Artikelen

Merkel toont begrip voor boeren op Landbouwtop

Kort nieuws - 3 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel heeft maandag op een speciale Landbouwtop begrip getoond voor de positie van boeren in Duitsland. Die protesteren al langer tegen het Agrarpaket, nieuwe milieumaatregelen van de regering. 
Lees meer

SPD: Nieuwe voorzitters verscherpen links profiel

Achtergrond - 2 december 2019 - Auteur: Marja Verburg SPD: Nieuwe voorzitters verscherpen links profiel
De SPD-leden hebben Saskia Esken en Norbert Walter-Borjans tot nieuwe voorzitters gekozen. Zij zijn kritisch over de grote coalitie van CDU/CSU en SPD. De vraag is of het duo aanstuurt op het einde van het kabinet Merkel-IV. Dat wordt een van de belangrijkste onderwerpen van het SPD-partijcongres komend weekend.
Lees meer

AfD'er Gauland opgevolgd door 'nieuwkomer' Chrupalla

Kort nieuws - 2 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Alexander Gauland is zaterdag op het partijcongres in Braunschweig teruggetreden als AfD-partijvoorzitter. Tino Chrupalla (44) is gekozen als zijn opvolger, geheel naar de wens van Gauland. 
Lees meer

SPD kiest nieuwe voorzitters: onzekerheid over grote coalitie

Kort nieuws - 2 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De SPD-leden hebben Saskia Esken en Norbert Walter-Borjans tot nieuwe voorzitters gekozen. Zij zijn kritisch over de grote coalitie van CDU/CSU en SPD. De vraag is of het duo aanstuurt op het einde van kabinet Merkel-IV. Dat wordt een van de belangrijkste onderwerpen van het SPD-partijcongres komend weekend. 
Lees meer

Klimaatacties in 500 Duitse steden

Kort nieuws - 29 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Fridays for Future beweging voert vrijdag in ongeveer 500 Duitse plaatsen actie. In Berlijn worden 50.000 mensen verwacht.
Lees meer

Duits woord van het jaar 2019: 'Respektrente'

Kort nieuws - 29 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het woord Respektrente is uitgeroepen tot Woord van het Jaar 2019 in Duitsland. De term werd geïntroduceerd door SPD-minister Hubertus Heil, die een basispensioen wil invoeren voor mensen die meer dan 35 jaar sociale lasten hebben afgedragen en toch te weinig pensioen hebben om van te leven.
Lees meer

AfD kiest komend weekend een nieuwe partijvoorzitter

Kort nieuws - 28 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse partij AfD kiest op het partijcongres aankomend weekend in Braunschweig een nieuwe voorzitter. Duitse media speculeren dat de huidige voorzitter, Alexander Gauland, zich niet meer beschikbaar stelt. 
Lees meer

Merkel: 'We moeten termijn afmaken, ik blijf aan boord'

Kort nieuws - 28 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Angela Merkel (CDU) heeft gisteren aan het einde van haar toespraak tijdens de begrotingsdebatten in de Bondsdag een duidelijke boodschap verkondigd. Ze zei tegen de SPD dat ze vindt dat deze coalitie de termijn moet afmaken en dat ze ook zelf tot het einde van de rit blijft. "Ich bin dabei", aldus Merkel.
Lees meer

Duitsland gaat meer aan Navo betalen

Kort nieuws - 28 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland gaat vanaf 2021 net zoveel aan de gemeenschappelijke kosten van de Navo betalen als de VS. De Duitsers blijven echter onder de 2-procentsnorm, die voor defensie-uitgaven van Navo-landen geldt.
Lees meer

OESO: Duitse pensioenen onder de maat

Kort nieuws - 27 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse pensioensysteem is beneden de maat, constateert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een vergelijkende studie.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger