Artikelen

Politie onderzoekt incident Hamburg rondom EK-wedstrijd

Kort nieuws - 17 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het motief van de man die zondag met een hamer en een molotovcocktail dreigde in het centrum van Hamburg is nog onduidelijk. De politie schoot de 39-jarige Duitser vlakbij de Oranje-fanzone van het EK-voetbal in zijn been. 

Lees meer

Duitse opsporingsdiensten melden enorme cocaïnevangst

Kort nieuws - 14 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse opsporingsdiensten hebben vrijdag bekendgemaakt een grote slag te hebben geslagen tegen de internationale drugshandel. Cocaïne met een straatwaarde van meerdere miljarden euro is volgens de diensten onderschept, voornamelijk in de haven van Hamburg.

Lees meer

EK in Duitsland begint met gastland tegen Schotland

Kort nieuws - 14 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met de wedstrijd Duitsland tegen Schotland begint vanavond in München het EK voetbal voor de mannen. Duitsland hoopt op een nieuw zomersprookje, een Sommermärchen, zoals tijdens het WK in 2006.

Lees meer

Verkiezingsuitslag hard gelag voor Duitse regering

Achtergrond - 13 juni 2024 - Auteur: Wiebke Pittlik Verkiezingsuitslag hard gelag voor Duitse regering
In Duitsland is de christendemocratische CDU/CSU veruit de grootste partij geworden bij de Europese verkiezingen, met 30 procent van de stemmen. De rechtsradicale AfD werd groter dan de sociaaldemocratische SPD van kanselier Olaf Scholz.

Lees meer

Duitse keizer Wilhelm II was 'kolonialer' dan gedacht

Achtergrond - 13 juni 2024 - Auteur: Lynn Stroo Duitse keizer Wilhelm II was 'kolonialer' dan gedacht
Nadat de laatste Duitse keizer Wilhelm II Duitsland in 1918 was ontvlucht en zich in Nederland had gevestigd, liet hij zijn bezittingen nareizen. 64 Treinwagons vol, een fractie van wat hij ooit bezat. Hoeveel koloniale objecten zaten daartussen? En wat zeggen die over Duitslands gewelddadige optreden in zijn koloniën, toen Wilhelm II keizer was? Museum Huis Doorn en de Universiteit Utrecht begonnen een onderzoek. Ruim anderhalf jaar later krijgt het beeld vorm: “De keizer was meer geïnteresseerd in kolonialisme dan eerder werd gedacht.”

Lees meer

Europarlement: AfD niet welkom in fractie ID

Kort nieuws - 13 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Alternative für Deutschland (AfD) is niet welkom in de fractie van Identiteit en Democratie (ID). Dat heeft partijleider Alice Weidel donderdag bevestigd. 

Lees meer

Zelensky spreekt in Bondsdag

Kort nieuws - 11 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Oekraïense president Zelensky heeft dinsdag in het Duitse parlement een toespraak gehouden. Hij bedankte Duitsland voor de steun in de oorlog tegen Rusland.

Lees meer

Duitse oud-minister van Milieu Töpfer overleden

Kort nieuws - 11 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse oud-politicus van de CDU Klaus Töpfer is zaterdag op 85-jarige leeftijd overleden. Hij was van 1987 tot 1994 minister van Milieu in de regering van Helmut Kohl. 

Lees meer

Frühstücksei #24: Die Kinder in Gaza

Frühstücksei - 10 juni 2024 Frühstücksei #24: Die Kinder in Gaza
Drei Berliner*innen haben zum „Internationalen Tag des Kindes" am 1. Juni eine friedliche Protestaktion organisiert. An der Gedenkstätte Neue Wache in Berlin wurden leise arabische Namen und Altersangaben vorgelesen. Es waren die Namen von Kindern, die seit dem 7. Oktober in Gaza getötet wurden. Am Mikrofon wechselten sich verschiedene Redner*innen ab. Die Lesung dauerte von Samstagmorgen bis Mitternacht. Am späten Abend standen hunderte Kinderschuhe in Reihen auf dem Boulevard Unter den Linden. Menschen saßen still und andächtig auf der Straße.

Lees meer

Lokale verkiezingen in acht deelstaten: AfD groeit flink

Kort nieuws - 10 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Naast de Europese verkiezingen werden zondag in acht Duitse deelstaten ook lokale verkiezingen gehouden. In Oost-Duitsland haalde de Alternative für Deutschland gemiddeld bijna 30 procent.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger