Artikelen

Duitsland verliest eerste EK-wedstrijd

Kort nieuws - 16 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft zijn openingswedstrijd op het EK voetbal 2020 verloren. De ploeg van Joachim Löw ging in München met 1-0 onderuit tegen regerend wereldkampioen Frankrijk.
Lees meer

Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft

Achtergrond - 15 juni 2021 - Auteur: Jesse Oude Egberink Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft
Op 15 juni begint ook voor Duitsland het EK voetbal. De Duitsers zijn terecht gekomen in een loodzware poule, toch zullen ze net als altijd voor niets minder dan de titel gaan. In dit overzicht lees je alles wat je moet weten om goed voorbereid naar de wedstrijden van Die Mannschaft te kijken.
Lees meer

Veiligheidsdienst: Pandemie heeft extreemrechts versterkt

Kort nieuws - 15 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Rechtsextremisme en antisemitisme blijven de grootste bedreiging voor de veiligheid voor Duitsland, volgens de Duitse veiligheidsdienst Verfassungsschutz. Dinsdag presenteerde minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer het jaarrapport van de dienst.
Lees meer

Frühstücksei Woche 24: Die Fußball-Europameisterschaft

Frühstücksei - 15 juni 2021 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 24: Die Fußball-Europameisterschaft
Es ist euch bestimmt nicht entgangen: Die Fußball-Europameisterschaft der Männer (EM) hat angefangen. Die Straßen sind sowohl in den Niederlanden als in Deutschland mit Fahnen und anderer Dekoration geschmückt. Was wisst ihr eigentlich über die EM und die deutsche Mannschaft?
Lees meer

Brengelmann spreekt over Nederlands-Duitse relatie

Achtergrond - 14 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Brengelmann spreekt over Nederlands-Duitse relatie
Dirk Brengelmann neemt deze zomer na vijf jaar afscheid als de Duitse ambassadeur in Nederland. In gesprek met historicus Hanco Jürgens vertelt hij over de Nederlands-Duitse betrekkingen en over zijn ervaringen in Nederland. 
Lees meer

G7-top: Afspraken over vaccins, kritiek op Duitse patentbescherming

Kort nieuws - 14 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tijdens de G7-top in het Britse Cornwall afgelopen weekend zijn de zeven grote industrielanden en de EU het eens geworden over een hardere koers tegen China en het bereiken van klimaatneutraliteit in 2050. Ook hebben de landen miljarden vaccins toegezegd aan ontwikkelingslanden. Kritiek is er op Duitsland, dat wil vasthouden aan de patentbescherming voor de Duitse vaccins.
Lees meer

Verkiezingsprogramma Groenen: Sociale en ecologische hervormingen

Kort nieuws - 14 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Groenen hebben tijdens een online-partijcongres Annalena Baerbock met 98,5 procent van de stemmen gekozen als kanselierskandidaat. Het partijprogramma kreeg al evenveel steun.
Lees meer

Duits digitaal vaccinatiebewijs van start

Kort nieuws - 14 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Deze maandag kunnen de eerste Duitsers hun corona-vaccinatie bij hun arts of hun apotheek laten invoeren in een app, waardoor ze gemakkelijk kunnen aantonen dat ze reeds zijn gevaccineerd.
Lees meer

Moeilijke start voor partijcongres Groenen

Kort nieuws - 11 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De vliegende campagnestart van de Groenen - de partij had vleugels na de keuze voor lijsttrekker Annalena Baerbock - is abrupt voorbij. Duitse media berichten vooral over de slechte peilingen en de fouten van Baerbock. Dit weekend houdt Bündnis 90/Die Grünen een digitaal partijcongres. 
Lees meer

Duitsland gaat EU-landbouwgeld 'groener' verdelen

Kort nieuws - 11 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Bondsdag heeft ingestemd met een andere verdeling van de landbouwsubsidies die Duitse boeren van de Europese Unie krijgen. De aanpassingen moeten zorgen dat boeren die milieu- en diervriendelijker werken, vanaf 2023 meer geld krijgen. 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger