Artikelen

Frühstücksei Woche 14: Frühling!

Frühstücksei - 7 april 2021 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 14: Frühling!
Der Frühling steht vor der Tür! Die Blümlein blühen und die Vögel legen ihre Eier. Im Frühling gibt es einige Feiertage wie Ostern und den Tag der Arbeit am 1. Mai. Worauf freut ihr euch am meisten in dieser neuen Jahreszeit?
Lees meer

Saarland uit lockdown met teststrategie

Kort nieuws - 6 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de Duitse deelstaat Saarland mogen vandaag terrassen, culturele instellingen en sportscholen weer open voor bezoekers die een negatieve coronatest van minder dan 24 uur oud kunnen laten zien. Op het experiment is veel kritiek, nu de besmettingscijfers al weken stijgen. 
Lees meer

NRW-premier Laschet wil korte harde 'bruglockdown' in april

Kort nieuws - 6 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Armin Laschet (CDU) van Noordrijn-Westfalen wil een korte harde lockdown in april. Hij noemt dat een Brückenlockdown (bruglockdown), die de tijd moet overbruggen tot meer mensen zijn gevaccineerd.
Lees meer

Online herdenken blijft, denkt Buchenwald

Achtergrond - 6 april 2021 - Auteur: Lynn Stroo Online herdenken blijft, denkt Buchenwald
Voor het tweede jaar op rij is het deze maanden stil in de Duitse bezoekerscentra die in veel voormalige concentratiekampen zijn ingericht. De jaarlijkse bevrijdingsherdenkingen kunnen door de coronapandemie niet doorgaan. In 2020 werd snel een digitaal programma opgetuigd. De Stiftung Gedenkstätten Buchenwald und Mittelbau-Dora geeft daar dit jaar vervolg aan. “Het is belangrijk om de verhalen te blijven herhalen.”
Lees meer

Minister Spahn toch voor versoepelingen voor gevaccineerden

Kort nieuws - 6 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Lange tijd was minister Jens Spahn (CDU) van Gezondheid tegen privileges voor mensen die tegen corona zijn ingeënt. Maar nu steeds meer mensen zijn gevaccineerd, ziet hij mogelijkheden voor versoepelingen. 
Lees meer

Duitse huisartsen beginnen met vaccineren

Kort nieuws - 6 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse vaccinatiecampagne tegen het coronavirus komt vandaag in een nieuwe fase. De huisartsen worden ingeschakeld voor de vaccinaties.
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 4 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat regelmatig wordt bijgewerkt.
Lees meer

Duitsland verklaart Nederland tot hoogrisicogebied: test verplicht

Kort nieuws - 4 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Robert Koch Instituut RKI, het Duitse equivalent van het RIVM, heeft Nederland op de lijst van Hochinzidenzgebiete gezet, gebieden waar veel coronabesmettingen voorkomen. Dat betekent dat reizigers uit Nederland vanaf dinsdag een negatieve test bij zich moeten hebben als ze naar Duitsland reizen. (Geactualiseerd/aangevuld op 8 april 2021)
Lees meer

Rutte en Laschet: Ga met Pasen niet de grens over

Kort nieuws - 2 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Mark Rutte en zijn collega Armin Laschet van Noordrijn-Westfalen roepen mensen in Nederland en Duitsland op in het Paasweekeinde alleen de grens over te gaan als het strikt noodzakelijk is.
Lees meer

Treuhand: ‘Communisme uit bedrijven zweten’

Achtergrond - 1 april 2021 - Auteurs: Lynn Stroo, Marja Verburg Treuhand: ‘Communisme uit bedrijven zweten’
Vandaag precies 30 jaar geleden werd Detlev Rohwedder doodgeschoten. De succesvolle staalmagnaat was het hoofd van de Treuhandanstalt, de West-Duitse organisatie die na de val van de Muur de Oost-Duitse bedrijven moest privatiseren. De moord op Rohwedder was het dieptepunt van een zeer tumultueuze periode kort na de eenwording, toen bleek dat van de failliete DDR-economie niet veel meer viel te redden. Miljoenen mensen raakten werkloos en drie decennia later is de frustratie over de Treuhandanstalt bij veel Oost-Duitsers nog steeds groot.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger