Artikelen

Aantal Duitse coronabesmettingen daalt gestaag

Kort nieuws - 16 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Robert Koch-Institut, het Duitse RIVM, meldt 3856 nieuwe coronabesmettingen en 528 doden in de afgelopen 24 uur. Daarmee zet de daling van het aantal besmettingen gestaag door.
Lees meer

De nazi-spion van Ulla Lenze is schurk noch held

Boeken - 15 februari 2021 - Auteur: Karolien Berkvens De nazi-spion van Ulla Lenze is schurk noch held
De Duitse auteur Ulla Lenze schreef een roman over haar oudoom Josef Klein, die spion was voor de nazi’s in New York in de jaren dertig. Het is haar vijfde boek en geldt als haar internationale doorbraak. Deze week verschijnt 'De drie levens van Josef Klein' bij Meridiaan Uitgevers in een vertaling van Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen. 
Lees meer

Frühstücksei Woche 7: Eis und Schnee

Frühstücksei - 15 februari 2021 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 7: Eis und Schnee
In den Niederlanden gab es letzte Woche Eis und Schnee. Alle Schüler*innen saßen unruhig im Unterricht, wartend auf die Möglichkeit endlich wieder Schlittschuhlaufen zu können. Seid ihr letzte Woche auch Schlittschuh gelaufen? Oder habt ihr einen Schneemann gebaut oder Schneebälle geworfen?
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 15 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat regelmatig wordt bijgewerkt.
Lees meer

Duitsland verwacht vanaf maart corona-zelftests in te zetten

Kort nieuws - 15 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering denkt dat vanaf maart corona-zelftests zullen worden toegelaten voor particulier gebruik. De tests hebben eigenlijk een CE-keurmerk nodig, maar in dringende gevallen kan ook het Bundesamt für Arzneimittel und Medizinprodukte (BfArM) een noodtoelating afgeven. Dertig producenten hebben zo'n noodtoelating aangevraagd en de BfArM denkt de toelatingen in maart te kunnen afgeven. 
Lees meer

Kritiek op vertraagde uitbetaling Duitse coronahulp neemt toe

Kort nieuws - 15 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De kritiek op de vertraagde coronahulp voor bedrijven in Duitsland neemt toe. Een aantal deelstaat-minister-presidenten wil dat de bondsregering snel over de brug komt met de financiële steun voor getroffen ondernemers.
Lees meer

Files door strengere controles aan grens met Tsjechië en Oostenrijk

Kort nieuws - 15 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Aan de Duitse grens met Tsjechië en Oostenrijk staan maandagochtend lange files. Duitsland voerde zondag strengere toegangsregels in, uit angst voor de meer besmettelijke varianten van het coronavirus die in die landen rondgaan.
Lees meer

Duitse coronabesmettingen nemen flink af

Kort nieuws - 12 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De strenge contactbeperkingen in Duitsland werpen vruchten af. Het aantal nieuwe besmettingen loopt steeds verder terug. Toch zijn versoepelingen niet mogelijk door de virusvarianten, liet minister van Gezondheid Spahn vrijdag weten.
Lees meer

'Duitsland verbiedt inreizen vanuit Tirol en Tsjechië'

Kort nieuws - 12 februari 2021
De Duitse regering wil reizigers vanuit Tsjechië en de Oostenrijkse regio Tirol vanaf zondag niet meer toelaten. Minister Seehofer zou tegen de Süddeutsche Zeitung hebben gezegd dat deze maatregel al binnen de regering is afgestemd. In Tirol en in Tsjechië zijn veel besmettingen met virusmutaties.
Lees meer

De muis

Columns - 11 februari 2021 - Auteur: Merlijn Schoonenboom De muis
De Duitse publieke omroep heeft het niet makkelijk: ze had al de neiging tot zwaarmoedigheid bij haar journalistieke aanpak, en nu heeft zelfs Merkel laten vallen dat de komende maanden corona-technisch moeizaam zullen blijven. Dus is de sombere verwarring nu allesoverheersend? Nee, er is nog één baken van onverschrokken optimisme.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger