Artikelen

Frühstücksei Woche 39: Digitalisierung in der Schule

Frühstücksei - 22 september 2020 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 39: Digitalisierung in der Schule
Im Unterricht werden zunehmend digitale Medien eingesetzt. Sie können den Unterricht ergänzen und den Lernerfolg der Schülerinnen und Schüler verbessern. Die plötzlichen Schulschließungen durch die Corona-Krise haben gezeigt, wie wichtig digitale Medien für den Unterricht sind. Während in den Niederlanden fast alle Schulen über digitale Möglichkeiten verfügen, gibt es in Deutschland noch viele Schwächen bei der Digitalisierung von Schulen. Dieses Frühstücksei handelt von Digitalisierung in der Schule.
Lees meer

Seehofer wil geen extern onderzoek naar racisme bij politie

Kort nieuws - 21 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister Horst Seehofer (CSU) van Binnenlandse Zaken wil niets weten van een onderzoek naar racisme binnen de Duitse politie. Dit ondanks een nieuwe reeks aan incidenten. 
Lees meer

Corona-uitbraken in München, Würzburg en Cloppenburg

Kort nieuws - 21 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus neemt in Duitsland gestaag toe. In onder meer München en Würzburg in Beieren en in Cloppenburg (dichtbij de Nederlands-Duitse grens) is het aantal nieuwe besmettingen gestegen boven de grens van 50 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners per zeven dagen, de grens waarop lokale maatregelen moeten worden genomen. Ook in delen van Berlijn is het aantal besmettingen boven deze grens gekomen.
Lees meer

Duizenden demonstreren voor opvang vluchtelingen Moria

Kort nieuws - 21 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In meerdere Duitse steden zijn duizenden mensen zondag de straat op gegaan om te demonstreren tegen het Europees vluchtelingenbeleid.
Lees meer

Liberale FDP wil met nieuwe leiding het tij keren

Kort nieuws - 21 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op het jaarlijkse partijcongres heeft de FDP zaterdag een nieuwe secretaris-generaal gekozen. Volker Wissing neemt het ambt over van Linda Teuteberg richting de verkiezingen van 2021.
Lees meer

Duitsland gaat benzineslurpers zwaarder belasten

Kort nieuws - 18 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Wie vanaf 2021 in Duitsland een auto koopt die veel brandstof verbruikt, betaalt meer wegenbelasting. Gemiddeld gaat het om ongeveer 15 euro meer per jaar. Dat heeft de Bondsdag donderdagavond besloten
Lees meer

30 jaar eenheid: zorgen om 'democratisch tekort'

Achtergrond - 16 september 2020 - Auteur: Marja Verburg 30 jaar eenheid: zorgen om 'democratisch tekort'
Dertig jaar na de Duitse eenwording is er veel bereikt, is de conclusie van het jaarlijkse bericht over de stand van de Duitse eenheid. Maar er zijn zorgen over het democratisch tekort in Oost-Duitsland en de verspreiding van rechts-extremistische ideeën daar.
Lees meer

Duitsland zet Noord- en Zuid-Holland op lijst risicogebieden

Kort nieuws - 16 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse Robert Koch Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft de provincies Noord- en Zuid-Holland toegevoegd aan de lijst met corona-risicogebieden. 
Lees meer

29 agenten in NRW geschorst om extreem-rechtse chats

Kort nieuws - 16 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Noordrijn-Westfalen zijn 29 politieagenten geschorst omdat ze in chatgroepen afbeeldingen van Hitler en van vluchtelingen in gaskamers met elkaar deelden. Het gaat hier niet meer om incidenten, aldus NRW-minister van Binnenlandse Zaken Reul.
Lees meer

Het Ruhrgebied als ‘de andere metropool’

Achtergrond - 16 september 2020 - Auteur: Ingrid Bosman Het Ruhrgebied als ‘de andere metropool’
Er wonen 5,1 miljoen mensen - veel meer dan in Berlijn. Alleen daarom al is het niet gek dat het Ruhrgebied zich graag als metropool presenteert. Het Ruhr Museum in Essen schetst het karakter van de regio in de tentoonstelling ‘De andere metropool’. Over een eeuw Ruhrgebied en het gevecht tussen provincialisme en ambities.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger