Duitslandweb logo Duitslandweb

Le Corbusier-huizen in Stuttgart op werelderfgoedlijst

Kort nieuws - 18 juli 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Twee huizen van architect Le Corbusier in Stuttgart zijn toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van de Unesco, samen met gebouwen van die architect in zeven andere landen. De huizen maken deel uit van de Weissenhofsiedlung in Stuttgart. In dit bouwproject ontwierpen in 1927 onder leiding van Ludwig Mies van der Rohe 17 architecten een 'woonhuis van de toekomst'. Het idee was dat de huizen geen representatieve functie hadden, dus geen opsmuk kregen, maar zich naar de behoeften van de bewoners richten, dus lucht en ruimte boden.  Kubuswoningen met grote dakterrassen waren het resultaat. De stad Stuttgart hoopt meer toeristen en architectuurliefhebbers te trekken nu de huizen op de werelderfgoedlijst staan. Twee keer eerder was geprobeerd de woningen op de lijst te krijgen. Ditmaal hadden acht landen samen de aanvraag ingediend, omdat hieruit de internationalisering van de moderniteit zou spreken. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger