Artikelen

Duitsland verbiedt Islamisches Zentrum Hamburg

Kort nieuws - 24 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft de sjiitische moskee-organisatie Islamisches Zentrum Hamburg verboden. De vereniging heeft onder meer terreurorganisaties ondersteund, aldus minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD).

Lees meer

Bondsregering en CDU versterken Constitutioneel Hof

Kort nieuws - 23 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De regeringspartijen SPD, Groenen en FDP en oppositiepartij CDU/CSU zijn het eens geworden over de versterking van de positie van het Constitutioneel Hof. Mocht een rechts-radicale partij als de AfD regeringsmacht krijgen, moet die de controlerende functie van het Hof niet kunnen beïnvloeden.

Lees meer

Nog maar eenderde SPD'ers wil Scholz als lijsttrekker

Kort nieuws - 22 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Slechts eenderde van de sociaaldemocraten ziet kanselier Olaf Scholz (SPD) als de geschikte kandidaat om de verkiezingen volgend jaar te winnen. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Forsa.

Lees meer

CDU en FDP ruziën over herverkiezing Von der Leyen

Kort nieuws - 22 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Oppositie- en CDU-leider Friedrich Merz en de liberale Duitse regeringspartij FDP ruziën over de herverkiezing van Ursula von der Leyen (CDU) als voorzitter van de Europese Commissie. De FDP-afgevaardigden in het Europees Parlement hebben tegen haar gestemd. Dat is tegen het zere been van Merz.

Lees meer

Aantal aanmeldingen voor Bundeswehr stijgt

Kort nieuws - 18 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal mensen dat zich aanmeldt bij het Duitse leger is het afgelopen jaar met 15 procent gestegen. Dat meldt minister van Defensie Boris Pistorius (SPD).

Lees meer

Nederlandse atlete trainde in doping-staat DDR

Achtergrond - 17 juli 2024 - Auteur: Marja Verburg Nederlandse atlete trainde in doping-staat DDR
Toen de Nederlandse kogelstootster Els van Noorduijn als 19-jarige in 1966 naar de DDR vertrok, wist ze nauwelijks waar ze terecht zou komen. Ze mocht voor een trainingsstage naar Leipzig en voor haar was dat een grote kans. Dat het Oost-Duitse regime in dezelfde periode een misdadig dopingprogramma opbouwde, daarvan hoorde ze pas veel later. “Ik was topsporter. Dat was je focus.”

Lees meer

Duitse regering heeft na veel moeite begroting rond

Kort nieuws - 17 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft vandaag haar begroting definitief besloten. Daaraan gingen taaie onderhandelingen en veel strijd vooraf. De komende maanden buigt de Bondsdag zich over het eindresultaat.

Lees meer

Duitsland verbiedt extreem-rechts tijdschrift Compact

Kort nieuws - 16 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister Nancy Faeser (SPD) van Binnenlandse Zaken heeft het extreem-rechtse tijdschrift Compact verboden. De politie heeft vanmorgen kantoorruimtes en woningen van medewerkers doorzocht.

Lees meer

Media: Rusland plande aanslag op Duitse wapenfabrikant

Kort nieuws - 12 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Amerikaanse tv-zender CNN berichtte donderdag dat Rusland mogelijk een moordaanslag plande op de directeur van het Duitse defensieconcern Rheinmetall, Armin Papperger. Duitse media bevestigen het bericht. 

Lees meer

VS gaat raketten stationeren in Duitsland

Kort nieuws - 12 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Verenigde Staten en Duitsland hebben donderdag tijdens de NAVO-top in Washington aangekondigd dat de VS vanaf 2026 langeafstandsraketten in Duitsland stationeert. Duitse media zien een terugkeer naar de Koude Oorlog, maar defensieminister Pistorius zegt dat daarvan geen sprake is.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger