Artikelen

Duitse formatie lijkt al begonnen tijdens slotdebat

Kort nieuws - 24 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse kiezers konden donderdagavond nog eens alle partijen vergelijken tijdens het slotdebat met zeven partijen op de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF.
Lees meer

Verkiezingsthema: Woonbeleid

Achtergrond - 23 september 2021 - Auteur: Jesse Oude Egberink Verkiezingsthema: Woonbeleid
Net als Nederland heeft ook Duitsland te maken met een toenemende krapte op de woningmarkt. Het vinden van een passende woning wordt met name in grote steden als Berlijn en München steeds lastiger. En doordat zowel koop- als huurprijzen de lucht inschieten, wordt wonen een steeds grotere kostenpost.
Lees meer

De Nederlandse en Duitse woningmarkt in vergelijking

Achtergrond - 23 september 2021 - Auteur: Vera Vrijmoeth De Nederlandse en Duitse woningmarkt in vergelijking
Vera Vrijmoeth heeft als onderzoeker in opleiding vergelijkend onderzoek gedaan naar de woningmarkt in Nederland en Duitsland. Voor Duitslandweb analyseert ze de fundamentele verschillen. In Nederland hebben veel meer mensen een koopwoning bijvoorbeeld, terwijl in Duitsland huren gangbaarder is.
Lees meer

Herero en Nama accepteren akkoord volkerenmoord niet

Kort nieuws - 23 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De vertegenwoordigers van de volken Herero en Nama in Namibië willen opnieuw onderhandelen over het akkoord tussen de Namibische en de Duitse regering over voor de volkerenmoord op beide stammen tussen 1904 en 1908. Donderdag stemt het parlement in Windhoek over het akkoord.
Lees meer

Uren luisterplezier met podcasts over Duitsland

Achtergrond - 23 september 2021 - Auteur: Jesse Oude Egberink Uren luisterplezier met podcasts over Duitsland
Om deze zomer meer over Duitsland te weten te komen tipt Duitslandweb-redacteur Jesse Oude Egberink weer enkele podcasts. In zowel Nederlandse, Duitse als Engelse producties word je bijgepraat over de vertrekkende Merkel en de Duitse actualiteit, cultuur en geschiedenis. Aangevuld op 23 september 2021.
Lees meer

Duitse vaccinweigeraars in quarantaine krijgen geen loondoorbetaling meer

Kort nieuws - 23 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ongevaccineerde werknemers krijgen vanaf uiterlijk 1 november geen loon meer doorbetaald als ze vanwege een corona-infectie in quarantaine moeten. Dat hebben de Duitse bondsregering en deelstaten besloten.
Lees meer

Tijdlijn Angela Merkel

Achtergrond - 22 september 2021 - Auteurs: Marja Verburg, Jesse Oude Egberink Tijdlijn Angela Merkel
Op zondag 26 september vinden de Bondsdagverkiezingen plaats. Daarna zwaait jaar Duitslands eerste vrouwelijke en eerste Oost-Duitse kanselier na 16 jaar af. Bekijk in onze interactieve tijdlijn de belangrijkste gebeurtenissen in het leven en de politieke loopbaan van bondskanselier Angela Merkel.
Lees meer

De dorpskanselier

Columns - 22 september 2021 - Auteur: Merlijn Schoonenboom De dorpskanselier
Is hij het echt? Jazeker, ik herken Olaf Scholz uit de verte al. De favoriet voor de opvolging van Angela Merkel staat zomaar bij ons op het dorpsplein, tussen de pizzeria en de ijswinkel. Zijn gezicht is in de Duitse media zo vaak als ‘saai’ omschreven, dat ik haast verbaasd ben hoe herkenbaar hij zich er in de menigte mee weet te maken.
Lees meer

Verkiezingsthema: Buitenlandse politiek

Achtergrond - 22 september 2021 - Auteur: Marja Verburg Verkiezingsthema: Buitenlandse politiek
Duitsland heeft onder kanselier Merkel een steeds prominentere rol in de internationale politiek gekregen. Dat begon met de eurocrisis, vervolgens werd ze de spil in de onderhandelingen met Rusland in de Oekraïnecrisis en drukte haar stempel op het Europese vluchtelingenbeleid en de omgang van de EU met China. Nu ze vertrekt, moet haar opvolger opereren in internationale verhoudingen die alleen maar moeilijker zijn geworden.
Lees meer

Dag van de Duitse taal 2021 draait om uitwisseling

Achtergrond - 22 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Dag van de Duitse taal 2021 draait om uitwisseling
Deze woensdag is het Dag van de Duitse taal, een dag om aandacht te vragen voor het belang van de kennis van de Duitse taal en voor veel scholen een dag met extra feestelijke lessen Duits. De Actiegroep Duits, die de dag organiseert, heeft als thema voor Austausch, uitwisseling, gekozen.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger