Artikelen

Merkel wil nog sterker ingrijpen om virus af te remmen

Kort nieuws - 15 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De bondsregering en de deelstaten overleggen aankomende dinsdag al over eventuele extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Kanselier Merkel heeft daarop aangedrongen. Het overleg zou eerst pas op 25 januari plaatsvinden, maar zo lang wil Merkel niet wachten. Ze overweegt nog strengere maatregelen om te voorkomen dat de Britse en Zuid-Afrikaanse mutaties van het coronavirus zich snel verspreiden.
Lees meer

Duitse scholen huiverig voor Teams en Whatsapp

Achtergrond - 14 januari 2021 - Auteur: Lynn Stroo Duitse scholen huiverig voor Teams en Whatsapp
Voor veel scholieren in Duitsland stond de week na de kerstvakantie niet in het teken van aardrijkskunde, rekenen of geschiedenis, maar van technische mankementen. Omdat de meeste scholen tijdens de strikte lockdown de deuren gesloten houden, zijn de leerlingen aangewezen op krakkemikkig digitaal thuisonderwijs.
Lees meer

Duitse economie in 2020 met 5 procent gekrompen

Kort nieuws - 14 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse economie is in 2020 met vijf procent gekrompen, blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse statistiekbureau.
Lees meer

RKI roept werkgevers op tot meer thuiswerken

Kort nieuws - 14 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse Robert Koch Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft donderdagmorgen een dringend beroep op werkgevers gedaan om meer thuiswerken mogelijk te maken.
Lees meer

Gezondheidsminister Spahn verdedigt coronastrategie in Bondsdag

Kort nieuws - 14 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid, Jens Spahn, heeft woensdag in de Bondsdag zijn vaccinatiebeleid en zijn coronastrategie toegelicht en verdedigd.
Lees meer

Zuid-Afrikaanse virusmutatie in Duitsland gevonden

Kort nieuws - 13 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De mutatie van het coronavirus die in Zuid-Afrika zorgt voor een hogere besmettelijkheid, is deze week in Duitsland opgedoken.
Lees meer

Merkel: 'Duitsland staat voor acht tot tien zeer zware weken'

Kort nieuws - 13 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op een interne partijbijeenkomst van de CDU heeft Merkel dinsdag gezegd dat Duitsland acht tot tien zeer zware weken voor de boeg heeft. Ze waarschuwde voor de verspreiding van virusmutaties in Duitsland.
Lees meer

Beieren verplicht FFP2-maskers in winkels en OV

Kort nieuws - 13 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de deelstaat Beieren is het vanaf maandag 18 januari verplicht om in winkels en het openbaar vervoer een FFP2-masker te dragen. Dat heeft de deelstaatregering besloten.
Lees meer

CDU gaat eindelijk nieuwe voorzitter kiezen

Achtergrond - 12 januari 2021 - Auteur: Marja Verburg CDU gaat eindelijk nieuwe voorzitter kiezen
Met de Bondsdagverkiezingen in september in aantocht, is de grote vraag wie, na 16 jaar, Merkel als kanselier gaat opvolgen. In de CDU wordt naarstig naar een geschikte lijsttrekker gezocht. Normaal gesproken is dat de partijvoorzitter. Die wordt zaterdag gekozen. Maar het is nog maar de vraag of de nieuwe CDU-voorzitter de christendemocraten ook gaat leiden in de verkiezingsstrijd.
Lees meer

Duitsland gaat verspreiding Britse variant in kaart brengen

Kort nieuws - 12 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid, Jens Spahn, stelt 200 miljoen euro extra beschikbaar om bij positieve coronatests te onderzoeken of het om de Britse variant gaat. 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger