Artikelen

Grootschalige invalsactie in Duitsland bij terreurverdachten

Kort nieuws - 6 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In meerdere steden in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en in Bremen worden sinds vanochtend woningen doorzocht op verdenking van terrorismefinanciering. Elf verdachten zijn inmiddels opgepakt.
Lees meer

Olaf Scholz weet het zeker: hij wordt kanselier

Achtergrond - 5 oktober 2021 - Auteur: Jesse Oude Egberink Olaf Scholz weet het zeker: hij wordt kanselier
SPD-leider Olaf Scholz maakt een goede kans Angela Merkel op te volgen als kanselier van Duitsland. Zijn naam dook de afgelopen jaren op in verschillende financiële schandalen, maar dat deed geen afbreuk aan zijn imago van betrouwbaar en ervaren bestuurder.
Lees meer

Corona in Duitsland: Nedersaksen gaat op scholen vaccineren

Kort nieuws - 5 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse deelstaat Nedersaksen gaat na de herfstvakantie met mobiele vaccinatieteams op bezoek bij middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Zo hoopt de deelstaat de vaccinatiegraad onder jongeren te verhogen. De vaccinatiegraad is volgens experts in Duitsland nog niet hoog genoeg om de maatregelen los te kunnen laten.
Lees meer

Nobelprijs Natuurkunde naar Duitser Klaus Hasselmann

Kort nieuws - 5 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nobelprijs voor Natuurkunde gaat naar de Duitser Klaus Hasselmann, de Amerikaan Syukuro Manabe en de Italiaan Giorgio Parisi voor hun bijdragen aan klimaatonderzoek. Dat heeft het Zweedse Nobelprijscomité dinsdag bekend gemaakt.
Lees meer

Frühstücksei Woche 40: Mobbing

Frühstücksei - 5 oktober 2021 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 40: Mobbing
Vom 27. September bis zum 1. Oktober 2021 wird die Woche gegen Mobbing veranstaltet. Leider sind Initiativen wie diese sehr notwendig: Mobbing ist Realität. Es passiert täglich und hat viele Opfer.
Lees meer

Formatie Duitsland: CDU en Groenen in gesprek; FDP stelt voorwaarden

Kort nieuws - 5 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De CDU/CSU en de Groenen voeren vandaag hun eerste gesprekken in het Duitse formatieproces. De liberale FDP, samen met de Groenen de spil in de komende coalitieonderhandelingen, stelt na de eerste overleggen voorwaarden voor de vorming van een regering. 
Lees meer

Bondspresident Steinmeier in Oekraïne voor herdenking Babi Jar

Kort nieuws - 5 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bondspresident Frank-Walter Steinmeier reist dinsdag af naar Oekraïne, waar hij een dag later in Kiev deelneemt aan de herdenkingsdienst van het bloedbad van Babi Jar, 80 jaar geleden.
Lees meer

Podcast Achtung! Bondsdagverkiezingen

Achtergrond - 4 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Podcast Achtung! Bondsdagverkiezingen
De Duitse verkiezingen waren spannend als zelden tevoren. Wat zegt de uitslag over de stand van het land? Willen Duitsers vooral verandering of juist niet? Daarover praat podcastmaker Maarten Westerveen met Duitslandweb-redacteuren Marja Verburg en Wiebke Pittlik. Te gast in de uitzending is Hanco Jürgens, wetenschappelijk medewerker aan het Duitsland Instituut Amsterdam. Hij volgde de verkiezingscampagnes op de voet en vertelt wat hem is opgevallen.
Lees meer

Duitse regering wil opheldering over verkiezingschaos Berlijn

Kort nieuws - 4 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De kritiek op de verkiezingschaos in Berlijn van vorige week zondag houdt aan. In de hoofdstad ging veel mis tijdens het stemmen: stembiljetten ontbraken of er werden verkeerde biljetten uitgegeven. Er ontstonden daardoor lange rijen en in sommige gevallen brachten kiezers hun stem pas ver na de officiële sluitingstijd van de stembureau's uit.
Lees meer

Merkel opvallend persoonlijk bij viering Dag van de Duitse eenheid

Kort nieuws - 4 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel heeft in een opvallend persoonlijke toespraak op de Dag van de Duitse eenheid mensen in Duitsland opgeroepen de democratie te verdedigen. Duitsland viert elk jaar op 3 oktober de Wiedervereinigung van 1990.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger