Artikelen

Lufthansa schrapt woensdag vrijwel alle Duitse vluchten

Kort nieuws - 26 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Lufthansa schrapt woensdag bijna alle vluchten op de belangrijke overstapluchthavens Frankfurt am Main en München. De maatregel komt als reactie op de oproep van vakbond Verdi aan het grondpersoneel om het werk woensdag neer te leggen. Ook vandaag worden vluchten geschrapt.

Lees meer

Bosbranden in Brandenburg en Saksen

Kort nieuws - 26 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Brandenburg en Saksen zijn meerdere bosbranden uitgebroken. Honderden mensen zijn geëvacueerd en meerdere brandweerlieden zijn gewond geraakt. De Oost-Duitse deelstaten hebben deze zomer te kampen met extreme droogte.

Lees meer

Rusland perkt gastoevoer via Nord Stream 1 verder in

Kort nieuws - 25 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Rusland levert vanaf woensdag nog maar 20 procent van de hoeveelheid gas die normaal door pijpleiding Nord Stream 1 stroomt, meldt het Russische gasconcern Gazprom. In juni was de toevoer al teruggebracht tot 40 procent.

Lees meer

FDP en Groenen voor directe tankleveranties aan Oekraïne

Kort nieuws - 25 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Binnen de regeringspartijen FDP en Groenen gaan stemmen op om Duitse tanks direct aan Oekraïne te leveren. Tot nu toe was het idee dat Duitsland tanks ter vervanging levert aan Oost-Europese landen die oud Sovjet-materieel naar Oekraïne hebben gestuurd. Maar deze zogenoemde Ringtausch functioneert niet goed.

Lees meer

Duitse ministers Faeser en Heil bezoeken Oekraïne

Kort nieuws - 25 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse ministers van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser en van Sociale Zaken Hubertus Heil (beiden SPD) bezoeken vandaag Oekraïne. Ze spreken met Oekraïense regeringsvertegenwoordigers over wederopbouw.

Lees meer

Vakbond roept personeel Lufthansa op te staken

Kort nieuws - 25 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Lufthansa-passagiers moeten woensdag rekening houden met vertragingen en vluchten die uitvallen. Vakbond Verdi heeft het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij - rond de 20.000 medewerkers - opgeroepen het werk die dag neer te leggen.

Lees meer

Duitse overheid neemt belang van 30 procent in Uniper

Kort nieuws - 22 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De bondsregering neemt een belang van 30 procent in de Duitse gasleverancier Uniper. Dat maakte kanselier Scholz vanmiddag tijdens een persconferentie bekend, waarvoor hij zijn vakantie onderbrak.

Lees meer

Duitsers blijven sancties tegen Rusland steunen

Kort nieuws - 22 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een meerderheid van de Duitsers, 58 procent, blijft de sancties tegen Rusland steunen, ondanks de negatieve effecten ervan op Duitsland. Dat blijkt uit de peiling Deutschlandtrend van de ARD. Van de ondervraagden is 33 procent tegen de sancties.

Lees meer

Duitse vrouwen door naar halve finale EK voetbal

Kort nieuws - 21 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft in de kwartfinale van het EK voetbal voor vrouwen in Engeland met 2-0 gewonnen van Oostenrijk en is daarmee door naar de halve finale.

Lees meer

Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer

Achtergrond - 21 juli 2022 - Auteur: Marja Verburg Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer
Er stroomt weer gas door pijpleiding Nord Stream 1. De afgelopen anderhalve week was de pijplijn dicht voor onderhoud en de vrees was dat Rusland de gaskraan niet weer zou openen. Al sinds juni levert Rusland nog maar 40 procent van de normale hoeveelheid. Vanwege de Duitse afhankelijkheid van Russisch gas heeft Rusland met zijn gastoevoer een stevige troef in handen. Duitsland houdt voor de komende maanden rekening met verschillende scenario's. Geactualiseerd op 21 juli 2022

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger