, moeten juist veel meer windmolens worden gebouwd.

Lees meer

Evaluatie Duitse coronabeleid: Mondkapjes effectief

Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Om een coronastrategie voor de herfst uit kunnen werken, heeft de Duitse regering eerst een commissie van experts het coronabeleid van de afgelopen jaren laten evalueren. Vrijdag werd de evaluatie gepresenteerd.

Lees meer

Geen Duitse bedrijven in top-100 met hoogste beurswaarde

Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de internationale top-100 van bedrijven met de hoogste beurswaarde staan voor het eerst geen Duitse ondernemingen meer. Amerikaanse bedrijven domineren de lijst.

Lees meer

Turkije blokkeert toegang Duitse zender Deutsche Welle

Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Turkije heeft de toegang tot de nieuwssite van Deutsche Welle geblokkeerd. De Duitse wereldomroep heeft enkele maanden geleden geweigerd een nieuwe licentie in Turkije aan te vragen, die vergaand ingrijpen van de overheid in de berichtgeving mogelijk maakt. 

Lees meer

Hedwig Richter en Willem Schinkel over democratie

Achtergrond - 30 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb Hedwig Richter en Willem Schinkel over democratie
De Duitse historicus Hedwig Richter (1973), professor voor Neuere und Neueste Geschichte aan de Universität der Bundeswehr München, schreef in 2020 een bestseller over de wortels van de Duitse democratie en is een van de opvallendste historici van het moment. Ze gaat vrijdagmiddag in Amsterdam in gesprek met Willem Schinkel (1976), hoogleraar Sociale Theorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en veelvuldig omschreven als scherpzinnige en radicale denker.

Lees meer

‘Stikstof is geen ‘heißes Thema’ in Duitsland’

Achtergrond - 30 juni 2022 - Auteur: Lynn Stroo ‘Stikstof is geen ‘heißes Thema’ in Duitsland’
Brandende hooibalen, geblokkeerde snelwegen en woedende boeren voor het huis van een minister: in Nederland domineren de boerenprotesten tegen het strenge stikstofbeleid het nieuws. In Duitsland, waar ook te veel stikstof wordt uitgestoten, is het stil. Hoe zit dat?

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger