Artikelen

Een kruis op de wereldcultuur

Achtergrond - 3 juni 2020 - Auteur: Merlijn Schoonenboom Een kruis op de wereldcultuur
Als het dan toch nog gebeurt, barst er applaus los. ‘Bravo!’ klinkt het bij een paar van de ongeveer tweehonderd aanwezigen. Na twaalf uur wachten is op 29 mei het gouden kruis naar boven gehesen, helemaal bovenop de koperen paleiskoepel, 70 meter boven Berlijn. Even lijken de heftige discussies over het kruis tot het verleden te behoren.
Lees meer

Frühstücksei Woche 23: Autokino und Autodisco

Frühstücksei - 3 juni 2020 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 23: Autokino und Autodisco
Seit dem 1. Juni darf man in den Niederlanden wieder einen Kaffee im Café genießen. Mit Freunden ins Kino oder in die Disco gehen ist leider noch nicht erlaubt. In diesem Frühstücksei findest du heraus, wie man in Deutschland trotzdem ins Kino und in die Disco geht!
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 3 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat steeds wordt aangevuld.
Lees meer

Voor Volkswagen dreigen nieuwe boetes in de VS

Kort nieuws - 3 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Volkswagen moet nieuwe boetes vrezen in de Verenigde Staten vanwege het dieselschandaal.
Lees meer

Corona in Duitsland - 3 juni: Reiswaarschuwing voor EU niet verlengd

Kort nieuws - 3 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland laat vanaf 15 juni de reiswaarschuwing voor 31 Europese landen vervallen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas woensdagmorgen bekendgemaakt.
Lees meer

Ambassadeur VS in Duitsland Grenell stapt op

Kort nieuws - 3 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, is na twee jaar opgestapt. Hij maakte zijn ontslag dinsdag bekend tijdens een bezoek aan president Trump. Deze stap werd al langer verwacht. 
Lees meer

Levenspaden na de DDR

Boeken - 2 juni 2020 - Auteur: Ewout van der Knaap Levenspaden na de DDR
Al sinds dertig jaar kan de boekenkast worden gevuld met literatuur die de DDR verwerkt. Soms gaat het over hoe de ideologie diverse generaties raakt, zoals in de gelauwerde roman ‘In Zeiten des abnehmenden Lichts’ (2011) van Eugen Ruge, een andere keer gaat het over de moeizame hervinding van de eigen identiteit na de Duitse eenwording, zoals in de roman ‘Der Zimmerspringbrunnen’ (1995) van Jens Sparschuh. Met het jubileum van de eenwording voor de boeg verschenen twee romans die het lezen waard zijn.
Lees meer

Economische paleisrevolutie

Columns - 2 juni 2020 - Auteur: Carsten Brzeski Economische paleisrevolutie
Europa wrijft zich de ogen uit. Duitsland maakt een bocht van 180 graden en is plots voorstander van transfers en gemeenschappelijke financiering in de EU. Wat op het eerste gezicht lijkt op een late liefdesverklaring van Angela Merkel aan Europa en een laatste politieke stunt, blijkt op het tweede gezicht het gevolg van een nieuwe lichting economen op de Duitse ministeries.
Lees meer

Corona in Duitsland - 2 juni: Nieuwe uitbraken

Kort nieuws - 2 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Meerdere kleine uitbraken na samenkomsten Verontwaardiging over een protest-rave voor een ziekenhuis in Berlijn Lufthansa accepteert voorwaarden voor staatshulp
Lees meer

Duitsland staat stil bij de moord op CDU-politicus Lübcke

Kort nieuws - 2 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een jaar na de moord op de regionale CDU-politicus Walter Lübcke staat Duitsland stil bij zijn dood. Lübcke werd op 2 juni 2019 bij zijn huis in Kassel (Hessen) doodgeschoten door een rechts-extremist.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger