Artikelen

Nieuwe cijfers: Duitse economie gekrompen

Kort nieuws - 14 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse economie is de afgelopen maanden licht gekrompen. Dat blijkt uit nieuwe, voorlopige cijfers van het Statistisches Bundesamt, het Duitse bureau voor de statistiek.
Lees meer

Verdeeld Duitsland

Achtergrond - 13 augustus 2019 - Auteur: Marja Verburg Verdeeld Duitsland
Vandaag 58 jaar geleden begon de bouw van de Berlijnse Muur, die Oost- en West-Duitsland ruim 28 jaar lang van elkaar scheidde. Inmiddels is de Muur alweer bijna 30 jaar weg, maar de verschillen tussen Oost en West zijn nog altijd groot. Oost-Duitsers voelen zich als tweederangs burgers behandeld en ook de economische inhaalslag verloopt veel trager dan gehoopt.
Lees meer

'Duitse asielinstantie beoordeelt trauma's asielzoekers niet goed'

Kort nieuws - 13 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse artsen en psychotherapeuten zijn kritisch over hoe de Duitse asielinstantie Bamf omgaat met getraumatiseerde vluchtelingen. 
Lees meer

Raad van Europa berispt Bondsdag om omgang met lobbyisten

Kort nieuws - 13 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse parlement moet strengere regels opstellen voor de omgang met lobbyisten. Dat eist de Raad van Europa.
Lees meer

Kritiek op wetsvoorstel minister Scholz voor solidariteitstoeslag

Kort nieuws - 12 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister van Financiën Scholz (SPD) wil dat 96,5 procent van de Duitsers ontlast wordt bij de solidariteitstoeslag. Deze zogenoemde Soli betalen alle Duitsers om de Oost-Duitse economie te steunen. Oppositiepartij FDP dreigt vanwege Scholz' wetsvoorstel naar het Constitutioneel Hof te stappen.
Lees meer

Meerderheid Duitse kiezers tegen samenwerking met AfD

Kort nieuws - 12 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een meerderheid van de Duitse kiezers, 58 procent, vindt dat andere partijen niet met de AfD moeten samenwerken. In West-Duitsland zijn meer kiezers tegen zo'n samenwerking dan in Oost-Duitsland.
Lees meer

Speelkwartier voorbij voor e-step; Berlijn maakt regels

Achtergrond - 9 augustus 2019 - Auteur: Lynn Stroo Speelkwartier voorbij voor e-step; Berlijn maakt regels
Verkeersovertredingen, ongelukken en volgeparkeerde trottoirs; de elektrische step zorgt voor problemen in Berlijn, sinds zijn intrede aan het begin van de zomer. Verhuurbedrijven hebben de steps in grote hoeveelheden over de stad verspreid. Omdat een einde aan de groei van het aantal steps nog lang niet in zicht is, neemt de hoofdstad nu maatregelen.
Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Columns - 9 augustus 2019 - Auteur: Carsten Brzeski Met de ogen wijd dicht
Het Duitse voetbalseizoen trapt dit weekend af. De gangmakers van de Bundesliga laten zich dan zien, voordat volgende week de eerste kwalificatiewedstrijd begint. Dit jaar lijkt het spannender te worden dan de afgelopen zeven jaar, waarin Bayern München telkens weinig verrassend won. Elk jaar is er minstens een team dat begint als de grote belofte, om uiteindelijk na veel teleurstellend spel op de laatste plaats te eindigen. En daarmee afglijdt naar de tweede divisie.
Lees meer

Zorgen over rechtsextremisme op werkvloer

Kort nieuws - 8 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaatveiligheidsdienst in Thüringen waarschuwt voor de systematische wijze waarop rechtsextremisten proberen invloed in bedrijven te krijgen.
Lees meer

AfD hoog in de peilingen voor Oost-Duitse deelstaatverkiezingen

Kort nieuws - 8 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De rechts-populistische partij AfD doet het goed in de peilingen voor de deelstaatverkiezingen in Oost-Duitsland. Op 1 september gaan Saksen en Brandenburg naar de stembus.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger