Artikelen

Ach so

Columns - 17 april 2019 - Auteur: Iduna Paalman Ach so
Het Duitse 'ach so' zou zo veel meer gebruikt moeten worden. Oók in Nederland, vindt docente Duits en columniste Iduna Paalman.
Lees meer

Frühstücksei XXL Woche 16: Das Osterei

Frühstücksei - 16 april 2019 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei XXL Woche 16: Das Osterei
Ostern steht wieder vor der Tür. Nicht alle wissen, wieso Ostern gefeiert wird. Wie viel wisst ihr eigentlich? Testet eure Oster-Kenntnisse mit diesem speziellen XXL-Frühstücksei!
Lees meer

Rechter: Merkel hoeft kritiek op Böhmermann niet terug te nemen

Kort nieuws - 16 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel hoeft haar kritiek op het gedicht van komiek Jan Böhmermann over de Turkse president Erdogan niet terug te nemen. Dat heeft een rechtbank in Berlijn vanmiddag bepaald. 
Lees meer

Constitutioneel Hof buigt zich over Duitse euthanasiewetgeving

Kort nieuws - 16 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na maandenlange intensieve debatten besloot de Bondsdag in 2015 'georganiseerde, op herhaling gerichte' hulp bij zelfdoding te verbieden. Artsen en ernstig zieke patiënten hebben daartegen geklaagd. Nu buigt het Constitutioneel Hof zich over de Duitse euthanasiewetgeving.
Lees meer

Duitsland trekt flink meer arbeidsmigranten aan van buiten EU

Kort nieuws - 16 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland is het aantal arbeidsmigranten van buiten de EU in 2018 sterk toegenomen, heeft het Statistische Bundesamt, het Duitse statistiekbureau, maandag bekendgemaakt.
Lees meer

Rechter: Duitsers met verstandelijke beperking mogen stemmen

Kort nieuws - 16 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Mensen in Duitsland met een verstandelijke beperking mogen in mei meedoen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat heeft het Constitutioneel Hof maandag bepaald.
Lees meer

Chronologie affaire-Böhmermann

Achtergrond - 16 april 2019 - Auteur: Marja Verburg Chronologie affaire-Böhmermann
De uitzending van komiek Jan Böhmermann uit maart 2016, waarin hij de Turkse president Erdogan beledigde, groeide uit tot een internationale affaire. Böhmermann werd niet vervolgd voor het beledigen van een buitenlands staatshoofd, maar de rechter heeft wel delen van zijn gedicht verboden. Een chronologisch overzicht.
Lees meer

Videocolumn: Leugens lezen

Boeken - 15 april 2019 - Auteur: Britta Böhler Videocolumn: Leugens lezen
Britta Böhler ruilde de Nederlandse advocatuur in voor een leven als schrijfster in Duitsland. In haar videocolumn praat ze ons bij over de Duitse literatuur. Dit keer maakt ze een uitstapje naar non-fictie en tipt een essay waarin Bettina Stangneth het fenomeen liegen ontleedt.
Lees meer

Duitsland stemt in met auteursrecht EU maar wil uploadfilters vermijden

Kort nieuws - 15 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De bondsregering heeft vandaag ingestemd met de hervorming van het Europees auteursrecht. Daartegen was in Duitsland de afgelopen maanden veel protest. Duitsland heeft vandaag bij de stemming aangegeven dat het zelf het gebruik van de omstreden uploadfilters wil vermijden.
Lees meer

Duitse justitie klaagt ex-topman Volkswagen aan wegens bedrog

Kort nieuws - 15 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse openbaar ministerie in Braunschweig heeft ex-topman Martin Winterkorn en vier andere Volkswagen-managers aangeklaagd wegens onder meer zware oplichting. 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger