Artikelen

Student schiet op medestudenten in collegezaal Heidelberg

Kort nieuws - 25 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 18-jarige Duitse student heeft in een collegezaal van de universiteit in Heidelberg geschoten op medestudenten. Een 23-jarige vrouw overleed aan haar verwondingen, drie anderen raakten gewond. 
Lees meer

Duitse regels voor Janssen-vaccin lastig voor Nederlanders

Kort nieuws - 24 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft vorige week de regels voor het Janssen-vaccin aangepast. Anders dan in Nederland geldt een tweede prik met een mRNA-vaccin na Janssen in principe niet als booster. Daar is in Duitsland een derde prik voor nodig. Maar de deelstaat Noordrijn-Westfalen maakt daar een uitzondering op. De Duitse regels zijn voor veel Nederlanders onoverzichtelijk. Zie link onderaan dit artikel voor een update
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 24 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste regels en reisregels, dat regelmatig wordt bijgewerkt.
Lees meer

Gezamenlijke coming-out in Duitse katholieke kerk

Kort nieuws - 24 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met een manifest, een website en een documentaire is maandag de campagne #OutInChurch gelanceerd: een gezamenlijke coming-out van 122 medewerkers van de katholieke kerk of kerkelijke instellingen. Ze willen dat de kerk de universele mensenrechten respecteert en lhbti+-werknemers niet langer uitsluit.
Lees meer

Duitsland haalt ambassadepersoneel en familie niet uit Oekraïne

Kort nieuws - 24 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland haalt zijn ambassademedewerkers en hun familieleden voorlopig niet terug uit Oekraïne. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock gezegd. De VS en Groot-Brittannië reduceren hun diplomatieke staf in Kiev wel.
Lees meer

Duitse marinebaas neemt het op voor Poetin en moet vertrekken

Kort nieuws - 24 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Marinecommandant Kay-Achim Schönbach is dit weekeinde opgestapt nadat hij uitspraken had gedaan over Rusland en de Oekraïne die indruisen tegen het Duitse beleid. Hij zei in een paneldiscussie die op youtube te zien is onder meer dat Poetin meer respect verdient en dat Oekraïne de Krim niet zal terugkrijgen.
Lees meer

Friedrich Merz op partijcongres gekozen tot nieuwe CDU-voorzitter

Kort nieuws - 24 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Friedrich Merz is zaterdag op het partijcongres van de CDU gekozen tot nieuwe voorzitter. De rechts-conservatieve politicus kreeg 94,6 prcoent van de stemmen.
Lees meer

Conservatieve Merz moet CDU richting gaan geven

Achtergrond - 21 januari 2022 - Auteur: Marja Verburg Conservatieve Merz moet CDU richting gaan geven
Na twee eerdere mislukte pogingen wordt Friedrich Merz dit weekend gekozen tot de nieuwe voorzitter van de CDU. De rechts-conservatieve politicus krijgt de lastige taak de intern verdeelde partij na 16 jaar regeren richting te geven in de oppositie. Een nieuwe strijd ligt op de loer.
Lees meer

Baerbock en Blinken waarschuwen Rusland

Kort nieuws - 20 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) en haar Amerikaanse collega Antony Blinken hebben Rusland gewaarschuwd af te zien van verdere escalatie van het Oekraïne-conflict.
Lees meer

Misbruikrapport bisdom München zeer belastend voor paus Benedictus XVI

Kort nieuws - 20 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een omvangrijk onderzoek in opdracht van het aartsbisdom München en Freising naar seksueel misbruik in het bisdom toont aan dat de katholieke kerk nog steeds te weinig oog heeft voor de slachtoffers. De vorige paus Benedictus XVI, kardinaal Joseph Ratzinger, wordt ervan beschuldigd niet te hebben ingegrepen en onjuiste verklaringen te hebben afgegeven.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger