Artikelen

Stasi-dossiers moeten voortaan door Bundesarchiv worden beheerd

Kort nieuws - 14 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De dossiers van de Oost-Duitse geheime dienst de Stasi moeten worden ondergebracht in het Bundesarchiv. Daarmee wordt de BStU, de organisatie die de Stasi-archieven tot nu toe heeft beheerd, onderdeel van dit nationale Duitse archief.
Lees meer

Justitie onderzoekt golf van dreigmails aan prominenten

Kort nieuws - 14 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Justitie in Duitsland onderzoekt wie - of welke groepering - verantwoordelijk is voor meer dan honderd dreigmails die in de laatste maanden zijn verstuurd aan politici, advocaten en prominenten. Ook zangeres Helene Fischer werd bedreigd volgens de Süddeutsche Zeitung.
Lees meer

EU neemt twijfels over fijnstofnormen niet over

Kort nieuws - 13 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse verkeersminister Scheuer heeft bakzeil gehaald bij de Europese Commissie. Hij stelde de normen voor luchtkwaliteit ter discussie, nadat longartsen in een open brief hadden gezegd dat de Europese normen willekeurig zijn.
Lees meer

Frühstücksei Woche 11: Sorgen um das Klima

Frühstücksei - 13 maart 2019 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 11: Sorgen um das Klima
Greta Thunberg aus Schweden ist 16 Jahren alt. Dank ihr gehen viele Menschen für das Klima auf die Straße. In verschiedenen Ländern gibt es Schülerproteste für Klimaschutz, auch in den Niederlanden. Am Sonntag, den 10. März, nahmen in Amsterdam zehntausende Menschen an der Klima-Demo teil. Auch in Deutschland gab es solche Proteste, z.B. in Stuttgart.
Lees meer

Cultuurministers beslissen over omgang met koloniale roofkunst

Kort nieuws - 13 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Honderd jaar na het einde van het Duitse kolonialisme heeft de Duitse regering zich voorgenomen de koloniale erfenis te onderzoeken en het onrecht te erkennen. Dat is vastgelegd in het regeerakkoord. Vandaag komen de ministers van Cultuur van de deelstaten en de Bond samen om richtlijnen op te stellen voor de omgang met uit de koloniën meegenomen voorwerpen en menselijke beenderen die zich nu nog in Duitse musea bevinden.
Lees meer

Volkswagen wil circa 7000 banen schrappen

Kort nieuws - 13 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Volkswagen wil 5000 tot 7000 banen schrappen om meer middelen vrij te kunnen maken voor elektromobiliteit.
Lees meer

Merkel wijst kritiek VS op samenwerking met Huawei af

Kort nieuws - 13 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel wijst Amerikaanse kritiek op de samenwerking met het Chinese Huawei bij de aanleg van 5G-netwerken in Duitsland af. De Amerikaanse ambassadeur Grenell dreigde maandag dat de VS niet meer met de Duitse geheime dienst kan samenwerken als Duitsland met Huawei in zee gaat.
Lees meer

Merkels moeizame kabinet doorstaat eerste jaar

Achtergrond - 12 maart 2019 - Auteur: Marja Verburg Merkels moeizame kabinet doorstaat eerste jaar
De vierde regering van Merkel is vandaag een jaar aan het werk. Een jaar dat werd gedomineerd door interne ruzies, het aangekondigde afscheid van Merkel, haar mogelijke opvolging door Annegret Kramp-Karrenbauer en de vraag of het kabinet er dit najaar nog zal zitten.
Lees meer

Digitalisering op Duitse platteland staat er slecht voor

Kort nieuws - 12 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Wie weleens door Duitsland reist heeft het allang gemerkt: met de digitale infrastructuur is het droevig gesteld. Het mobiele netwerk vertoont grote gaten, Wifi is vrijwel nergens toegankelijk voor gastgebruikers en zelfs digitaal betalen is lang niet overal vanzelfsprekend. De tweede Digitaliseringsindex van het Fraunhofer Institut vergelijkt de situatie in de verschillende deelstaten.
Lees meer

Drie jaar na nieuwjaarsnacht Keulen: nauwelijks veroordelingen

Kort nieuws - 11 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De massale aanrandingen en berovingen tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen zorgden in 2016 voor veel ophef en onrust. Nu blijkt dat voor de seksdelicten slechts drie daders konden worden veroordeeld.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger