Artikelen

Duitsland gaat verspreiding Britse variant in kaart brengen

Kort nieuws - 12 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid, Jens Spahn, stelt 200 miljoen euro extra beschikbaar om bij positieve coronatests te onderzoeken of het om de Britse variant gaat. 
Lees meer

Duitsland treedt toe tot alliantie voor natuurbescherming

Kort nieuws - 12 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland treedt toe tot een alliantie van 50 landen, die zich inzet om voor 2030 minstens 30 procent van het land- en wateroppervlak te beschermen. Dat liet kanselier Merkel maandag weten tijdens de gedeeltelijk digitale One Planet Summit, die in Parijs werd gehouden.
Lees meer

Frühstücksei Woche 2: Die Klimaziele von 2020

Frühstücksei - 12 januari 2021 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 2: Die Klimaziele von 2020
Die EU hatte für 2020 Klimaziele  aufgestellt. Auf diese Weise sollte der CO2-Ausstoß verringert werden. Hat Deutschland sein Klimaziel erreicht? Das erfahrt ihr in diesem Frühstücksei!
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 11 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat regelmatig wordt bijgewerkt.
Lees meer

Deelstaten wijken af van lockdown-maatregelen

Achtergrond - 11 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Deelstaten wijken af van lockdown-maatregelen
De deelstaten voeren de strengere coronamaatregelen, die Duitsland vorige week heeft aangekondigd, elk op hun eigen manier uit. Duitsland heeft de lockdown, die half december inging, verlengd tot en met 31 januari en een aantal regels verscherpt. Zo mogen huishoudens vanaf vandaag nog maar een persoon van buiten het eigen huishouden ontvangen. En in zogenoemde corona-hotspots mogen mensen nog maar 15 kilometer buiten hun woonplaats komen. Een overzicht van de coronaregels per deelstaat. 
Lees meer

Extra beveiliging bij Bondsdag

Kort nieuws - 11 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na de bestorming van het parlementsgebouw in Washington vorige week, heeft de politie van Berlijn de beveiliging van het Rijksdaggebouw, waar het Duitse parlement vergadert, versterkt. Dat heeft Bondsdagvoorzitter Schäuble volgens Bild am Sonntag laten weten aan de parlementariërs.
Lees meer

Strengere coronaregels gaan in, deelstaten maken uitzonderingen

Kort nieuws - 11 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vanaf vandaag zijn in Duitsland strengere coronamaatregelen van kracht. Zo mogen huishoudens nog maar een persoon van buiten het eigen huishouden ontvangen en in zogenoemde coronahotspots mogen mensen nog maar 15 kilometer buiten hun woonplaats komen. De deelstaten maken hun eigen uitzonderingen op de regels.
Lees meer

Merkel: 'Vaccinatie-tempo gaat omhoog'

Kort nieuws - 11 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bondskanselier Merkel heeft toegezegd dat er de komende tijd sneller gevaccineerd gaat worden in Duitsland. Dat zei ze in haar eerste video-boodschap van het jaar.
Lees meer

Asielaanvragen in Duitsland met eenderde afgenomen

Kort nieuws - 11 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal asielaanvragen in Duitsland is het afgelopen jaar met meer dan 30 procent afgenomen. In 2020 lag het aantal aanvragen met 76.000 een stuk lager dan een jaar eerder, aldus minister Horst Seehofer van Binnenlandse Zaken.
Lees meer

De aanslag

Columns - 8 januari 2021 - Auteur: Merlijn Schoonenboom De aanslag
‘Een aanslag op de democratie’, zo klonk het van Duitse politici na de bestorming van Trump-aanhangers op het Capitool in Washington. Ze zijn de enige niet die het zo omschrijven, maar: in Duitsland is deze uitdrukking de afgelopen jaren zó vaak gebruikt, dat hij bijna zijn betekenis had verloren.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger