Artikelen

Nederland wordt weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Kort nieuws - 23 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nederland geldt vanaf dinsdag weer als hoogrisicogebied (Hochinzidenzgebiet) voor Duitsland. Dat heeft het Robert Koch Institut vrijdagmiddag bekendgemaakt.
Lees meer

Duitsland en VS bereiken akkoord over gaspijplijn Nordstream 2

Kort nieuws - 22 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en de Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt over de omstreden gaspijpleiding Nordstream 2. Die kan worden afgebouwd zonder dat sancties uit de VS dreigen. Ook willen beide landen Oekraïne financieel steunen. Nordstream 2 moet, net als de al bestaande Nordstream 1-pijpleiding, Russisch gas via de Oostzee naar West-Europa brengen. Dat is nadelig voor Oekraïne, dat veel gas uit Rusland naar Europa doorvoert.
Lees meer

Overstromingen: Meer sirenes, meer klimaatbeleid

Achtergrond - 21 juli 2021 - Auteur: Wiebke Pittlik Overstromingen: Meer sirenes, meer klimaatbeleid
Na de overstromingen in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts vragen velen zich af hoe het kon gebeuren dat in dit idyllische landschap zoveel mensen om het leven kwamen door het noodweer. Waren de dorpen en steden niet voorbereid? Heeft het waarschuwingssysteem wel gefunctioneerd? Met een schok realiseren Duitsers zich dat klimaatverandering ook in hun leven rampspoed kan brengen. De ramp gaat ook de verkiezingen beïnvloeden.
Lees meer

Bondsregering trekt miljoenen uit voor directe noodhulp na overstromingen

Kort nieuws - 21 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft miljoenen toegezegd voor directe noodhulp na de overstromingen van vorige week. De reddingsdiensten in Noordrijn-Westfalen (NRW) en Rijnland-Palts (RP) verwachten niet dat er nog overlevenden zullen worden gevonden.
Lees meer

Bondsdagverkiezingen 2021: de lijsttrekkers

Achtergrond - 21 juli 2021 - Auteur: Marja Verburg Bondsdagverkiezingen 2021: de lijsttrekkers
Duitsland kende tot nu toe alleen kanseliers van de CDU en de SPD. Als grootste partijen leverden zij altijd de regeringsleider. De CDU/CSU- en SPD-lijsttrekkers (Spitzenkandidaten) zijn daarom ook altijd Kanzlerkandidat. Dit keer is er een derde gegadigde: ook de Groenen hebben een Kanzlerkandidatin benoemd.
Lees meer

Georg-Büchner-Preis 2021 naar Oostenrijker Clemens J. Setz

Kort nieuws - 21 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Georg-Büchner-Preis geldt als meest prestigieuze literatuurprijs van Duitsland en wordt jaarlijks uitgereikt door de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung. Dit jaar gaat de prijs naar de Oostenrijkse schrijver Clemens J. Setz.
Lees meer

Deelstaat Nedersaksen wil corona-controles aan Nederlandse grens

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Stephan Weil (SPD) van de deelstaat Nedersaksen roept de bondsregering op om coronatests te verplichten voor iedereen die de grens met Duitsland over komt en te zorgen voor meer controles op autoverkeer. Hij doelt in het bijzonder op reizigers uit Nederland, die in zijn deelstaat tot een stijging van het aantal coronabesmettingen lijken te zorgen.
Lees meer

Angst voor corona-uitbraken na overstromingen

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaatregeringen van Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts vrezen corona-uitbraken in de overstroomde regio's. Kanselier Merkel bezoekt vandaag het zwaar getroffen Bad Münstereifel.
Lees meer

Humboldt Forum in Berlijn opent voor publiek

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bijna twee jaar later dan gepland kan het publiek vanaf dinsdag het nieuwe cultuur- en museumcentrum Humboldt Forum in Berlijn bezoeken. Het is onderdeel van het herbouwde stadsslot op Unter den Linden, in het hart van de stad. 
Lees meer

Overstromingen Duitsland hebben meer dan 160 levens gekost

Kort nieuws - 19 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het dodental van de overstromingen in Duitsland is maandag verder opgelopen. Meer dan 160 mensen zijn om het leven gekomen door de watermassa's die alles op hun weg meesleurden. Zondag bezocht kanselier Angela Merkel de getroffen stadjes in de Eifel. "Surreële, spookachtige beelden", zei Merkel.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger