Artikelen

Er komt rook vanonder de brandmuur

Columns - 22 september 2023 - Auteur: Inge Jooris Er komt rook vanonder de brandmuur
"Met mij komt er een Brandmauer tegen de AfD," vertelde kandidaat-voorzitter Friedrich Merz in december 2021 aan het weekblad Der Spiegel, aan de vooravond van de voorzittersverkiezingen van de christendemocratische partij CDU. Door het woord ‘Brandmauer’ of ‘brandmuur’ te gebruiken, wilde hij een duidelijke grens trekken. Een brandmuur is stevig, heeft geen deuren, geen ramen, niets komt er doorheen.

Lees meer

Klimaatactiviste krijgt acht maanden celstraf

Kort nieuws - 22 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 41-jarige klimaatactiviste van 'Letzte Generation' is donderdag door de rechtbank in Berlijn veroordeeld tot acht maanden onvoorwaardelijke celstraf. Ze heeft in oktober 2022 drie keer meegedaan aan een wegblokkade van actiegroep 'Letzte Generation'.

Lees meer

Onderzoek: Antidemocratische sentimenten nemen toe

Kort nieuws - 21 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Acht procent van de Duitsers heeft een extreemrechts wereldbeeld. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse 'Mitte-Studie', een onderzoek naar de politieke instelling van Duitse burgers. De instemming met extreemrechtse stellingnames is flink toegenomen. In voorgaande jaren was dit rond 2 tot 3 procent van de ondervraagden, nu dus al 8 procent.

Lees meer

Scholz pleit bij VN voor hervorming Veiligheidsraad

Kort nieuws - 20 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz heeft in een toespraak tijdens de algemene vergadering van de Verenigde Naties gepleit voor een hervorming van de VN-Veiligheidsraad. Ook waarschuwde hij voor "schijnoplossingen" in Oekraïne.

Lees meer

'Nagelsmann nieuwe Duitse bondscoach'

Kort nieuws - 20 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Julian Nagelsmann wordt de nieuwe bondscoach van die Mannschaft. Dat melden Duitse media. Hij moet Hansi Flick opvolgen, die eerder deze maand werd ontslagen. 

Lees meer

China boos over dictator-uitspraak Baerbock

Kort nieuws - 19 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
China heeft harde kritiek geuit op de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) omdat ze de Chinese president Xi Jinping een dictator heeft genoemd. De Chinese regering heeft de Duitse ambassadeur inmiddels op het matje geroepen.

Lees meer

Joodse gebouwen in Erfurt op werelderfgoedlijst

Kort nieuws - 19 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Joodse bouwwerken uit de middeleeuwen in het centrum van de stad Erfurt (Thüringen) zijn zondag opgenomen op de lijst van Unesco werelderfgoed.

Lees meer

Frühstücksei #37: Deutsche Autoindustrie

Frühstücksei - 18 september 2023 - Auteur: Katrin Pannekeet Frühstücksei #37: Deutsche Autoindustrie
Am 5. September eröffnete der deutsche Bundeskanzler Olaf Scholz die weltgrößte Automesse IAA Mobility. Ein Heimspiel für das Autoland Deutschland! Aber warum ist das Auto eigentlich so wichtig für die Deutschen?

Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Columns - 18 september 2023 - Auteur: Carsten Brzeski Duitsland wordt traag en oud
Na alle verliezen die Duitsland de afgelopen tijd moest incasseren bij vele sporten, was het wereldkampioenschap basketbal balsem op de Duitse ziel. Zieke man van Europa, niet stoppende teleurstellende en zelfs beschamende prestaties van de Duitse voetballers en voetbalsters. Voor een moment alles vergeten en juichen voor de Duitse helden. Helaas is het slechts korte feestvreugde. Of het nu om de sport of de economie gaat, de discussie of Duitsland te traag of te zelfgenoegzaam geworden is, gaat gewoon door.

Lees meer

Geweld bij bijeenkomst Eritreeërs in Stuttgart

Kort nieuws - 18 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een bijeenkomst van Eritreeërs in Stuttgart liep zaterdag uit op geweld. Voor- en tegenstanders van het Eritrese regime raakten slaags met elkaar en met de politie. Meer dan 50 mensen raakten gewond. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger